Sök yrkesroll eller kompetens

Utbildningar Museipedagog / Museilärare

Lön
Utbildningar

Statistik och fakta

Region
Riket
Var kan man utbilda sig till Museipedagog/Museilärare?
1Utbildningar i hela Sverige
I topp (antal utbildningar)
Vad gör en Museipedagog/Museilärare?
Om rollen
Museipedagoger arbetar med att göra museers samlingar tillgängliga och intressanta för olika målgrupper. De har ofta en bakgrund inom pedagogik, kulturvetenskap eller historia och är experter på att förmedla kunskap. Museipedagoger utvecklar pedagogiska program och material som anpassas efter besökarnas behov och intressen.
Ansvarsområden
Museipedagoger ansvarar för att planera och genomföra utbildningsaktiviteter, såsom guidade turer, workshops och föreläsningar. De samarbetar med skolor och andra utbildningsinstitutioner för att integrera museibesök i läroplanen. Att utvärdera och utveckla museets pedagogiska arbete är också en viktig del av deras ansvarsområden.
Färdigheter och verktyg
Museipedagoger behöver goda kunskaper i pedagogik, presentationsteknik och ämneskunskap inom museets fokusområde. De använder digitala verktyg för att skapa interaktiva utställningar och utbildningsmaterial. Kommunikationsförmåga, kreativitet och förmågan att engagera olika åldersgrupper är centrala färdigheter. Vanliga kompetenser som efterfrågas från arbetsgivare är historia, arkeologi och etnologi.

Utbildningar i Sverige

Välj region för att se fler utbildningar

Bildpedagogik I, grundkurs

Linnéuniversitetet
Högskoleutbildning, kurs
Studietakt 100%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined