Job listing cover image

Nätverksarkitekt till miljönyttig organisation

H

Halmstads Energi och Miljö

Miljötjänster
Samhällsnytta
Aktiva miljöval
Främjar mångfald
Halmstad, Svartalundsvägen 2 • 0-1 distansdagar
Ej aktiv
Denna tjänst är inte möjlig att söka nu
Kunnig nätverksarkitekt som vill driva strategisk och operativt arbete hos växande bolag. Bli del av en organisation i förändringsresa där fokus ligger på att skapa en enkel och hållbar vardag för samhället i stort.
Halmstads Energi och Miljö är regionens ledande energi- och avfallsbolag. Här jobbar man för ett hållbart och fungerande samhälle både i nutid och för kommande generationer. En grundförutsättning för att utveckla framtidens tjänster är en modern och säker infrastruktur. Därför söker man nu en nätverksarkitekt som vill delta i olika spännande moderniseringsprojekt och bidra med nyttig kompetens inom nätverksinfrastruktur och IT säkerhet.
Som nätverksarkitekt hos HEM kommer du spela en central roll i verksamheten där du blir den sammanhållande länken och huvudkontakten för flera centrala tjänsteägare och leverantörer vad gäller infrastruktur. Här kommer du i stora drag få driva och ansvara för det operationella samarbetet som HEM har med olika verksamheter för att säkerställa att leverans, kapacitet och säkerhet upprätthålls.I din roll kommer du att vara ledande i arbetet med att designa och konfigurera en helt ny infrastruktur-plattform som berör både IT och OT som ska bära verksamheten framöver. Här står aspekter såsom säkerhet, automation och modern teknologi i fokus. Du kommer även få vara med och driva nätdesign, implementation, driftsättning samt ta fram processer och integrationer. Hos HEM kan du se fram emot att jobba med infrastruktur i teknisk framkant, till största delen på plats i företagets moderna och fräscha lokaler i Halmstad. I arbetet backas du upp av kollegor som Jesper, Hampus, Patrik och Johan.

Förmåner

Du som söker

Kompetenser
HEM ser helst att du har jobbat några år där du skapat dig ett genomgående säkerhetstänk och en god kännedom om nätdesign. Troligtvis har du en akademisk utbildning inom nätverk eller infrastruktur, eller motsvarande erfarenhet och kompetens. Det är bra om du har goda kunskaper inom IT/OT-nätverk/accessnät – ännu bättre om du dessutom har koll på WLAN-arkitektur.  Tjänsten är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning kommer genomföras i enlighet med bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Krav för att få tjänsten är svenskt medborgarskap och godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Du behöver också B-körkort.
Personliga egenskaper
Känner du dig manad att anta framtidens utmaningar och komma med nya lösningar? Identifierar du dig med ord som strukturerad och organiserad? I så fall kommer du känna dig som hemma på HEM. 
Intresserad av tjänsten?
H

Halmstads Energi och Miljö - Halmstad

hem.se

Jobba på Halmstads Energi och Miljö

Eric som jobbar som chef för verksamhetsutveckling berättar om hur det är att jobba på Halmstads Energi och Miljö.

Hållbarhet

Miljöval
Som ett miljöföretag gör HEM allt de kan för att vara så klimatneutrala som möjligt. De jobbar aktivt med ekologiskt hållbarhet och deras miljötänk genomsyrar allt de gör, både internt och externt.  De källsorterar allt avfall som uppkommer i verksamheten.Alla fordon som används hos HEM är eldrivna och sopbilarna körs på förnybart HVO-bränsle.De är noga med att deras leverantörer och entreprenörer känner till HEMs riktlinjer för miljö och arbetsmiljö och att de bedriver sina egna verksamheter i linje med dessa.
Mångfald
HEM präglas av en positiv och jämlik människosyn och vill erbjuda attraktiva och utvecklande arbeten oavsett kön, ursprung, religion eller liknande. Då företaget främjar kompetensbaserad rekrytering ser de först och främst till individers kunskaper och värderar sedan individers inre och yttre olikheter som ytterligare tillgångar till företaget.  För att främja mångfald är HEM även aktiva i flera olika arbeten och initiativ. De är bland annat huvudsponsorer till Prideveckan och visar sitt stöd genom att både gå i paraden och flagga utanför kontoret under Prideveckan. Utöver det arbetar de årligen med ett program för social hållbarhet där individer som står långt ifrån arbetsmarknaden erbjuds en anställning på företaget.
Samhällsnytta
Halmstads Energi och Miljö är regionens ledande energi- och avfallsbolag och bidrar till samtliga delar i ett fungerande och hållbart samhälle. HEM förser idag både företag och hushåll i Halmstad med el, värme, kyla, sophantering och energitjänster. HEM ingår även i flera initiativ med miljönyttiga ändamål. Tillsammans med Högskolan i Halmstad driver det ett projekt vars mål är att göra Halmstad till en “smart city” genom att energieffektivisera och minska effekttoppar hos kunder men också internt på företaget.

Personlig utveckling

HEM jobbar aktivt med personlig utveckling hos de anställda och stöttar de flesta initiativ som läggs fram. För nyanställda är fadderskap och kunskapsdelning en naturlig del i introduktionen till företaget. De främjar också flera olika initiativ kring internrekrytering som ger medarbetarna möjlighet att växa in i nya roller på företaget.

Det här sticker ut med oss

På HEM är medarbetarna verkligen nöjda. I sin senaste medarbetarundersökning undersökte HEM bland annat sitt eNPS, alltså Employee Net Promotor Score. eNPS är ett vanligt sätt att mäta företagets medarbetarnöjdhet, hur medarbetarna uppfattar sin arbetsgivare och hur troligt det är att de skulle rekommendera företaget som arbetsplats. På en skala där 0-20 är bra och 20-50 är mycket bra landande HEM på 23 – ett resultat de är väldigt stolta och glada över.

Arbetsplatsen

Kontoret hos Halmstads Energi och Miljö
Halmstads Energi och Miljös huvudkontor ligger på Svartalundsvägen 2, mittemellan Halmstad centrum och handelsområdet Flygstaden. I ett öppet och hemtrevligt kontorslandskap sitter 140 anställda med olika kompetensområden, bland annat Distribution, ekonomi, sälj, IT, HR och kommunikation. Kontoret är lätt att ta sig till med både bil, buss, cykel och till fots, med knappt 15 minuter från centrala Halmstad. Både handelsområdet Flygstaden och centrum erbjuder mängder med trevliga lunchställen men du har också möjlighet att beställa lunch som levereras direkt till kontoret. 
Ej aktiv
Denna tjänst är inte möjlig att söka nu