Sök yrkesroll eller kompetens

Utbildningar Kallskänka

Lön
Utbildningar

Statistik och fakta

Region
Riket
Var kan man utbilda sig till Kallskänka?
Ingen data tillgängligJust nu finns det ingen utbildningsinformation tillgänglig för Kallskänka.
Vad gör en Kallskänka?
Om rollen
Kallskänkor arbetar främst med kalla rätter inom restaurang- och cateringbranschen. De förbereder och presenterar allt från smörgåsar och sallader till desserter och kalla bufféer. Utbildning kan variera från gymnasiala restaurang- och livsmedelsprogram till yrkeshögskoleutbildningar eller lärlingsplatser.
Ansvarsområden
Kallskänkor ansvarar för att tillaga och anrätta kalla maträtter. De ser till att råvarorna är av hög kvalitet och hanterar dem på ett säkert och hygieniskt sätt. De planerar och organiserar arbetsflödet för att säkerställa att maten är färsk och tillgänglig vid servering.
Färdigheter och verktyg
Kallskänkor måste ha goda kunskaper i livsmedelshantering, kreativitet i matlagning och en känsla för estetik. De använder verktyg som knivar, skärbrädor och olika köksmaskiner. God samarbetsförmåga och förmåga att arbeta under tidspress är viktiga egenskaper. Vanliga kompetenser som efterfrågas från arbetsgivare är kallkök, storkök och smörgåsar.

Utbildningar i Sverige

Ingen relevant utbildning funnen