Tax Manager

G

Geely Europe Innovation and Collaboration AB

IT-tjänster
Göteborg, Pumpgatan 1 • 0-2 distansdagar
Ej aktiv
Denna tjänst är inte möjlig att söka nu
Serviceinriktad Tax Manager med bakgrund inom fastighet till ledande bolag inom fordonsindustrin. På Geely Business Center jobbar du med företagets skatteteam i en miljö som präglas av utveckling och innovation.
Geely är en ledande mobilitetsleverantör med fokus på teknisk innovation och med stort engagemang för hållbar utveckling. Bolaget är ägare till biljättar som Volvo Car Group, Polestar och Lynk & Co med flera.Nu söker Geelys Göteborgsbaserade kompetenscenter Geely Business Center en Tax Manager med erfarenhet inom fastighet, som kan svensk och internationell bolagsbeskattning och som vill stärka och upprätthålla affärsmässiga relationer med intressenter inom koncernen.
Geelys skatteteam består i idag av fem medarbetare som fokuserar på proaktiv skatterådgivning och regelefterlevnad till både ägare och koncernbolag inom Geely Group. I rollen kommer du bland annat biträda Anna, som är Tax Manager för Lynk & Co.Dina främsta uppgifter blir att agera rådgivare inom allmänna bolagsskattefrågor. Du kommer jobba med kopplingen mellan redovisning och beskattning, och dokumentation av processer samt effektivisera rutiner för Tax Compliance. En naturlig led i arbetet blir att stödja bolagen i den digitala transformationsresan inom dessa områden. Du är ett stöd i svenska skatteberäkningar och inkomstdeklarationer liksom i kommunikationen med skattemyndigheter och externa rådgivare. Bland dina kollegor hittar du bland annat Anna, Fredrik, Erik och Stefan, och ni som Tax Team med olika specialistkompetenser kommer att jobba kontinuerligt i i nära dialog med kunder och andra intressenter.Geely Business Center ligger i Geelys nybyggda innovationscentrum Uni3 på Lindholmen i Göteborg. Här jobbar du i en platt organisation med alla funktioner på samma våningsplan.

Förmåner

Du som söker

Kompetenser
Geely ser gärna att du har minst 3 års konsulterfarenhet från både svensk och internationell bolagsbeskattning där erfarenhet från “The big four” är ett stort plus.Du behöver ha erfarenhet inom fastighet eller fastighetsbolag samt ha koll på CIT och TP relaterat till internationell handel med varor och tjänster, M&A-transaktioner samt finansiella transaktioner.Förhoppningsvis behärskar du engelska flytande i både tal och skrift och kommunicerar väl även på svenska. Det är toppen om du också har kunskap inom skatterelaterade områden såsom internationell skattestruktur, tull och redovisning.
Personliga egenskaper
Geely hoppas att du är en serviceinriktad och prestigelös person med god kommunikativ förmåga. Det är bra om du är proaktiv och har ett konsultativt förhållningssätt. Ännu bättre om du dessutom drivs av att stärka och upprätthålla starka jobbrelationer.
Intresserad av tjänsten?
G

Geely Europe Innovation and Collaboration AB - Göteborg

Jobba på Geely Europe Innovation and Collaboration AB

Patrik och Lotta berättar hur det är att jobba på Geely Europe!

Hållbarhet

Miljöval
Geely är en bransch i total transformation där man jobbar aktivt mot elektrifiering. Företaget arbetar i teknikens framkant för att göra transporter mer hållbara.Produkter som inte längre behövs inom företaget återvinns eller återanvänds om möjligt.Geely Europe har minskat sitt resande under de senaste åren och de flesta möten på global nivå genomförs nu via Teams.Kontoret har källsortering och arbetsplatsen erbjuder förmånscykel.
Mångfald
Geely Europe har en bra blandning av män och kvinnor där 43% är kvinnor och 57% män. Det finns också många kvinnor bland de högre posterna på företaget. På kontoret är engelska det naturliga arbetsspråket och det finns inga krav på att kunna svenska. På hela Geely jobbar människor med omkring 40 olika kulturer. Då man är ett Kina-ägt bolag finns en tradition att fira vissa kinesiska högtider, något som brukar vara väldigt populärt hos medarbetarna.

Personlig utveckling

På Geely Europe anpassas kompetensutveckling helt till individen. Här får du växa inom de områden du tycker är kul och finner intressanta. Bolaget är noga med att sätta upp mål, följa upp och ge feedback åt de som vill utvecklas. Här promotas också fria konferenser där föredrag om teknik och utveckling ingår och där medarbetare får en chans att träffa likasinnade.  Som nyanställd på Geely Europe får du bra med stöttning. De första sex månaderna backas du upp av en teamleader eller någon som jobbar inom samma område som du.

Arbetsplatsen

Den svenska delen av Geely Europe håller till i Göteborg i Uni3 by Geely, ett slags kontorscampus på Pumpgatan 1 på Lindholmen som i dagsläget huserar flera Geelybolag, som CEVT, Geely Design och Lynk & Co. I huvudbyggnaden sitter också Geelys svenska holdingbolag och koncernfunktioner. Campuset består av total 5 byggnader som byggts med de fem elementen trä, eld, jord, metall och vatten som inspiration kombinerat med det svenska glasarvet. I de olika husen hittar man bland annat kontorsplatser/c.-working spaces, auditorium, design studio, café & restauranger, öppen innergård och hotell. Att ta sig till Geely Europe's kontor går snabbt och smidigt med bil, buss, färja eller cykel. Kontorets lokala läge på Lindholmen öppnar möjligheterna för att sig in till stan eller vidare ut på Hisingen med flera olika transportsätt.
Ej aktiv
Denna tjänst är inte möjlig att söka nu