Sök yrkesroll eller kompetens

Utbildningar Kostchef

Lön
Utbildningar

Statistik och fakta

Region
Riket
Var kan man utbilda sig till Kostchef?
50Utbildningar i hela Sverige
Vad gör en Kostchef?
Om rollen
Kostchefer ansvarar för planering och ledning av kost- och näringsverksamhet inom olika typer av institutioner. De har ofta en högskoleutbildning inom kostvetenskap, dietetik eller närliggande områden. Deras arbete är viktigt för att säkerställa näringsriktig och hälsosam mat till klienter eller patienter.
Ansvarsområden
Kostchefer övervakar utvecklingen av måltidsprogram, hanterar budget och personal samt säkerställer att maten uppfyller näringsmässiga standarder. De samarbetar med dietister och kökspersonal för att skapa balanserade menyer. De ansvarar även för inköp av livsmedel och för att följa livsmedelssäkerhetsföreskrifter.
Färdigheter och verktyg
Kostchefer måste ha goda kunskaper i näringslära och livsmedelshygien. De behöver ledarskapsförmåga, organisationsförmåga och kunskap i ekonomistyrning. Användning av kostdatasystem och andra IT-verktyg är en viktig del av deras arbete. Vanliga kompetenser som efterfrågas från arbetsgivare är personalansvar, budgetansvar och utvecklingsarbete.

10 utbildningar med stark koppling till yrket Kostchef

Välj region för att se fler utbildningar

Arbetsledare inom måltidsservice

TUC Sweden AB - Yrkeshögskola
Yrkeshögskoleutbildning, program
Studietakt 50%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined

Arbetsledare inom måltidsservice

TUC Sweden AB - Yrkeshögskola
Yrkeshögskoleutbildning, program
Studietakt 50%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined

Kost- och ledarskapsprogrammet

Göteborgs universitet
Högskoleutbildning, program
Studietakt 100%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined

Storkök/restaurang

Katrineholm
Gymnasial vuxenutbildning, kurspaket
Studietakt 100%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined

Kock och mathantverk

Blekinge folkhögskola
Folkhögskola, kurs
Studietakt 100%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined

Mat, marknad och ledarskap II

Uppsala universitet
Högskoleutbildning, kurs
Studietakt 100%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined

Kock påbyggnad kock

Sundsvalls Kommun
Gymnasial vuxenutbildning, kurspaket
Studietakt 100%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined

Kulinarisk kock och måltidskreatör

Örebro universitet
Högskoleutbildning, program
Studietakt 100%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined

Mat och kultur: Kulinariska traditioner och praktiker

Högskolan Kristianstad
Högskoleutbildning, kurs
Studietakt 25%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined

Gastronomiledare - framtidens mat och protein

YH Akademin AB
Yrkeshögskoleutbildning, program
Studietakt 100%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined