Sök yrkesroll eller kompetens

Beredningssekreterare / Domstolssekreterare / Domstolshandläggare lön

Marknadsläget

Visa data för region
Riket
Lönefördelning
Lönestatistik för yrkeskategorin domstols- och juristsekreterare m.fl. där beredningssekreterare/domstolssekreterare/domstolshandläggare ingår, baserat på hela Sverige.
Personer inom yrket
Verksamma personer i yrkeskategorin domstols- och juristsekreterare m.fl. där beredningssekreterare/domstolssekreterare/domstolshandläggare ingår.
2762Personer med detta jobb i Sverige
Snabbanalys
Efterfrågan på arbetsmarknaden just nu
3 / 5
Vilken lön får man som Beredningssekreterare/Domstolssekreterare/Domstolshandläggare?
Lönen för domstols- och juristsekreterare m.fl. där beredningssekreterare/domstolssekreterare/domstolshandläggare ingår har en genomsnittslön på 35 600 kr. Högst ligger Stockholm med ett snitt på 39 000 kr. Lägst ligger Riket med 35 600 kr. För den som ska söka nytt jobb ser marknaden relativt bra ut just nu.
Hur efterfrågad är rollen som Beredningssekreterare/Domstolssekreterare/Domstolshandläggare?
Beredningssekreterare/Domstolssekreterare/Domstolshandläggare är en yrkesroll som efterfrågats allt mer de senaste åren. I Sverige jobbar totalt 2 762 personer inom yrkeskategorin domstols- och juristsekreterare m.fl. där yrket ingår.
Vilken kompetens efterfrågas hos en Beredningssekreterare/Domstolssekreterare/Domstolshandläggare?
Tittar man på vilka kompetenser arbetsgivarna söker i en beredningssekreterare/domstolssekreterare/domstolshandläggare så är utvecklingsarbete, kriminologi och personalansvar de mest efterfrågade kompetenserna.
Efterfrågan över tid
Beredningssekreterare/Domstolssekreterare/Domstolshandläggare