Sök yrkesroll eller kompetens

Utbildningar Charkuterist

Lön
Utbildningar

Statistik och fakta

Region
Riket
Var kan man utbilda sig till Charkuterist?
1Utbildningar i hela Sverige
I topp (antal utbildningar)
Vad gör en Charkuterist?
Om rollen
Charkuterister är specialiserade på tillverkning och försäljning av charkuteriprodukter som korv, skinka och andra köttvaror. De har ofta en slaktar- eller köttmästarutbildning och kan även ha lärt sig yrket genom praktisk erfarenhet. Deras kunskap om kött och dess förädling är omfattande.
Ansvarsområden
Charkuterister ansvarar för att bereda, krydda och förädla köttprodukter. De övervakar rökning, torkning och lagring av charkuterivaror för att säkerställa hög kvalitet. Hygien och livsmedelssäkerhet är centrala delar i deras arbete för att garantera säkra och hälsosamma produkter.
Färdigheter och verktyg
Charkuterister måste ha goda kunskaper i livsmedelshygien och hantering av kött. De använder verktyg som knivar, köttkvarnar och rökskåp. Kreativitet i framställning av nya produkter och känsla för smakkombinationer är viktiga egenskaper i yrket. Vanliga kompetenser som efterfrågas från arbetsgivare är livsmedel, paketering och charkuterier tillverkning.

Utbildningar i Sverige

Välj region för att se fler utbildningar

Mathantverkare – hantverksbagare, hantverkscharkuterist eller hantverksmejerist

Torsta AB
Yrkeshögskoleutbildning, program
Studietakt 100%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined