Pythonutvecklare till bolag med spetskompetens inom IT

Logotyp Drakryggen

Drakryggen

IT-tjänster
Se andra roller på Drakryggen
Mölndal, Flöjelbergsgatan 20B • 0-5 distansdagar
Mölndal, Flöjelbergsgatan 20B
0-5 distansdagar
Prioriterad ansökan
Då företaget är i direkt behov av denna kompetens hanteras ansökan omgående utan urvalsprocess. Gör en anonym lönematchning för att se om dina och företagets förväntningar är kompatibla.
Erfaren pythonutvecklare med vana av django och intresse för arkitektur. Skapa tekniklösningar med fokus på långsiktig positiv påverkan på samhället som tar företaget hela vägen till toppen.
Drakryggen skapar tekniklösningar med människan i fokus och vill att det arbete de gör ska bidra till en bättre framtid på ett eller annat sätt. Med expertkompetens inom mjukvaruutveckling och ledarskap drivs de av viljan att utveckla och förbättra sig själva, sina kunders verksamheter och omvärlden i stort. De vill gärna att allt de gör ska vara antingen roligt, viktigt eller utvecklande. Uppfyller projekten alla tre känner de att de verkligen har lyckats och de hoppas att du känner detsamma.

Ditt jobb på Drakryggen

Arbetsteamet Drakryggen
Som pythonutvecklare hos Drakryggen kommer du få jobba med Django, AWS och Rest APIer, så känner du dig hemma i dessa kan detta vara rollen för dig. Du arbetar i ett långsiktigt uppdrag där du tillsammans med dina kollegor kommer lösa problem genom att skriva kod som skapar värde i den kontext den ska användas. 

För att jobbet på Drakryggen ska bli rätt är det viktigt att du får jobba med uppdrag som passar dig och din profil. Utifrån dina önskemål och tekniska kompetenser bestämmer ni tillsammans vilket uppdrag du kan jobba med, både externt och internt. Oavsett vad du väljer blir du en del av ett litet team med 12 anställda på företaget och med 6 kollegor på Göteborgskontoret, där dina närmsta kollegor blir Christian, Jonas, Richard och Samuel.

Du som anställd får även lägga några timmars arbetstid på så kallade greenhouseprojekt, projekt som du får forma utifrån det du gillar och brinner för inom tech. Dessa greenhouse timmar ger dig möjligheten att både utvecklas och lära dig något nytt men också möjligheten att ta en ide och forma den till en innovation och produkt som man senare kan ta vidare.

Det här sticker ut med oss

Illustration av fullstackutvecklaren Samuel
En stjärna hos Drakryggen
Samuel arbetar som fullstackutvecklare men även med drift och prestanda testning hos Drakryggen. Inom just prestandatestning har Samuel djup kunskap och har varit delaktigt i flera större affärskritiska projekt. Hållbarhet och friluftslivet är saker som Samuel brinner för och han antar gärna utmaningar såsom bergsklättring och ultralöpning. Förutom sina kunduppdrag är Samuel drivande och engagerad i Drakryggens strategiarbete kring hållbarhet, där han bidrar mycket med sin kunskap och sina idéer.

Projektet PlayIT
PlayIT är ett lekplatsprojekt som Drakryggen under 2020 deltog i tillsammans med Linköpings kommun, Uppsala universitet, KTH och Ecorado AB. Projektet är en del av aktivitetsparken Magistratshagen i Linköping. Här finns nya unika lekredskap, äggen och sagokojan, två digitalt förstärkta installationer som är föränderliga och påverkbara för de som leker med dem. Det var bland annat Drakryggens Jonas Hangvar, Richard Kappling och Linus Evertsson som på olika sätt bidrog till det här projektet. 

Förmåner

Frukost
Gemensam frukost med de andra företagen på kontoret sker regelbundet. 
Frukt
Det finns alltid frukt tillgängligt på kontoret för den som är sugen.
Försäkring
Drakryggen erbjuder i dagsläget ett försäkringspaket via SPP där bland annat olycksfalls och pensionsförsäkring ingår. Utöver det erbjuds du även en vårdförsäkring.
Mentorskap
Det vanligaste upplägget för dig som nyanställd är du paras ihop med en senior utvecklare som stöttar både i och utanför uppdragen under den första tiden på företaget.
Parkering
Kör du bil till jobbet finns det gratis parkering i anslutning till kontoret.
Resor
Ibland förekommer kundresor om uppdraget kräver det. Det sker även interna sammankomster med resten av Drakryggen kollegorna, oftast på huvudkontoret i Linköping.
Cykelparkering
Cyklar du till jobbet kan du parkera din cykel precis utanför entrén.
Laddstolpe för elbil
Möjlighet till att ladda sin elbil finns på parkering utanför kontoret.
Utbildningsplan
Varje individ har möjlighet att tillsammans med närmsta chef sätta upp en personlig plan för utbildning och kompetensutveckling som passar de personliga målen.
Friskvårdsbidrag
Du som anställd får ett friskvårdsbidrag på xxx kr per år.
Träning på jobbet
Gymkedjan STC har ett gym på bottenvåningen i samma hus som kontoret vilket gör det enkelt att träna både innan och efter jobbet, men även under lunchen.
Utrustning för hemmakontoret
Behöver du utrustning till hemmakontoret görs en avstämning med närmsta chef för att hitta de bästa förutsättningarna för att du ska kunna göra ett bra arbete.
Dusch på kontoret
Ja det finns möjlighet att duscha på kontoret.

Du som söker

Kompetenser
Erfarenhet av utveckling i Python och Django samt erfarenhet av API-utveckling gör dig god för den här rollen. Har du dessutom med dig erfarenhet av cloud lösningar och e-com lösningar så är det extra meriterande.
Personliga egenskaper
Då du blir en del av ett litet team är det väsentligt om du en stjärna på att samarbeta och anpassa dig till olika situationer samtidigt som du är villig och intresserad av att dela med dig av din kunskap till andra runt omkring dig. Du får gärna identifiera dig med egenskaper som ödmjuk och positiv samtidigt som du har fötterna stadigt på jorden.
Passar du på beskrivningen men det är någonting du undrar? Vi hjälper dig!
Logotyp Drakryggen

Drakryggen - Göteborg

drakryggen.com

Jobba på Drakryggen

VD:n Jonas och utvecklarkonsulten Christian berättar hur det är att jobba på Drakryggen!

Hållbarhet

Miljöval
På Drakryggen gör de så mycket som möjligt i sin verksamhet för att värna om miljön, både internt och externt. Företaget är inte helt klimatneutrala men med hjälp av sin hållbarhetsstrategi mäter de kontinuerligt var de står och jobbar vidare framåt med att förbättra sin ställning över tid. 

Allt material som uppkommer på kontoret, främst kontorsmaterial och hushållsavfall, källsorteras på rätt sätt och de försöker att alltid handla ekologiskt när det kommer till mat och dryck till exempelvis kickoffs eller till kontorets skafferi. När det behövs nya möbler eller dylikt prioriteras köp av cirkulärt återvunna produkter och det som inte längre behövs skänks eller säljs vidare för att främja cirkulär handel.

Även eventuella tjänsteresor präglas av hållbarhetspolicyn och för att dessa ska kunna genomföras ska de vara väl motiverade. Dessutom ska de i den mån möjligt ske på ett miljövänligt sätt, helst med tåg eller med el/fossilfria bilar.
Mångfald
I dagsläget har Drakryggen inte en bred blandning av kön eller etniciteter på företaget, något de är väl medvetna om. Att öka blandningen är ett av huvudområdena i företagets hållbarhetspolicy och prioriteras aktivt i framtida rekryteringar.
Samhällsnytta
Drakryggen arbetar med flera konkreta projekt som på olika sätt främjar samhällsnytta. Genom en tydlig hållbarhetsstrategi, som bygger på flera av FNs globala mål, jobbar företaget framåt för att engagera sig och verka för klimatet, för jämlikhet och jämställdhet samt för att utveckla och sprida ny teknik som bidrar till ett bättre samhälle. 

Här är bara några av de projekt som de jobbat med under 2021:
  • Logistiklösningar för distribution av läkemedel.
  • Utveckling av verktyg för distanssupport för att minska företags resande.
  • Utveckling av en interaktiv lekpark för skapa ett skärmfritt lekande och öka intresset för naturen bland barn och unga.

Personlig utveckling

Drakryggen strävar mot att vara en platt och icke hierarkisk organisation där det finns stort utrymme för varje individ att långsiktigt påverka sina arbetsområden och ansvarsområden. De lyssnar noga till alla anställdas önskemål och drömmar och gör ett seriöst arbete för att hitta uppdrag och uppgifter som ligger i linje med individens specifika mål. Regelbundna utvecklingssamtal och uppföljningar gör det möjligt att antingen gå utanför komfortzonen eller stanna kvar i den position som man känner sig trygg i.

För nyanställda som behöver extra stöd i samband med starten på företaget tilldelas en handledare som den nye kan gå bredvid och ha som lättillgänglig kontakt vid eventuella frågor eller problem. Det finns också en guide för nyanställda kallad Drakguiden med gedigen introduktion i arbete hos företaget.

Kontoret

Kontoret utifrån Drakryggen
Drakryggens Göteborgskontor ligger i ett kontorshotell på Flöjelbergsgatan 20 B på gränsen mellan Göteborg och Mölndal. I fräscha och trevliga lokaler sitter i dagsläget 6 stycken IT-konsulter som jobbar med olika typer av utveckling, i huvudsak frontend och backend. Teamet sitter i en egen del av kontorshotellet men delar kök och andra gemensamma ytor med andra företag, vilket naturligt ger fler kollegor och människor man träffar på jobbet. 

Här varvas medhavd lunch i köket med utelunch på något ställe i närheten. Vankas det fint väder kan lunchen även avnjutas på kontorets takterrass. Spårvagnslinjerna 2 och 4 går precis utanför kontoret och tar dig in till centrala Göteborg på 15 minuter. Spårvagnen och ett antal bussar tar dig också in till Mölndals centrum på mindre än 5 minuter där Mölndal station gör det möjligt att pendla längre sträckor med tåg. 
Prioriterad ansökan
Då företaget är i direkt behov av denna kompetens hanteras ansökan omgående utan urvalsprocess. Gör en anonym lönematchning för att se om dina och företagets förväntningar är kompatibla.