Sök yrkesroll eller kompetens

Utbildningar Färdigmatlagare

Lön
Utbildningar

Statistik och fakta

Region
Skåne län
Hur många utbildningar för Färdigmatlagare finns det i Skåne län?
12Utbildningar
5Lärosäten
Vad gör en Färdigmatlagare?
Om rollen
Färdigmatlagare arbetar med att tillaga och förpacka mat som är avsedd att säljas i butiker eller serveras som take-away. De kan vara anställda inom livsmedelsindustrin eller hos cateringföretag och behöver ofta ha kunskap inom livsmedelshantering och hygien. Utbildning kan variera från praktisk erfarenhet till yrkesutbildningar inom livsmedelsproduktion.
Ansvarsområden
Färdigmatlagare ansvarar för att förbereda och tillaga en mängd olika maträtter enligt förutbestämda recept. De måste följa strikta hygien- och säkerhetsföreskrifter och ofta arbeta under tidspress. Kvalitetskontroll är en viktig del av arbetet för att säkerställa att den färdiga produkten möter alla standarder.
Färdigheter och verktyg
Färdigmatlagare måste ha goda kunskaper i matlagning och förståelse för livsmedelssäkerhet. De använder köksutrustning som storköksmaskiner, ugnar och förpackningsmaskiner. Effektivitet, noggrannhet och förmågan att arbeta i ett högt tempo är viktiga färdigheter i yrket. Vanliga kompetenser som efterfrågas från arbetsgivare är livsmedel, kvalitetskontroll och övervakning.

Utbildningar

Kristianstad

Processoperatör livsmedel

Plushögskolan AB - Teknikhögskolan
Yrkeshögskoleutbildning, program
Studietakt 100%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined

Livsmedelsmikrobiologi, fortsättning del 2 - Metoder för mikrobiologiska analyser och övervakning

Högskolan Kristianstad
Högskoleutbildning, kurs
Studietakt 25%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined

Hem- och konsumentkunskap för lärare åk 7-9, 45 hp (1-45). Ingår i Lärarlyftet

Högskolan Kristianstad
Högskoleutbildning, kurs
Studietakt 50%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined

Hem- och konsumentkunskap för lärare åk 7-9, 45 hp (1-45). Ingår i Lärarlyftet

Högskolan Kristianstad
Högskoleutbildning, kurs
Studietakt 50%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined

Hem- och konsumentkunskap 2

Högskolan Kristianstad
Högskoleutbildning, kurs
Studietakt 100%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined

Hem- och konsumentkunskap 1

Högskolan Kristianstad
Högskoleutbildning, kurs
Studietakt 100%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined

Magisterprogram i Mat- och måltidsvetenskap

Högskolan Kristianstad
Högskoleutbildning, program
Studietakt 50%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined

Lomma

Food and Landscape - Masters programme

Sveriges lantbruksuniversitet
Högskoleutbildning, program
Studietakt 100%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined

Lund

Kandidatutbildning i livsmedelsteknik

Lunds universitet
Högskoleutbildning, program
Studietakt 100%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined

Verksamhetsutvecklare blåa livsmedel

Folkuniversitetet - Kursverksamheten vid Lunds Universitet
Yrkeshögskoleutbildning, program
Studietakt 75%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined

Hållbar livsmedelsintraprenör

Folkuniversitetet - Kursverksamheten vid Lunds Universitet
Yrkeshögskoleutbildning, program
Studietakt 75%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined

Mat, myter och molekyler

Lunds universitet
Högskoleutbildning, kurs
Studietakt 25%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined