Teknisk konsult till växande bolag

Logotyp Optimity

Optimity

Optimering av försörjningskedjor
Se andra roller på Optimity
Stockholm, Mäster Samuelsgatan 3 • 0-2 distansdagar
Stockholm, Mäster Samuelsgatan 3
0-2 distansdagar
Prioriterad ansökan
Då företaget är i direkt behov av denna kompetens hanteras ansökan omgående utan urvalsprocess. Gör en anonym lönematchning för att se om dina och företagets förväntningar är kompatibla.
Teknisk konsult med analytisk ådra till växande bolag. På Optimity är du med och hjälper företag att optimera sina varukedjor – hela vägen från tomatodlarens plantage till ketchupflaskan i konsumentens varukorg.
Optimity är företaget med uppdrag att optimera komplexa varuflöden i företags försörjningskedjor. Bolaget bildades i Sydney men har också kontor i Singapore, USA, Nya Zeeland och Sverige. Nu söker man en teknisk konsult med analytisk förmåga som delar Optimitys passion för teknik i framkant.

Ditt jobb på Optimity

arbetsteam optimity
Som teknisk konsult planerar och genomför du uppgraderingar av det egna systemet och jobbar med utveckling av integrationen mellan Optimitys system och kundens system. Din huvudsakliga uppgift blir att ansvara för den tekniska leveransen i olika kunders implementationer och databashantering i Microsoft SQL. Du kommer också analysera problem hos kund och rapportera eventuella buggar till utvecklingsavdelningen. Utöver detta ingår planering, stöttning och uppsättning av kunders Azure-miljöer i Optimitys Azure Cloud, liksom att hjälpa till med demos och teknisk support inom försäljning. 

Till en början gör du sällskap med Ronny som är teknisk konsult, men i takt med att du blir mer bekväm i din roll kommer du få ansvar för valda områden inom tekniska lösningar. Andra kollegor som stöttar upp i arbetet är Tomas, Jens, Elin, Josefine och Gustav. På Optimity har du möjlighet att jobba på distans men man ser gärna att du är på kontoret ett par dagar i veckan för att träffa andra kollegor.

Det här sticker ut med oss

Optimity stockfoto machine learning
Machine Learning
Optimity använder en kombination av machine learning och matematisk optimeringsteknik för att lösa utmaningarna med planering av försörjningskedjor. Vill du alltså jobba på ett företag i framkant av maskininlärning är det här din stora chans.
 
Kunder i världsklass
Flera spännande kunder använder sig av Optimitys kompetenser för både optimering av försörjningskedjor och forecasting för sälj, produktion och distribution. Här hittar vi bolag som Löfbergs (det svenska kafferosteriet) och livsmedelsjätten Orkla som äger flera stora livsmedelsmärken i Sverige – bland annat Anamma, Abba och Felix.

Förmåner

Försäkring
Hos Optimity täcks du av en gruppliv- och gruppolycksfallsförsäkring. Dessutom erbjuds du en tjänstepensionsförsäkring.
Mentorskap
Seniora personer stöttar alltid de mindre erfarna vid behov.
Resor
De svenska kontoren har åkt skidor i alperna eller Åre varje år sedan bolaget startade. I år planerar man också att alla kontor för första gången ska träffas allihopa och åka till Thailand en vecka i November.
Cykelparkering
Cyklar du till jobbet finns det parkering utanför alla Optimitys kontor.
Kollektivavtal
Optimity är kollektivanslutna och tillämpar ITP1.
Utbildningsplan
Konkreta planer för utbildningsplaner och kompetensutveckling läggs upp för varje individ. 
Friskvårdsbidrag
Hos Optimity får du ett friskvårdsbidrag på maxbeloppet 5000 kr per år.
Träning på jobbet
Olika fysiska aktiviteter, som badminton eller padel, arrangeras med jämna mellanrum på alla optimitys kontor.
Utrustning för hemmakontoret
För dig som jobbar hemma och behöver komplement till utrustningen kan Optimity fixa dator och mobiltelefon. Andra saker, som exempelvis ståbord, kan diskuteras. 
Dusch på kontoret
Ja det finns möjlighet att duscha på alla kontoren.

Du som söker

Kompetenser
Optimity ser helst att du har en bakgrund inom IT och att du har koll på databashantering, i synnerhet SQL. Förhoppningsvis känner du dig hemma i Azure och du har lätt för det engelska språket.
Personliga egenskaper
Du får gärna ha en analytisk ådra och ett nyfiket lynne. Är du också genuint intresserad av teknik och är öppen för att lära nytt kan du vara den perfekta matchen för Optimity.
Passar du på beskrivningen men det är någonting du undrar? Vi hjälper dig!
Logotyp Optimity

Optimity - Stockholm

Optimitysoftware.com

Jobba på Optimity

Appkonsulten Nicole och Produktmanagern Pontus berättar om hur det är att jobba på Optimity!

Hållbarhet

Samhällsnytta
Optimity jobbar med att optimera komplexa varuflöden i företags försörjningskedjor. Ofta handlar det om optimering av livsmedelskonsumenters lager och logistik för att minska antal varor som når sista förbrukningsdag innan de kommit fram och hunnit bli sålda, vilket i sin tur leder till mindre kasserade varor och lägre CO2 utsläpp. 
Mångfald
Företaget har idag 24 stycken anställda i Sverige varav 20% är kvinnor. De eftersträvar en bra blandning av kön men är medvetna om bristen på kvinnor i branschen och vet att de inte är helt lätta att rekrytera. 

Alla som jobbar på Sverigekontoret idag är svenskar men med kontor i bland annat Australien, Singapore och USA blir mångfalden och blandningen större på hela företaget. Rätt kompetenser är det som genomsyrar besluten om vem eller vilka som blir anställda hos Optimity. Kön, ålder eller etnicitet har alltså inte någon betydelse och de hoppas uppnå en bra mix bland de anställda till resultat av detta. 

Personlig utveckling

På Optimity är de positiva till att de anställda vidareutvecklar sig i sitt arbete genom egna idéer och egna initiativ och välkomnar att personalen lär sig nya områden inom applikationen. 

Alla nyanställda hos Optimity går igenom en introduktionsperiod där olika relevanta personer på företaget håller i små utbildningar för den nye. Det börjar med en första introduktion med James som sitter i Australien, sen följer olika one on one möten där man får lära sig olika delar i applikation och träffa de olika utvecklarna. Utöver det följer en period där seniora personer stöttar den nye på en daglig basis tills de kommit in i arbetet.

Kontoret

Gatan utanför Optimitys kontor
Optimitys Stockholmskontor, som också är företagets huvudkontor i Europa, ligger på Mäster Samuelsgatan 3 i Stockholm. I ljusa moderna lokaler på 4:e våningen sitter 15 stycken anställda, som alla jobbar som utvecklare eller applikationskonsulter. 

Kontor ligger precis intill Östermalmstorg och det centrala läget gör det lätt att ta sig till och från kontoret med både buss och tunnelbana, men också med cykel om man föredrar det. Här har du också närhet till flera trevliga restauranger och cafeer för lunch och fika men också en hel del trevliga AW spots till eftermiddagarna. 
Prioriterad ansökan
Då företaget är i direkt behov av denna kompetens hanteras ansökan omgående utan urvalsprocess. Gör en anonym lönematchning för att se om dina och företagets förväntningar är kompatibla.