Om rollen
Slaktericharkuteriarbetare är specialiserade inom köttbranschen och arbetar med förädling av köttprodukter. De är ofta anställda vid slakterier eller charkuteriföretag och kan ha genomgått yrkesutbildning inom livsmedelsproduktion eller liknande. Deras arbete är viktigt för att säkerställa högkvalitativa köttprodukter till konsumenter.Ansvarsområden
Slaktericharkuteriarbetare ansvarar för att hantera, bearbeta och förpacka köttprodukter. De utför uppgifter som styckning, rökning och korvtillverkning, samt ser till att hygien- och säkerhetsföreskrifter följs. Kvalitetskontroll är en central del av deras arbete för att garantera produkternas säkerhet och standard.Färdigheter och verktyg
Slaktericharkuteriarbetare måste ha god handlag med verktyg som knivar, sågar och köttkvarnar. De bör ha kunskap om livsmedelshygien och kunna följa strikta säkerhetsrutiner. Fingerfärdighet, noggrannhet och förmågan att arbeta i kylmiljö är viktiga egenskaper i yrket. Vanliga kompetenser som efterfrågas från arbetsgivare är paketering, livsmedel och charkuterier produktkunskap.