Sök yrkesroll eller kompetens

Projekteringsingenjör, bygg och anläggning lön

Lön
Utbildningar

Marknadsläget

Visa data för region
Riket
Lönefördelning
Lönestatistik för yrkeskategorin civilingenjörsyrken inom bygg och anläggning där projekteringsingenjör, bygg och anläggning ingår, baserat på hela Sverige.
Personer inom yrket
Verksamma personer i yrkeskategorin civilingenjörsyrken inom bygg och anläggning där projekteringsingenjör, bygg och anläggning ingår.
14509Personer med detta jobb i Sverige
Snabbanalys
Efterfrågan på arbetsmarknaden just nu
4 / 5
Vilken lön får man som Projekteringsingenjör, bygg och anläggning?
Lönen för civilingenjörsyrken inom bygg och anläggning där projekteringsingenjör, bygg och anläggning ingår har en genomsnittslön på 50 100 kr. Högst ligger Stockholm med ett snitt på 53 200 kr. Lägst ligger Småland med öarna med 45 600 kr. För den som ska söka nytt jobb ser marknaden mycket bra ut just nu.
Hur efterfrågad är rollen som Projekteringsingenjör, bygg och anläggning?
Projekteringsingenjör, bygg och anläggning är en yrkesroll som efterfrågats allt mer de senaste åren. I Sverige jobbar totalt 14 509 personer inom yrkeskategorin civilingenjörsyrken inom bygg och anläggning där yrket ingår.
Vilken kompetens efterfrågas hos en Projekteringsingenjör, bygg och anläggning?
Tittar man på vilka kompetenser arbetsgivarna söker i en projekteringsingenjör, bygg och anläggning så är projektering, entreprenadjuridik och samhällsbyggnad de mest efterfrågade kompetenserna.
Efterfrågan över tid
Projekteringsingenjör, bygg och anläggning