Job listing cover image

Mjukvaruarkitekt till IT-konsultbolag med fokus på kreativ teknik och design

H

HiQ

IT-tjänster och IT-konsulttjänster
Göteborg, Östra Hamngatan 24 • 0-1 distansdagar
Ej aktiv
Denna tjänst är inte möjlig att söka nu
Social och innovativ mjukvaruarkitekt till framgångsrikt konsultbolag. Bli en del av gänget som dagligen levererar smarta och innovativa lösningar till flera olika branscher och kunder, i alltifrån startups till storbolag inom både privat och offentlig sektor.
HiQ är konsultbolaget som i flera decennier förenklat samhället med hjälp av teknik, design och kommunikation. Nu söker de flera duktiga mjukvaruarkitekter som älskar att programmera och bygga serverless arkitektur och som vill göra detta tillsammans med ett riktigt härligt gäng.
I rollen som mjukvaruarkitekt kommer du jobba som arkitekt eller utvecklare i olika kund- och inhouseprojekt med tyngdpunk i ny innovativ teknik, där du dessutom är med och driver HiQs strategiska utveckling inom arkitekturområdet. I ditt dagliga arbete kommer du jobba med microservice-baserad arkitektur, reaktiva ramverk, Docker-containers samt plattforms- och molntjänster för applikationer. Som mjukvaruarkitekt kommer du tillhöra avdelningen systemutveckling där några av dina kollegor från start kommer vara Tobias, Magnus och Mathias. Dessa tre, och givetvis många fler, kommer välkomna dig till HiQ med öppna armar.

Förmåner

Du som söker

Kompetenser
För att passa in i rollen som mjukvaruarkitekt hos HiQ bör du ha minst 3 års arbetslivserfarenhet som mjukvaruarkitekt och ha god vana att arbeta med Java och/eller .NET. I den här rollen använder du både svenska och engelska, i tal och skrift, så du bör vara bekväm med båda språken på en högre arbetsrelaterad nivå.
Personliga egenskaper
I den här rollen får du gärna ha en stark kommunikativ förmåga, ett genuint intresse för teknik och utveckling samt ett driv att skapa riktigt schyssta grejer tillsammans med dina kollegor.
Intresserad av tjänsten?
H

HiQ - Göteborg

hiq.se

Jobba på HiQ

Simona Bamerlind, Head of Region West, berättar hur det är att jobba på HiQ!

Hållbarhet

Miljöval
HiQ arbetar dagligen med aktiva miljöval som påverkar deras resursanvändande och CO2-avtryck. Genom sin kärnverksamhet ser de också till att hjälpa sina kunder med digitala lösningar som bygger för en hållbar framtid.
Mångfald
På HiQ är mångfald en del av deras brand och deras styrka. Här får alla vara precis som de är och deras kompetens och kultur bygger på olikheter. Idag representeras bolaget av 36 olika nationaliteter på kontoret och de är dessutom aktivt engagerade i Women in Tech, allt för att främja fler kvinnor i teknikbranschen.
Samhällsnytta
HiQ är ett konsultbolag medr de främsta IT/Tech-konsulterna vars vardag handlar om att genom teknik i framkant hjälpa sina kunder med uppdrag som på något sätt främjar samhällsnytta. Exempelvis har de tagit fram digitala lösningar som underlättar för personer med fysiska funktionsvariationer samt lösningar till företag för att främja hållbarhet.

Personlig utveckling

Alla medarbetare hos HiQ har en personlig kompetensutvecklingsplan i HiQ Journey som formas tillsammans med närmsta chef. Planen kan innefatta till exempel externa kurser och föreläsningar, alternativt aktiviteter ur HiQs interna kompetensutvecklingsprogram HiQ Academy. 

Arbetsplatsen

HiQ’s kontor ligger i Nordstan Huset på Östra Hamngatan 24 i centrala Göteborg, precis intill knutpunkten Brunnsparken. Här, i ett stort ljust kontor med öppet landskap och flera konferensrum för workshops och kreativa möten, sitter ca 220 kollegor som jobbar som bland annat mjukvaruutvecklare, affärsutvecklare, kravanalytiker, projektledare och verksamhetsutvecklare. Förutom sina fina lokaler har HiQ även en riktigt fin takterrass med utsikt över hela stan. Här samlas de anställda ofta för att fira eller göra roliga saker tillsammans. Hit bjuder det även gärna in kunder och kandidater för att få känna på den härlig HiQ-kulturen.HiQ har två kontor i Göteborg. Det ena kontoret ligger i Nordstan Huset på Östra Hamngatan 24 i centrala Göteborg, precis intill knutpunkten Brunnsparken. Här, i ett stort ljust kontor med öppet landskap och flera konferensrum för workshops och kreativa möten, sitter ca 220 kollegor som jobbar som bland annat mjukvaruutvecklare, affärsutvecklare, kravanalytiker, projektledare och verksamhetsutvecklare. Förutom sina fina lokaler har HiQ även en riktigt fin takterrass med utsikt över hela stan. Här samlas de anställda ofta för att fira eller göra roliga saker tillsammans. Hit bjuder det även gärna in kunder och kandidater för att få känna på den härlig HiQ-kulturen.Det andra kontoret ligger i Lindholmen Science park, i mitten av Göteborgs teknikhjärta. Här sitter ca 100 medarbetare i fina lokaler med en härlig utsikt över vattnet vid Lindholmspiren. Dessutom ligger kontoret nära flera av HiQ's kunder och i teknikinspirerande miljöer.
Ej aktiv
Denna tjänst är inte möjlig att söka nu