Sök yrkesroll eller kompetens

Drift- och underhållsingenjör, anläggning lön

Marknadsläget

Visa data för region
Riket
Lönefördelning
Lönestatistik för yrkeskategorin ingenjörer och tekniker inom bygg och anläggning där drift- och underhållsingenjör, anläggning ingår, baserat på hela Sverige.
Personer inom yrket
Verksamma personer i yrkeskategorin ingenjörer och tekniker inom bygg och anläggning där drift- och underhållsingenjör, anläggning ingår.
27162Personer med detta jobb i Sverige
Snabbanalys
Efterfrågan på arbetsmarknaden just nu
3 / 5
Vilken lön får man som Drift- och underhållsingenjör, anläggning?
Lönen för ingenjörer och tekniker inom bygg och anläggning där drift- och underhållsingenjör, anläggning ingår har en genomsnittslön på 44 100 kr. Högst ligger Stockholm med ett snitt på 48 100 kr. Lägst ligger Småland med öarna med 34 800 kr. För den som ska söka nytt jobb ser marknaden relativt bra ut just nu.
Hur efterfrågad är rollen som Drift- och underhållsingenjör, anläggning?
Drift- och underhållsingenjör, anläggning är en yrkesroll som efterfrågats allt mer de senaste åren. I Sverige jobbar totalt 27 162 personer inom yrkeskategorin ingenjörer och tekniker inom bygg och anläggning där yrket ingår.
Vilken kompetens efterfrågas hos en Drift- och underhållsingenjör, anläggning?
Tittar man på vilka kompetenser arbetsgivarna söker i en drift- och underhållsingenjör, anläggning så är ständiga förbättringar/lean, entreprenadjuridik och mekanik de mest efterfrågade kompetenserna.
Efterfrågan över tid
Drift- och underhållsingenjör, anläggning