Om rollen
Slaktare arbetar med att förbereda kött från djur för vidare försäljning eller bearbetning. De kan vara anställda vid slakterier, köttbearbetningsföretag eller inom detaljhandeln. Utbildning kan variera från praktisk lärlingsutbildning till yrkesutbildningar inom livsmedelsindustrin.Ansvarsområden
Slaktare ansvarar för att bedöva, avliva och stycka djur på ett humant och hygieniskt sätt. De måste följa strikta regler och förordningar gällande livsmedelssäkerhet och djurskydd. Deras arbete inkluderar även att skära, mala och förbereda köttprodukter.Färdigheter och verktyg
Slaktare måste ha god handlag och kunskap om olika styckningsmetoder. De använder verktyg som knivar, sågar och kvarnar och måste vara förtrogna med kötthantering och kylsystem. Kunskap om hygien och livsmedelssäkerhet är också essentiellt. Vanliga kompetenser som efterfrågas från arbetsgivare är livsmedel, grovstyckningsvana och finstyckning.