Sök yrkesroll eller kompetens

Utbildningar Restaurangchef

Lön
Utbildningar

Statistik och fakta

Region
Riket
Var kan man utbilda sig till Restaurangchef?
40Utbildningar i hela Sverige
Vad gör en Restaurangchef?
Om rollen
Restaurangchefer ansvarar för den dagliga driften av restauranger och ser till att allt löper smidigt. De har ofta en bakgrund inom hotell- och restaurangbranschen, ibland med en högskoleutbildning inom hotell- och restaurangmanagement. Restaurangchefer arbetar nära både personal och kunder för att säkerställa en hög servicenivå.
Ansvarsområden
Restaurangchefer övervakar personalen, planerar scheman, och hanterar kundrelationer. De ansvarar för budgetering, inköp och kan även vara inblandade i marknadsföringsaktiviteter. Att upprätthålla kvalitet och effektivitet i service och matlagning är en central del av deras arbetsuppgifter.
Färdigheter och verktyg
Restaurangchefer måste ha goda ledarskapsfärdigheter, kunna hantera stress och ha en stark servicekänsla. De använder ofta verktyg för schemaläggning, lagerhantering och bokföring. Kunskap i konflikthantering och förmåga att motivera personal är också viktiga egenskaper. Vanliga kompetenser som efterfrågas från arbetsgivare är personalansvar, budgetansvar och arbetsrätt.

10 utbildningar med stark koppling till yrket Restaurangchef

Välj region för att se fler utbildningar

Sommelier

Göteborgs Stad, Yrgo
Yrkeshögskoleutbildning, program
Studietakt 100%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined

Hotel & Restaurant Manager (Kalmar län)

TUC Sweden AB - Yrkeshögskola
Yrkeshögskoleutbildning, program
Studietakt 100%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined

Hotel & Restaurant Manager (Jönköpings län)

TUC Sweden AB - Yrkeshögskola
Yrkeshögskoleutbildning, program
Studietakt 100%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined

Påbyggnad utbildning restaurang och livsmedel Kök

Sundsvalls Kommun
Gymnasial vuxenutbildning, kurspaket
Studietakt 100%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined

Sommelier och måltidskreatör

Örebro universitet
Högskoleutbildning, program
Studietakt 100%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined

Food & Beverage Manager (Kalmar län)

Företagsekonomiska Institutet 1888 AB
Yrkeshögskoleutbildning, program
Studietakt 100%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined

Restaurang och livsmedel kombo

Sundsvalls Kommun
Gymnasial vuxenutbildning, kurspaket
Studietakt 100%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined

Restaurang och livsmedel

Sundsvalls Kommun
Gymnasial vuxenutbildning, kurspaket
Studietakt 100%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined

Food & Beverage Manager (Västra Götalands län)

Företagsekonomiska Institutet 1888 AB
Yrkeshögskoleutbildning, program
Studietakt 100%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined

Påbyggnad utbildning restaurang och livsmedel Servering

Sundsvalls Kommun
Gymnasial vuxenutbildning, kurspaket
Studietakt 100%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined