Sök yrkesroll eller kompetens

Utbildningar Transportsamordnare

Lön
Utbildningar

Statistik och fakta

Region
Riket
Var kan man utbilda sig till Transportsamordnare?
1Utbildningar i hela Sverige
I topp (antal utbildningar)
Vad gör en Transportsamordnare?
Om rollen
Transportsamordnare spelar en viktig roll inom logistik och transportsektorn genom att effektivisera och optimera transportflöden. De kan ha en bakgrund inom logistik eller transportplanering, ofta genom yrkeshögskola eller universitetsutbildning. Deras arbete är centralt för att säkerställa att varor och tjänster levereras på ett kostnadseffektivt och hållbart sätt.
Ansvarsområden
Transportsamordnare ansvarar för att planera och koordinera transportaktiviteter. De ser till att leveranser sker i rätt tid, till rätt plats och på det mest effektiva sättet. De hanterar också kommunikationen mellan olika parter, som chaufförer, lagerpersonal och kunder.
Färdigheter och verktyg
Transportsamordnare måste ha goda organisatoriska färdigheter och förmåga att hantera flera uppgifter samtidigt. De använder ofta transportstyrningssystem (TMS) och andra IT-verktyg för att planera rutter och övervaka leveranser. Kunskap i geografisk informationssystem (GIS) kan också vara relevant. Vanliga kompetenser som efterfrågas från arbetsgivare är logistik, sap applikationsplattform och transportplanering.

Utbildningar i Sverige

Välj region för att se fler utbildningar

Logistiksamordnare

Sundsvalls kommun, Vuxenutbildningen
Yrkeshögskoleutbildning, program
Studietakt 100%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined