Rust Developer Tech Lead till produktbolag i teknisk framkant

S

SystemWeaver

IT-tjänster och IT-konsulttjänsterSe andra roller på SystemWeaver
Utan krav på svenska
Göteborg, Fabriksgatan 2 • 1-3 distansdagar
Ej aktiv
Denna tjänst är inte möjlig att söka nu
Är du en van Rust Developer som vill jobba hands-on med nyutveckling på ett litet bolag med stora kunder? Bli en del av vårt utvecklingsteam där ni tillsammans ser till att SystemWeaver fortsätter att vara i teknikens framkant.
SystemWeaver är ett företag som skapar innovativa lösningar för att utveckla framtidens mjukvarudefinierade fordon. Med vår ledande mjukvara servar vi både svenska och internationella kunder i utvecklingen av nästa generations fordon, oavsett om det handlar om personbilar, lastbilar, bussar eller byggmaskiner. Nu letar vi på SystemWeaver (även känt som Systemite) efter dig – en Rust developer tech lead som vill ta en ledande roll inom nyutveckling.

Ditt jobb på SystemWeaver

Team

Team member
Simon
Software Developer
Team member
Ludvig
Software Developer
Team member
Magnus
Software Developer
Team member
Bashar
VP Engineering
Team member
Sara
Technical Trainer
Candidate
Du?
Rust Developer Tech Lead
Team member
Stacey
Technical Support
Du blir en del av ett nytt projekt som just nu genomgår ett Proof of concept (PoC). Här blir din främsta uppgift att med hjälp av Rust och GraphDB bygga nästa generations server, samtidigt som du leder projektet framåt. Du både bygger och stöttar teamet så att ni tillsammans levererar en bra produkt inom den angivna tidsramen. Till hjälp har du dina sociala förmågor och ditt starka intresse för ny teknik. Som grupp får ni stor frihet att forma arbetsprocessen och jobba i ett format som passar er.På SystemWeaver jobbar du med ett mindre team där du gör sällskap med bland andra Simon, Ludvig, Magnus och Bashar. Teamet samarbetar också med en extern grupp utvecklare i Indien – ett härligt gäng människor som känns mer som kollegor än samarbetspartners.

Förmåner

Du som söker

Kompetenser
Vi tror att du har jobbat åtminstone fem år som utvecklare, gärna i en roll med mycket eget ansvar. För att lyckas behöver du ha gedigen erfarenhet av Rust programmeringsspråk. Kanske har du en bakgrund inom följande områden: Embeddedutveckling, C, C++, GO, Databaser (MS Sql, Sqlite, Oracle), Kommunikationsprotokoll (exempelvis TCP), serverutveckling, backendutveckling, Linux/windows och Graph DB. Vi ser också att du har lätt för det engelska språket, både i tal och skrift.
Personliga egenskaper
Vi söker dig med social kompetens som trivs i en ledande roll där du får möjlighet att påverka arbetet framåt. Givetsvis har du lätt för samarbete och ett genuint intresse för SystemWeaver och nyteknologi.
Intresserad av tjänsten?
S

SystemWeaver - Göteborg

systemweaver.com/

Jobba på SystemWeaver

Jan och Elmira berättar hur det är att jobba på SystemWeaver!

Hållbarhet

Miljöval
SystemWeaver har miljötänket integrerat i verksamheten. Kontorsdriften karakteriseras av klimatsmart energianvändning och tågresor prioriteras inom Sverige för att reducera koldioxidavtrycket. Källsortering och återanvändning av resurser är centrala aspekter av den dagliga verksamheten, med målet att ständigt minska bolagets miljöpåverkan. Kontorshotellet Citygate, som SystemWeaver kommer flytta in i vid årsskiftet, är certifierat enligt både WELL och den högsta nivån i LEED. Dessutom drivs byggnaden till 100 procent med lokal, förnybar el från solcellsparken i Utby.
Mångfald
På SystemWeaver är arbetsplatsen inriktad på att vara inkluderande med en representation av mångfald. På Experts Services-avdelningen är tre av åtta kvinnor och på hela bolaget är sex av 30 kvinnliga medarbetare. Det finns en tydlig vilja från bolaget att få en mer jämställd fördelning.Förutom Sverige inkluderar personalstyrkan medarbetare från Indien, Iran och Syrien. På SystemWeaver är svenska inte ett krav, vilket öppnar dörrar för en ännu mer diversifierad grupp av medarbetare.

Personlig utveckling

SystemWeaver är inte bara en arbetsplats utan även en plats där du kan uppleva både personlig och professionell tillväxt. Nyanställda har möjlighet att samarbeta med erfarna kollegor, vilket gynnar kunskapsöverföring och samarbete. Det som gör din erfarenhet hos SystemWeaver unik är möjligheten att arbeta i ett kompakt team samtidigt som du får chansen att interagera med stora globala kunder. Dessutom finns det stora möjligheter att växa in i nya roller inom företaget.

Det här sticker ut med oss

SystemWeaver är ett Göteborgsbolag där 30 personer samlas runt en och samma produkt. Men trots sin blygsamma storlek jobbar bolaget med några av världens mest inflytelserika företag. Som anställd ingår du i en spännande och dynamisk atmosfär där innovation är nyckeln till framgång. Samtidigt skapar företaget en trygg arbetsplats med stabila investerare och där grundarna fortfarande är en del av resan.

Arbetsplatsen

SystemWeavers 30 medarbetare sitter på 23:e våningen i Citygate – Nordens största kontorshus. Byggnaden ligger i området Gårda i Göteborg. Här får du bland annat tillgång till restaurang, café, gym och cykelhotell. Citygate är strategiskt placerad vid E6:an och med bil tar du dig snabbt till allt i Göteborg med omnejd. För dig som reser med buss är närmsta hållplats Vagnhallen Gårda. Även spårvagn är ett bra resealternativ, med närliggande hållplatser som Ullevi Norra och Svingeln.
Ej aktiv
Denna tjänst är inte möjlig att söka nu