Sök yrkesroll eller kompetens

Biträdande universitetslektor / Biträdande högskolelektor lön

Lön
Utbildningar

Marknadsläget

Visa data för region
Riket
Lönefördelning
Lönestatistik för yrkeskategorin universitets- och högskolelektorer där biträdande universitetslektor/biträdande högskolelektor ingår, baserat på hela Sverige.
Personer inom yrket
Verksamma personer i yrkeskategorin universitets- och högskolelektorer där biträdande universitetslektor/biträdande högskolelektor ingår.
10026Personer med detta jobb i Sverige
Snabbanalys
Efterfrågan på arbetsmarknaden just nu
3 / 5
Vilken lön får man som Biträdande universitetslektor/Biträdande högskolelektor?
Lönen för universitets- och högskolelektorer där biträdande universitetslektor/biträdande högskolelektor ingår har en genomsnittslön på 52 000 kr. Högst ligger Västsverige med ett snitt på 57 200 kr. Lägst ligger Småland med öarna med 49 600 kr. För den som ska söka nytt jobb ser marknaden relativt bra ut just nu.
Hur efterfrågad är rollen som Biträdande universitetslektor/Biträdande högskolelektor?
Biträdande universitetslektor/Biträdande högskolelektor är en yrkesroll som efterfrågats allt mer de senaste åren. I Sverige jobbar totalt 10 026 personer inom yrkeskategorin universitets- och högskolelektorer där yrket ingår.
Vilken kompetens efterfrågas hos en Biträdande universitetslektor/Biträdande högskolelektor?
Tittar man på vilka kompetenser arbetsgivarna söker i en biträdande universitetslektor/biträdande högskolelektor så är research, utvecklingsarbete och böcker/tidskrifter de mest efterfrågade kompetenserna.
Efterfrågan över tid
Biträdande universitetslektor/Biträdande högskolelektor