Om rollen
Köttmästare är specialiserade inom hantering och förädling av köttprodukter och har ofta en slaktar- eller charkuteriutbildning. De arbetar i livsmedelsbutiker, restauranger eller inom livsmedelsindustrin och har en djup förståelse för köttets kvalitet och egenskaper. Köttmästare är ansvariga för att säkerställa att köttprodukterna är av högsta kvalitet från mottagning till försäljning.Ansvarsområden
Köttmästare ansvarar för att ta emot, bedöma och förbereda köttprodukter. De utför skärning, styckning och paketering av kött samt ser till att hygien och livsmedelssäkerhet upprätthålls. De ger även råd till kunder om tillagning och hantering av köttprodukter.Färdigheter och verktyg
Köttmästare måste ha god handlag med knivar och andra styckningsverktyg samt kunna använda maskiner för köttbearbetning. De behöver kunskap om livsmedelshygien och hantering av livsmedel. God serviceförmåga och kunskap om köttets olika delar och tillagning är också viktigt.