Sök yrkesroll eller kompetens

Utbildningar Slaktmästare

Lön
Utbildningar

Statistik och fakta

Region
Riket
Var kan man utbilda sig till Slaktmästare?
2Utbildningar i hela Sverige
I topp (antal utbildningar)
Vad gör en Slaktmästare?
Om rollen
Slaktmästare är yrkespersoner som ansvarar för slaktprocessen inom livsmedelsindustrin. De har ofta en yrkesutbildning inom köttbranschen och kan ha kompletterande utbildningar i livsmedelshygien och djurvälfärd. Slaktmästare övervakar och deltar i arbetet från mottagning av djur till färdiga köttprodukter.
Ansvarsområden
Slaktmästare leder och organiserar arbetet vid slakt, styckning och förädling av kött. De ser till att djurhanteringen sker etiskt och att livsmedelslagstiftningens krav på hygien och säkerhet efterlevs. De ansvarar även för kvalitetskontroll och att arbetsprocesserna är effektiva.
Färdigheter och verktyg
Slaktmästare måste ha goda kunskaper i djuranatomi och köttets egenskaper. De använder verktyg som knivar, sågar och annan slaktutrustning. Goda ledaregenskaper, förmåga att arbeta i team och kunskap om livsmedelssäkerhet är centrala färdigheter i yrket.

Utbildningar i Sverige

Välj region för att se fler utbildningar

Köttförädlare (Skåne län)

YH Akademin AB
Yrkeshögskoleutbildning, program
Studietakt 100%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined

Köttförädlare (Stockholms län)

YH Akademin AB
Yrkeshögskoleutbildning, program
Studietakt 100%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined