UI-designer

F

Future Memories

Digital design och utveckling
Göteborg, Vallgatan 25 • 0-3 distansdagar
Ej aktiv
Denna tjänst är inte möjlig att söka nu

Förmåner

Du som söker

Kompetenser
Personliga egenskaper
Intresserad av tjänsten?
F

Future Memories - Göteborg

futurememories.se

Jobba på Future Memories

CTO Mikael och projektledaren Linda berättar hur det är att jobba på Future Memories!

Hållbarhet

Miljöval
Future Memories är i dagsläget inte helt klimatneutrala men försöker skapa förändringar där de kan.De källsorterar alltid på kontoret samt pantar alla burkar och flaskor. Dessutom tycker de att det är var och ens ansvar att slänga rätt sak på rätt plats för att exempelvis minimera svinn. Vid köp av produkter till företaget prioriteras ekologiska och miljömärkta varor och om resor sker i tjänst försöker de resa med tåg eller buss i den mån det är möjligt.
Mångfald
I dagsläget är det ⅔ män och ⅓ kvinnor som jobbar hos Future Memories. Då målet är att vara 50/50 lägger Future Memories extra tanke på vem som anställs vid en rekrytering. Den sidan som är underrepresenterad, i dagsläget kvinnor, väger alltid lite tyngre och har därmed större chans att få jobbet. Skulle mixen slå över så blir det istället män som har större chans i framtida rekryteringar. Då svenska är ett krav för att kunna jobba hos Future Memories är bredden av olika etniciteter relativt låg, något företaget hoppas ändra på i framtiden. Att öka bredden är något som företaget eftersträvar då det är viktigt att ha så stor blandning som möjligt för att öka chanserna att se saker från olika synvinklar som i sin tur leder till att företaget kan skapa bättre produkter.
Samhällsnytta
Future Memories väljer alltid sina uppdrag med omsorg och vill att allt de gör ska ha en betydelse. Det kan vara projekt som berör fysisk och psykisk hälsa eller exempelvis förbättringar av skolan eller sjukvården. Future Memories är också delägare i Nordish Market som har som affärsidé att laga mat med matprodukter som är på väg att slängas.

Personlig utveckling

Friheten och lyxen med att vara ett litet individuellt bolag, som Future Memories är, är att man inte behöver följa redan satta policys utan kan låta alla vara med och påverka och förändra strukturen inom företaget. Detta gäller både små och stora delar i organisationen som tas upp i både privata och gemensamma utvecklingssamtal mellan de anställda och HR, eller den individ som personen känner sig mest bekväm med.  60% av arbetstiden lägger de anställda på större projekt som tas in till bolaget, där alla jobbar med samma uppdrag. De resterande 40% av tiden lägger de anställda på egna projekt och produkter. Går det bra knoppar man av projektet och utvecklar det till ett dotterbolag som får blomstra vidare. De som är involverade i dessa projekt får också möjligheten att utvecklas i sina roller och anta nya roller i det nya bolaget om så önskas.

Arbetsplatsen

Soffrummet på kontoret hos Future Memories
Future Memories kontor ligger centralt beläget på Vallgatan 25 i Göteborg. Här, på våning fyra, sitter 14 stycken anställda som jobbar som projektledare, UX/UI designers och som utvecklare, bland annat frontend och backend. Kontoret är uppdelat på två byggnader med en gång mellan där den ena delen är som en större sekelskifteslägenhet med stuckatur och kakelugnar medan den andra delen är mer som ett loft. Här är det blandat med både öppna landskap och egna rum och förutom de fina lokalerna har Future Memories också egen arkadmaskin och eget biljardbord på kontoret. Det centrala läget, mitt emellan knutpunkterna Kungsportsplatsen och Domkyrkan, gör det enkelt att ta sig till och från kontoret både till fots, med cykel och kommunalt med buss och spårvagn. Läget bjuder också på flera trevliga lunchrestauranger som de anställda ibland lunchar på tillsammans, särskilt under sommarhalvåret när solen skiner.
Ej aktiv
Denna tjänst är inte möjlig att söka nu