Sök yrkesroll eller kompetens

Utbildningar Styckmästare

Lön
Utbildningar

Statistik och fakta

Region
Skåne län
Hur många utbildningar för Styckmästare finns det i Skåne län?
3Utbildningar
3Lärosäten
Vad gör en Styckmästare?
Om rollen
Styckmästare är yrkesverksamma inom köttbranschen och har ofta genomgått en slaktarutbildning eller motsvarande hantverksutbildning. De arbetar med att stycka, bena ur och förädla kött från olika djurslag. Deras kunskap om köttets olika delar och dess kvalitet är omfattande.
Ansvarsområden
Styckmästare ansvarar för att noggrant stycka och bena ur kött, samt att förbereda det för försäljning eller vidare bearbetning. De övervakar kvaliteten på köttet och ser till att alla hygien- och säkerhetsföreskrifter följs. De kan även ha ansvar för att handleda andra medarbetare och optimera arbetsflöden.
Färdigheter och verktyg
Styckmästare måste ha god handlag med knivar och andra skärverktyg som sågar och styckningsmaskiner. De behöver kunskap om köttets anatomi och förståelse för hygienregler. God fysik, precision och förmåga att arbeta i kylmiljö är också viktiga egenskaper.

Utbildningar

Kristianstad

Köttförädlare (Skåne län)

YH Akademin AB
Yrkeshögskoleutbildning, program
Studietakt 100%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined

Mat och kultur: Kulinariska traditioner och praktiker

Högskolan Kristianstad
Högskoleutbildning, kurs
Studietakt 25%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined

Lund

Mat, myter och molekyler

Lunds universitet
Högskoleutbildning, kurs
Studietakt 25%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined