Om rollen
Mejeriarbetare arbetar med produktion och förädling av mejeriprodukter. De kan ha en yrkesutbildning inom livsmedelsteknik eller motsvarande erfarenhet från branschen. Deras arbete är centralt för att säkerställa kvalitet och hygien i mejeriprodukternas tillverkningsprocess.Ansvarsområden
Mejeriarbetare ansvarar för att hantera och övervaka maskiner som används för att producera mjölkprodukter. De utför kvalitetskontroller, ser till att hygienregler följs och deltar i paketering och distribution. Underhåll av utrustning och rapportering av produktionsresultat är också en del av deras arbetsuppgifter.Färdigheter och verktyg
Mejeriarbetare måste ha kunskap om livsmedelshygien och hantering av livsmedelsmaskiner. De använder ofta teknisk utrustning för pastörisering, homogenisering och paketering. Förmåga att arbeta i team, noggrannhet och kunskap om livsmedelssäkerhet är viktiga färdigheter i yrket. Vanliga kompetenser som efterfrågas från arbetsgivare är livsmedel, kvalitetskontroll och storkök.