Om rollen
Snabbmatsgrillkockar är specialiserade på att snabbt tillaga och servera grillade rätter i en snabbmatsmiljö. De arbetar ofta i högt tempo och måste kunna hantera flera beställningar samtidigt. Utbildningsmässigt kan de ha gått en restaurang- eller kockutbildning, men många lär sig yrket på plats.Ansvarsområden
Snabbmatsgrillkockar ansvarar för att grilla kött, kyckling och andra råvaror enligt fastställda recept och standarder. De måste upprätthålla hög hygien och se till att maten är korrekt tillagad. De förbereder även tillbehör och ser till att arbetsstationen är ren och organiserad.Färdigheter och verktyg
Snabbmatsgrillkockar måste vara skickliga i att använda grillar och andra köksredskap. De behöver god tidskänsla och förmåga att arbeta effektivt under stress. Kunskap om livsmedelssäkerhet och kundservice är också viktiga färdigheter i yrket. Vanliga kompetenser som efterfrågas från arbetsgivare är gatukök, restaurangkök och husmanskost.