Sök yrkesroll eller kompetens

Utbildningar Landskapsarkitekt

Lön
Utbildningar

Statistik och fakta

Region
Riket
Var kan man utbilda sig till Landskapsarkitekt?
Ingen data tillgängligJust nu finns det ingen utbildningsinformation tillgänglig för Landskapsarkitekt.
Vad gör en Landskapsarkitekt?
Om rollen
Landskapsarkitekter utformar, planerar och förvaltar utomhusmiljöer och grönområden för att skapa estetiskt tilltalande och funktionella ytor. De kombinerar kunskaper inom ekologi, stadsplanering och design och arbetar ofta i projektform. Utbildningen för landskapsarkitekter är en högskoleutbildning, ofta på masternivå.
Ansvarsområden
Landskapsarkitekter ansvarar för att skapa designförslag, tekniska ritningar och planer för parker, trädgårdar och andra utomhusmiljöer. De samarbetar med andra yrkesgrupper och myndigheter för att säkerställa att projekten är hållbara och uppfyller lagkrav. De övervakar även projektens genomförande för att säkerställa att designen följs.
Färdigheter och verktyg
Landskapsarkitekter behöver kunskaper i CAD-program för att skapa ritningar, GIS för att analysera landskap och projektledningsverktyg för att hantera projekt. De måste ha en god förståelse för växtmaterial och ekologi samt färdigheter i visuell kommunikation. Kreativitet och teknisk kompetens är centrala egenskaper. Vanliga kompetenser som efterfrågas från arbetsgivare är projektering, geografiskt informationssystem/gis och detaljplanering.

Utbildningar i Sverige

Ingen relevant utbildning funnen