Sök yrkesroll eller kompetens

Utbildningar Styckmästare

Lön
Utbildningar

Statistik och fakta

Region
Riket
Var kan man utbilda sig till Styckmästare?
10Utbildningar i hela Sverige
Vad gör en Styckmästare?
Om rollen
Styckmästare är yrkesverksamma inom köttbranschen och har ofta genomgått en slaktarutbildning eller motsvarande hantverksutbildning. De arbetar med att stycka, bena ur och förädla kött från olika djurslag. Deras kunskap om köttets olika delar och dess kvalitet är omfattande.
Ansvarsområden
Styckmästare ansvarar för att noggrant stycka och bena ur kött, samt att förbereda det för försäljning eller vidare bearbetning. De övervakar kvaliteten på köttet och ser till att alla hygien- och säkerhetsföreskrifter följs. De kan även ha ansvar för att handleda andra medarbetare och optimera arbetsflöden.
Färdigheter och verktyg
Styckmästare måste ha god handlag med knivar och andra skärverktyg som sågar och styckningsmaskiner. De behöver kunskap om köttets anatomi och förståelse för hygienregler. God fysik, precision och förmåga att arbeta i kylmiljö är också viktiga egenskaper.

10 utbildningar med stark koppling till yrket Styckmästare

Välj region för att se fler utbildningar

Animaliska livsmedel

Sveriges lantbruksuniversitet
Högskoleutbildning, kurs
Studietakt 100%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined

Chark, kött och fisk i butik, Lärling

Vallentuna Kommun
Gymnasial vuxenutbildning, kurspaket
Studietakt 100%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined

Köttförädlare (Skåne län)

YH Akademin AB
Yrkeshögskoleutbildning, program
Studietakt 100%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined

Köttförädlare (Stockholms län)

YH Akademin AB
Yrkeshögskoleutbildning, program
Studietakt 100%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined

Mat, myter och molekyler

Lunds universitet
Högskoleutbildning, kurs
Studietakt 25%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined

Kock

Sundsvalls Kommun
Gymnasial vuxenutbildning, kurspaket
Studietakt 100%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined

Mat och kultur: Kulinariska traditioner och praktiker

Högskolan Kristianstad
Högskoleutbildning, kurs
Studietakt 25%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined

Restaurang och livsmedel kombo

Sundsvalls Kommun
Gymnasial vuxenutbildning, kurspaket
Studietakt 100%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined

Kulinarisk kock och måltidskreatör

Örebro universitet
Högskoleutbildning, program
Studietakt 100%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined

Kock påbyggnad kock

Sundsvalls Kommun
Gymnasial vuxenutbildning, kurspaket
Studietakt 100%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined