Om rollen
Bagerichefer leder det dagliga arbetet i ett bageri och ansvarar för produktion, personal och ekonomi. De har ofta en bakgrund som bagare eller konditor och kan ha kompletterat med ledarskapsutbildning. Deras roll är att säkerställa att bageriet levererar produkter av hög kvalitet och är lönsamt.Ansvarsområden
Bagerichefer övervakar bakprocessen, planerar produktionsscheman och ser till att hygienregler följs. De ansvarar för inköp av råvaror, bemanning och utbildning av personalen. Att utveckla sortimentet och hantera kundrelationer är också en viktig del av deras arbetsuppgifter.Färdigheter och verktyg
Bagerichefer måste ha goda ledaregenskaper, kunskap om bakning och livsmedelssäkerhet. De använder planeringsverktyg, kassasystem och kan även behöva kunskap i bakningsrelaterade programvaror. Organisationsförmåga, kommunikation och kundservice är centrala färdigheter i yrket. Vanliga kompetenser som efterfrågas från arbetsgivare är tårtor/bakelser, matbröd och arbetsrätt.