Sök yrkesroll eller kompetens

Utbildningar Charkuteriarbetare, slakteri

Lön
Utbildningar

Statistik och fakta

Region
Skåne län
Hur många utbildningar för Charkuteriarbetare, slakteri finns det i Skåne län?
7Utbildningar
5Lärosäten
Vad gör en Charkuteriarbetare, slakteri?
Om rollen
Slaktericharkuteriarbetare är specialiserade inom köttbranschen och arbetar med förädling av köttprodukter. De är ofta anställda vid slakterier eller charkuteriföretag och kan ha genomgått yrkesutbildning inom livsmedelsproduktion eller liknande. Deras arbete är viktigt för att säkerställa högkvalitativa köttprodukter till konsumenter.
Ansvarsområden
Slaktericharkuteriarbetare ansvarar för att hantera, bearbeta och förpacka köttprodukter. De utför uppgifter som styckning, rökning och korvtillverkning, samt ser till att hygien- och säkerhetsföreskrifter följs. Kvalitetskontroll är en central del av deras arbete för att garantera produkternas säkerhet och standard.
Färdigheter och verktyg
Slaktericharkuteriarbetare måste ha god handlag med verktyg som knivar, sågar och köttkvarnar. De bör ha kunskap om livsmedelshygien och kunna följa strikta säkerhetsrutiner. Fingerfärdighet, noggrannhet och förmågan att arbeta i kylmiljö är viktiga egenskaper i yrket. Vanliga kompetenser som efterfrågas från arbetsgivare är paketering, livsmedel och charkuterier produktkunskap.

Utbildningar

Kristianstad

Köttförädlare (Skåne län)

YH Akademin AB
Yrkeshögskoleutbildning, program
Studietakt 100%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined

Processoperatör livsmedel

Plushögskolan AB - Teknikhögskolan
Yrkeshögskoleutbildning, program
Studietakt 100%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined

Lomma

Maten i dagens och morgondagens samhälle - en introduktion

Sveriges lantbruksuniversitet
Högskoleutbildning, kurs
Studietakt 50%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined

Lund

Verksamhetsutvecklare blåa livsmedel

Folkuniversitetet - Kursverksamheten vid Lunds Universitet
Yrkeshögskoleutbildning, program
Studietakt 75%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined

Mat, myter och molekyler

Lunds universitet
Högskoleutbildning, kurs
Studietakt 25%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined

Hållbar livsmedelsintraprenör

Folkuniversitetet - Kursverksamheten vid Lunds Universitet
Yrkeshögskoleutbildning, program
Studietakt 75%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined

Kandidatutbildning i livsmedelsteknik

Lunds universitet
Högskoleutbildning, program
Studietakt 100%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined