Job listing cover image

Senior Embedded Developer till bolag inom industriell kommunikation

H

HMS Networks

Tillverkning av kommunikationsutrustning
Utan krav på svenska
Halmstad, Stationsgatan 37 • 1-3 distansdagar
Ej aktiv
Denna tjänst är inte möjlig att söka nu
Senior Embedded Developer till bolag där hårdvara möter mjukvara. På HMS Networks kommer du få utveckla dina tekniska färdigheter i en innovativ och avslappnad atmosfär.
HMS Networks är ett företag vars teknologi gör det möjligt för industriell utrustning att kommunicera och dela information med sin omgivning. Här utvecklar man produkter som hjälper användare att bli mer uppkopplade, produktiva och hållbara. Nu söker HMS avdelning Anybus Development dig – en erfaren Embedded Developer som hungrar efter ny kunskap och som trivs i en prestigelös miljö.

Ditt jobb på HMS Networks

Team

Team member
Ahmad
Test Engineer
Team member
Sebastian
Embedded Developer
Team member
Julia
Test Engineer
Team member
Magnus
Embedded Developer
Team member
Hanna
Embedded Developer
Candidate
Du?
Embedded Developer
Team member
Simon
Embedded Developer
Du kommer få bidra med din erfarenhet mjukvaruarkitektur och framtagning av mjukvarukomponenter, både när det kommer till intern produktutveckling och skräddarsydda lösningar för kund. Din roll omfattar hela processen – från specificering av funktionalitet till implementering och validering. HMS mjukvara används i ledande industriella nätverk, och industriella applikationer förlitar sig på att den är snabb, pålitlig och säker. Det blir därför avgörande att du och ditt team anpassar mjukvaran för olika branschbehov och ser till att den presterar på toppnivå i dessa kritiska applikationer.I rollen har du chans att utforska och arbeta med nya idéer och teknologier. Här drar du nytta av din nyfikenhet och din starka inlärningsförmåga. Beroende på intresse och erfarenheter finns möjlighet till omväxling i arbetet, då HMS arbetar med både nyutveckling och underhåll.Du jobbar i en prestigelös miljö där alla delar med sig av sin kunskap och vill hjälpa varandra. Teamen brukar bestå av 4 till 6 personer beroende på projekt. På lång sikt finns stora chanser att växa och ta mer ansvar inom företaget. Du kan till exempel vara delaktig som säljstöd, ta en ledarroll inom designfrågor, bli mentor för andra eller leda examensprojekt.

Förmåner

Du som söker

Kompetenser
För att passa i rollen behöver du ha åtminstone tre års erfarenhet av Embedded utveckling (C, C++). Råkar du även ha bra koll på Python, eller varför inte Embedded Linux, är det ett stort plus. HMS Networks välkomnar också kunskaper inom hårdvara, trådlösa teknologier och erfarenhet av industriella protokoll.
Personliga egenskaper
HMS ser gärna att du är en nyfiken person som aldrig blir mätt på nya erfarenheter. Du förstår vikten av bra samarbete och vill mer än gärna dela med dig av din egen kunskap. Om du dessutom gillar tanken på att vara del av en familjär arbetsplats där man hittar på mycket roligt tillsammans, kan du och HMS vara en bra match.
Intresserad av tjänsten?
H

HMS Networks - Halmstad

www.hms-networks.com/sv

Jobba på HMS Networks

Sebastian och Jesper berättar hur det är att jobba på HMS Networks!

Hållbarhet

Miljöval
HMS har som mål att vara koldioxidpositiva 2025 – alltså att man sparar mer koldioxid än man släpper ut. Bolaget jobbar ständigt för att göra sina produkter ännu bättre och mer miljövänliga. Det gör man till exempel genom att se över sitt materialval vid produktdesign och genom att ställa höga krav på leverantörer och se till att HMS leverantörskod efterföljs. Man har också ett nära samarbetare med leverantörerna för att hela tiden förbättra sig på hållbarhetsområdet. Just nu installerar HMS solceller på taket i kontoret i Halmstad, och även några av företagets kontor utanför Sverige har redan solceller på plats.Inom bolagets resepolicy prioriteras användningen av tåg och elbilar när det är möjligt.
Mångfald
HMS verkar inom en mansdominerad bransch. Därför jobbar man aktivt för att locka till sig och behålla en mångfald av talanger, både vad gäller kön, ålder och ursprung. På HMS i Halmstad är ungefär en tredjedel kvinnor och två tredjedelar är män. När det kommer till åldersfördelningen är den jämnt spridd över åldersgrupperna 20-29, 30-39, 40-49, och något lägre för gruppen 50-59. Det finns en tydlig policy mot kränkande särbehandling på HMS. Här strävar man efter att skapa en arbetsplats där alla känner sig välkomna och uppskattade. Bolagets företagskultur, som man kallar Heart, Mind & Soul, stärker samarbetet och gemenskapen på alla nivåer.
Samhällsnytta
HMS produkter gör att resurser används smartare och koldioxidutsläpp minskar både hos kund och i samhället i stort. En viktig utgångspunkt i bolagets hållbarhetsarbete är de tre elementen Heart, Mind and Soul (HMS) som sammanfattar HMS företagskultur: Heart betyder samarbete, engagemang och ansvar.Mind innebär att man bygger för framtiden och fokuserar på hållbar tillväxt.Soul handlar om att vara modig, drivande och inspirera med sitt arbete.

Personlig utveckling

På HMS är personlig utveckling något som pågår året om – genom utvecklingssamtal, målsamtal, regelbundna uppföljningar och välmående. Bolaget tror på värdet av att ha en mentor, och dessa skräddarsys för varje ny medarbetare/junior. Det finns också stora möjligheter att växa i sin kompetens. HMS har både individer som vuxit inom sitt specifika kompetensområde och de som helt bytt kompetensområde. I år fick HMS tillsammans med andra framstående bolag utmärkelsen "Karriärföretag 2023". Delvis för att bolaget ligger teknikens framkant och därmed erbjuder medarbetare rum för utveckling.En annan utmärkelse som HMS är mycket stolta över är att man certifierats som ett Great Place to Work-bolag.

Det här sticker ut med oss

HMS Networks har skapat en arbetsmiljö där utveckling, kreativitet och lekfullhet uppmuntras. Två gånger om året anordnas Anybus Hackathon där det kodas, utvecklas, dricks cola och äts chips tillsammans med kollegorna. På Anybus kör man även Development Forums där utvecklare och testare kan diskutera kring sitt hantverk under informella former. Anybus University erbjuder en utbildningsform där medarbetare kan dela med sig av sin expertis inom intressanta och relevanta områden. Syftet är att sprida och bredda kunskapen (framförallt på utvecklingssidan) och skapa idéer för vad HMS kan använda i sina nuvarande och framtida produkter. Flera gånger varje år bjuder bolaget in sina nyaste HMSare att delta i HMS Onboarding-event på HQ i Halmstad. Då samlas nya kollegor världen över för att lära sig mer om företaget och dess värderingar, samtidigt som de få en chans att lära känna varandra över gränserna. I HMS nyrenoverade kafeteria samlas kollegor för lunch och fikapauser, den sedvanliga fredagsfrallan eller över en omgång biljard. Här har man även återkommande AWs där det händer att HMS egna band "Under the Ice Cream Parlor" spelar. Festligt värre!

Arbetsplatsen

Bild på HMS byggnad
HMS kontor huserar delvis i de gamla lokstallarna i centrala Halmstad. Här sitter kompetenser inom hela värdekedjan – från utveckling, supply, IT & digital till marknad & sälj, finance & accounting och HR. Idag jobbar medarbetarna i öppet landskap i olika storlekar och med möjligheten att sitta både fokuserat och socialt. HMS har påbörjat en förändringsresa mot ett flexibelt arbetssätt och under hösten kommer en renovering påbörjas av kontorslandskapen som kommer bli mer behovsanpassade för flexibelt arbete och avdelningars/teamens behov.Medarbetarna lunchar gärna tillsammans i den stora, nyrenoverade kafeterian. Soliga dagar väljer många att äta ute på någon av de två innergårdarna.Sommaren 2023 kommer HMS's nya SLC (supply logistic center) stå färdigt med en modern och snabb plockautomationslösning samt ett "rooftop" med stort mötesrum och terrass med havsutsikt.HMS kontor ligger endast en 3-minuters promenad från Halmstad tåg- och busstation. Bil- och cykelparkering finns i anslutning till kontoret.
Ej aktiv
Denna tjänst är inte möjlig att söka nu