Senior redovisningsekonom till internationellt storbolag

Geely logo

Geely Business Center

IT-tjänster
Se andra roller på Geely Business Center
Utan krav på svenska
Göteborg, Pumpgatan 1 • 0-2 distansdagar
Göteborg, Pumpgatan 1
0-2 distansdagar
Prioriterad ansökan
Då företaget är i direkt behov av denna kompetens hanteras ansökan omgående utan urvalsprocess. Gör en anonym lönematchning för att se om dina och företagets förväntningar är kompatibla.
Erfaren och flexibel redovisningsekonom till ledande bolag inom fordonsindustrin. På Geely Business Center blir du del av företagets redovisningsavdelning där ingen dag är den andre lik.
Geely är en ledande mobilitetsleverantör med fokus på teknisk innovation och med stort engagemang för hållbar utveckling. Bolaget är ägare till biljättar som Volvo Car Group och Lotus Cars. Nu söker Geelys Göteborgsbaserade kompetenscenter Geely Business Center en redovisningsekonom som har jobbat några år och som vill bli del av en miljö som präglas av förändring.

Ditt jobb på Geely Business Center

Arbetsteam Geely
I rollen som redovisningsekonom kommer du ha hand om bokföringen och ansvara för avstämning av balanskonton för flera bolag, liksom månads-/kvartals- och årsbokslut. Avstämning och deklaration av moms och skatter och upprättande av årsredovisningar ingår också i jobbet. Du kommer att rapportera i Aaro och HFM till både svenska och kinesiska moderbolag vilket innebär att dokumentation är en central del av jobbet. Dessutom blir du en viktig kontakt för revisorer. 
 
På Geely blir du del av redovisningsteamet som i dagsläget består av nio medarbetare. Bland de kollegor som gör dig sällskap hittar du bland annat Linda, Sofia och Moustafa. Geely Business Center ligger i Geelys nybyggda innovationscentrum Uni3 på Lindholmen i Göteborg. Här jobbar du i en platt organisation med alla funktioner på samma våningsplan.

Det här sticker ut med oss

Lär känna kinesiska högtider
Då Geely är ett Kina-ägt bolag firar man inte bara svenska högtider, utan även kinesiska. Till exempel är det fest på kontoret när det kinesiska nyåret infaller. Då kan du se framemot dans, tårta, kinesiska godsaker och mycket annat. Festligt värre!

Storbolag med gemytlig känsla av ett småbolag 
Trots de 140 medarbetarna har Geely Business Center den gemytliga känslan av ett småbolag. Här kan vem som helst haka på snacket vid kaffemaskinen, och då alla sitter på samma våningsplan är det lätt att haffa den du behöver – vd:n Boel inräknad. Då bolaget fortfarande är i uppstartsfas finns ännu inga satta strukturer, vilket betyder att du som anställd får vara med och sätta ton för arbetsklimatet på kontoret. 

Förmåner

Frukt
Fruktskål finns alltid tillgängligt.
Försäkring
Geely har gruppförsäkringar som finns inkluderat i teknikavtalet. Utöver det erbjuder man även en sjukvårdsförsäkring.
Parkering
Parkering finns. (Förmånsbeskattad)
Resor
Inga regelrätta resor men det förekommer.
Cykelförmån
Du kan leasa en cykel i två år till ett förmånligt pris. Här ingår alltifrån elcykel till mountainbike.
Cykelparkering
Finns cykelparkering i källaren. Här har du också tillgång till omklädningsrum.
Laddstolpe för elbil
Laddstolpe för elbil finns tillgängligt.
Kollektivavtal
På Geely omfattas du av teknikavtalet.
Utbildningsplan
Individuella utbildningsplaner finns.
Friskvårdsbidrag
På Geely får du 3000 kronor per år i friskvårdsbidrag.
Träning på jobbet
Gym (SATS) finns på plats i källaren där ett medlemskap kostar 150 kr i månaden. Via Geely får också rabatt på gymkedjor som Nordic Wellness.
Dusch på kontoret
Dusch finns tillgängligt.

Du som söker

Kompetenser
För att passa i rollen behöver du ha jobbat några år med allmän redovisning och ha bra koll på det svenska redovisningssystemet med goda kunskaper i K3/RFR 2. Det är en fördel om du har erfarenhet av avstämning och momsredovisning, löneredovisning och arbete med SAP och/eller Fortnox – ännu bättre om du dessutom har bra koll på redovisningsregler avseende finansiella instrument. Om du har erfarenhet av HFM och/eller Aaro eller har jobbat i ett kompetenscenter tidigare är det ett stort plus.
Personliga egenskaper
Då du kommer befinna dig i en miljö präglad av förändring behöver du vara både flexibel och känna dig trygg i dig själv och din roll. Geely tror att du är analytisk, med ett genuint intresse för redovisning och att du drivs av att förbättra processer.
Passar du på beskrivningen men det är någonting du undrar? Vi hjälper dig!
Geely logo

Geely Business Center - Göteborg

Jobba på Geely Business Center

Patrik och Lotta berättar hur det är att jobba på Geely!

Hållbarhet

Miljöval
Geely är en bransch i total transformation där man jobbar aktivt mot elektrifiering. Företaget arbetar i teknikens framkant för att göra transporter mer hållbara.
Produkter som inte längre behövs inom företaget återvinns eller återanvänds om möjligt.
Geely har minskat sitt resande under de senaste åren och de flesta möten på global nivå genomförs nu via Teams.
Kontoret på Geely Business Center har källsortering och arbetsplatsen erbjuder förmånscykel.
Mångfald
Geely Business Center har en bra blandning av män och kvinnor där 43% är kvinnor och 57% män. Det finns också många kvinnor bland de högre posterna på företaget. På kontoret är engelska det naturliga arbetsspråket och det finns inga krav på att kunna svenska. På hela Geely jobbar människor med omkring 40 olika kulturer. Då man är ett Kina-ägt bolag finns en tradition att fira vissa kinesiska högtider, något som brukar vara väldigt populärt hos medarbetarna.

Personlig utveckling

På Geely anpassas kompetensutveckling helt till individen. Här får du växa inom de områden du tycker är kul och finner intressanta. Bolaget är noga med att sätta upp mål, följa upp och ge feedback åt de som vill utvecklas. Här promotas också fria konferenser där föredrag om teknik och utveckling ingår och där medarbetare får en chans att träffa likasinnade. 

Som nyanställd på Geely får du bra med stöttning. De första sex månaderna backas du upp av en teamleader eller någon som jobbar inom samma område som du.

Kontoret

Den svenska delen av Geely håller till i Göteborg i Uni3 by Geely, ett slags kontorscampus på Pumpgatan 1 på Lindholmen som i dagsläget huserar flera Geelybolag, som CEVT, Geely Design och Lynk & Co. I huvudbyggnaden sitter också Geelys svenska holdingbolag och koncernfunktioner. Campuset består av total 5 byggnader som byggts med de fem elementen trä, eld, jord, metall och vatten som inspiration kombinerat med det svenska glasarvet. I de olika husen hittar man bland annat kontorsplatser/c.-working spaces, auditorium, design studio, café & restauranger, öppen innergård och hotell.

Att ta sig till Geelys kontor går snabbt och smidigt med bil, buss, färja eller cykel. Kontorets lokala läge på Lindholmen öppnar möjligheterna för att sig in till stan eller vidare ut på hisingen med flera olika transportsätt.
Prioriterad ansökan
Då företaget är i direkt behov av denna kompetens hanteras ansökan omgående utan urvalsprocess. Gör en anonym lönematchning för att se om dina och företagets förväntningar är kompatibla.