Sök yrkesroll eller kompetens

Utbildningar Livsmedelstekniker

Lön
Utbildningar

Statistik och fakta

Region
Riket
Var kan man utbilda sig till Livsmedelstekniker?
3Utbildningar i hela Sverige
I topp (antal utbildningar)
Vad gör en Livsmedelstekniker?
Om rollen
Livsmedelstekniker arbetar med utveckling, produktion och kvalitetssäkring av livsmedel. De har ofta en utbildning inom livsmedelsteknik eller livsmedelsvetenskap från universitet eller yrkeshögskola. Deras kunskap är viktig för att säkerställa säkra och hållbara livsmedelsprocesser.
Ansvarsområden
Livsmedelstekniker ansvarar för att utveckla nya livsmedelsprodukter och förbättra befintliga. De övervakar produktionsprocesser, genomför kvalitetskontroller och ser till att livsmedelslagstiftning och hygienstandarder följs. De arbetar även med att lösa tekniska problem i produktionen.
Färdigheter och verktyg
Livsmedelstekniker behöver goda kunskaper i mikrobiologi, kemi och processkunskap. De använder verktyg som spektrofotometrar, pH-mätare och laboratorieutrustning. Analytisk förmåga, noggrannhet och kunskap om livsmedelssäkerhet är centrala färdigheter i yrket. Vanliga kompetenser som efterfrågas från arbetsgivare är livsmedel, miljöskydd och livsmedelshygien.

Utbildningar i Sverige

Välj region för att se fler utbildningar

Läke- och livsmedelstekniker

Folkuniversitetet - Stiftelsen Kursverksamheten vid Uppsala universitetet
Yrkeshögskoleutbildning, program
Studietakt 100%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined