Sök yrkesroll eller kompetens

Utbildningar F&B Manager / Food and beverage manager

Lön
Utbildningar

Statistik och fakta

Region
Västra Götalands län
Hur många utbildningar för F&B Manager/Food and beverage manager finns det i Västra Götalands län?
1Utbildningar
1Lärosäten
Vad gör en F&B Manager/Food and beverage manager?
Om rollen
F&B Managers, eller Food and Beverage Managers, ansvarar för driften av restauranger och mat- och dryckesavdelningar inom hotell och konferensanläggningar. De har ofta en bakgrund inom hotell- och restaurangbranschen, och många har genomgått yrkeshögskoleutbildningar eller universitetsstudier inom hotell- och restaurangmanagement. Deras roll är central för att säkerställa en hög servicenivå och lönsamhet.
Ansvarsområden
F&B Managers övervakar planeringen, organiseringen och ledningen av mat- och dryckesutbudet. De ansvarar för budgetering, personalplanering och att upprätthålla kvalitetsstandarder. De arbetar även med att utveckla menyer, marknadsföringsstrategier och kundrelationer för att förbättra gästupplevelsen.
Färdigheter och verktyg
F&B Managers måste ha goda ledarskapsfärdigheter, kunskap om livsmedelssäkerhet och en förståelse för ekonomistyrning. De använder ofta verktyg som bokningssystem, kassasystem och lagerhanteringsprogram. Kommunikationsförmåga, flexibilitet och förmågan att hantera stressiga situationer är viktiga egenskaper.

Utbildningar

Göteborg

Sommelier

Göteborgs Stad, Yrgo
Yrkeshögskoleutbildning, program
Studietakt 100%
BeskrivningBeskrivning för utbildningen saknas.
Nästa startdatum
Utbildningsperiodundefined – undefined