Sök yrkesroll eller kompetens

Inköpsingenjör lön

Marknadsläget

Visa data för region
Riket
Lönefördelning
Lönestatistik för yrkeskategorin ingenjörer och tekniker inom industri, logistik och produktionsplanering där inköpsingenjör ingår, baserat på hela Sverige.
Personer inom yrket
Verksamma personer i yrkeskategorin ingenjörer och tekniker inom industri, logistik och produktionsplanering där inköpsingenjör ingår.
8389Personer med detta jobb i Sverige
Snabbanalys
Efterfrågan på arbetsmarknaden just nu
4 / 5
Vilken lön får man som Inköpsingenjör?
Lönen för ingenjörer och tekniker inom industri, logistik och produktionsplanering där inköpsingenjör ingår har en genomsnittslön på 42 400 kr. Högst ligger Östra Mellansverige med ett snitt på 45 700 kr. Lägst ligger Övre Norrland med 38 400 kr. För den som ska söka nytt jobb ser marknaden mycket bra ut just nu.
Hur efterfrågad är rollen som Inköpsingenjör?
Inköpsingenjör är en yrkesroll som efterfrågats allt mer de senaste åren. I Sverige jobbar totalt 8 389 personer inom yrkeskategorin ingenjörer och tekniker inom industri, logistik och produktionsplanering där yrket ingår.
Vilken kompetens efterfrågas hos en Inköpsingenjör?
Tittar man på vilka kompetenser arbetsgivarna söker i en inköpsingenjör så är automotive/fordonsindustri, monitor affärssystem och logistik de mest efterfrågade kompetenserna.
Efterfrågan över tid
Inköpsingenjör