UX designer

plejd logo

Plejd

Belysning och hemautomationplejd.com
Se andra roller på Plejd
Mölndal, Krokslätts Fabriker 27a • 0-2 distansdagar
Mölndal, Krokslätts Fabriker 27a
0-2 distansdagar
Ej aktiv
Denna tjänst är inte möjlig att söka nu

Jobba på Plejd

Thea och Jesper berättar om hur det är att jobba på Plejd!

Hållbarhet

Miljöval
Plejds mest aktiva miljöval är självklart de produkter de skapar. Deras energisparande produkter inom diverse hemautomation ger användarna möjlighet att styra exempelvis belysning och värmepumpar enkelt och smidigt från telefonen vilket minskar användandet av el och energi då sakerna bara behöver vara igång när det verkligen behövs.

Med flera iso-certifieringar i sina produktionsanläggningar och olika miljöstandarder och miljöpolicies att förhålla sig till tänker Plejd ständigt på hur deras arbete påverkar miljön och klimatet. De har en ständig öppen diskussion kring produktionen och hur denne kan förändras för att minska klimatavtrycket.

De viktigaste punkterna de förhåller sig till i sin miljöpolicy och i sitt produktskapande är:
  • Utveckla produkter med lång livslängd
  • Minimera transporten genom att ha en lokal produktion som ligger nära marknaden
  • Krav på att leverantörer följer svensk lag och miljöpolicies i branschen
  • Använda förbruknings och förpackningsmaterial som är enkla att återvinna
Mångfald
Som techbolag har Plejd, likt många andra, svårt att locka kvinnor till de mest tekniska rollerna. Bland de ca 180 anställda på bolaget är ca 25%, men det skiljer sig i de olika avdelningar. Vissa avdelningar är helt utan medan andra har fler, exempelvis marknad, säljs osv. Den avdelning som är mest jämn i fördelningen kvinnor och män är mekanik där det i dagsläget är 50/50.

Personlig utveckling

Plejd ser sig själva som ett bolag präglat av öppenhet, nyfikenhet och frihet och ser därför till att sina anställda har alla möjligheter att lyckas i sitt arbete. Detta gör de genom att vara generösa med utbildningsinsatser och specialinsatser, särskilt för de med mer tekniska roller. För att ge sina anställda möjligheter att utvecklas jobbar de aktivt för att vara en riktigt makerspace miljö, bland annat genom att ha en egen verkstad med 3D-printers och andra produktionsverktyg där de anställda får lägga tid på att bygga sina egna projekt och testa nya tekniker, både för privat bruk men också för att främja kunskap som vidare kan användas på bolagsnivå. På torsdagskvällen har vissa anställda lite häng tillsammans där det äter pizza, bygger spännande grejer och leker runt i makers miljön.

Mentorskap är en naturlig del hos Plejd och tillämpas på daglig nivå då bolaget präglas av kreativitet och kunskapsdelande. Nyanställda som kommer in i större team tilldelas en senior mentor under första perioden men de flesta team är så pass små att ett generellt mentorskap och kunskapsdelande alltid tillämpas i arbetet och trösklarna för att be om och få hjälp är låga.

Hos Plejd ger de även möjligheter att växa och utveckla sig vidare och göra glidningar inom organisationen. Bland de 20 team som finns är många överlappande vilket gör det enkelt att migrera internt vilket Plejd ser väldigt positivt på då detta bidrar till att kompetensen stannar kvar inom verksamheten. 

Kontoret

Plejd Kontor
Plejds kontor ligger på Krokslätts Fabriker 27A i Mölndal, i ett stort fint tegelhus. Här i sitt helt egna kontor, på tre våningar i huset, sitter ca 180 anställda som jobbar inom olika delar av företaget. Ungefär 60 procent av dessa jobbar inom tech som antingen ingenjörer eller tekniker, medan resten jobbar inom exempelvis produktion, marknad, support och ekonomi.

Kontoret är idag en blandning av öppet landskap och grupprumskoncept, ofta uppdelat på de olika avdelningarna inom bolaget. Men kontoret består också av en hel del mer spännande ytor som gör det till en mer avslappnad och social miljö än en strikt arbetsmiljö. Förutom tv-spelsrum, pingis och biljard, komplett kök med matlagningsmöjligheter och trevliga lounge ytor har kontoret även lokaler för tillverkning och olika verkstäder där de anställda kan hänga och nörda ner sig i bygg och teknik.

Kontoret ligger centralt beläget mellan Mölndal och Göteborg vilket gör det enkelt att ta sig till kontoret med både bil och kollektivtrafik från flera olika delar av stan. Två spårvagnslinjer stannar bara några hundra meter från kontoret och med dessa kan du ta dig in till Mölndal eller Göteborg på 5 respektive 15 minuter. Det går även fina cykelbanor utanför för dig som gärna tar cykeln till jobbet.
Ej aktiv
Denna tjänst är inte möjlig att söka nu