Sök yrkesroll eller kompetens

Automationsingenjör, gruvteknik och metallurgi lön

Associerade yrkesroller
Visa data för region
Riket
Löneläge
Lönestatistik för yrkeskategorin ingenjörer och tekniker inom gruvteknik och metallurgi där automationsingenjör, gruvteknik och metallurgi ingår, baserat på hela Sverige.
Jobbplatser i din region
Verksamma personer i yrkeskategorin ingenjörer och tekniker inom gruvteknik och metallurgi där automationsingenjör, gruvteknik och metallurgi ingår.
650Personer med detta jobb i Sverige
Attraktiv på arbetsmarknaden just nu
4 / 5
Lönen för ingenjörer och tekniker inom gruvteknik och metallurgi där automationsingenjör, gruvteknik och metallurgi ingår har en genomsnittslön på 41 500 kr. Högst ligger Övre Norrland med ett snitt på 42 700 kr. Lägst ligger Norra Mellansverige med 40 400 kr. För den som ska söka nytt jobb ser marknaden mycket bra ut just nu.Efterfrågan efter yrkesrollen Automationsingenjör, gruvteknik och metallurgi har varierat de senaste åren. I Sverige jobbar totalt 650 personer inom yrkeskategorin ingenjörer och tekniker inom gruvteknik och metallurgi där yrket ingår.Tittar man på vilka färdigheter arbetsgivarna söker i en automationsingenjör, gruvteknik och metallurgi så är historia, programmering och programmerbart styrsystem/plc de mest efterfrågade färdigheterna.
Trend för efterfrågan av automationsingenjör, gruvteknik och metallurgi
Associerade färdigheter
Historia
Programmering
Programmerbart styrsystem/PLC
Reglerteknik
SAP, applikationsplattform
Övervakning
Brandlarm