Job listing cover image

Inbound Marketing Manager med resultat och kundvärde i fokus

P

Planima

Digital fastighetsförvaltning
Göteborg, Kungsgatan 31 • 0-4 distansdagar
Ej aktiv
Denna tjänst är inte möjlig att söka nu
Vill du vara med och driva tillväxtresan i ett proptechbolag som revolutionerar hur fastighetsbolag tar hand om sina byggnader? Vi på Planima söker nu en Inbound Marketing Manager som vill vara med och lyfta vårt redan starka marknadsarbete till nya höjder!
Planima utvecklar ett innovativt planeringsverktyg som hjälper fastighetsbolag att få kontroll och agera proaktivt på byggnadernas underhållsbehov. Bland våra 900+ kunder hittar du internationella storbolag, fastighetsägare i alla storlekar och en rejäl andel av landets kommuner och allmännyttiga fastighetsbolag. Visionen som driver oss är att göra det lätt och lönsamt att ta hand om våra byggnader. Det är värdefullt för våra kunder, men också en viktig hållbarhetsfråga för hela samhället. Vi är ett litet men snabbväxande bolag med hög kunskapsnivå och en kultur som präglas av ambition i sund balans med värme och välmående!

Ditt jobb på Planima

Team

Team member
Joel
Head of Marketing
Candidate
Du?
Inbound Marketing manager
Som erfaren marknadsförare har du förmågan att skala upp ett inbound-maskineri och har förmodligen gjort det tidigare i ett annat SaaS-bolag. På Planima ser du en fantastisk möjlighet att komma in tidigt i ett växande team och tillsammans med vår Head of Marketing bygga upp en framstående marknadsavdelning.Ditt ansvar kommer att vara att vidareutveckla och optimera Planimas inbound-marknadsföring som en del av den övergripande marknadsstrategin. Du kommer att bli bedömd kontinuerligt baserat på det totala värdet som genereras från dessa aktiviteter.Strategi, Planering och AnalysTillsammans med Head of Marketing kommer du att utveckla och koordinera övergripande kampanjer och marknadsföringsinsatser för att stärka vårt varumärke och generera leads.Du kommer att kontinuerligt utveckla och implementera rutiner för att mäta, analysera och rapportera resultat från inbound-aktiviteter.Du kommer att analysera resultaten från inbound-aktiviteter och fatta strategiska beslut om innehåll, kanalval och budgetfördelning.Produktion och LeveransInnehållDu kommer att vara ansvarig för att skapa innehåll för trafikdrivande och konverterande kommunikation, såsom bloggartiklar, landningssidor och organiska inlägg och betald annonsering i sociala medier.Du kommer att kontinuerligt samordna, publicera och följa upp leadsgenererande inbound-kampanjer i flera kanaler.Du kommer att utvärdera, uppdatera och optimera webbplatsens struktur, innehåll och prestanda för att maximera konvertering.Du kommer att skapa och publicera leadsgenererande webbsidor, såsom bloggartiklar, landningssidor och andra ytor som ökar konverteringen.Tillsammans med vår Head of Marketing kommer du att vara en viktig del av Planimas marknadsavdelning.

Förmåner

Du som söker

Kompetenser
Tillsammans med vår Head of Marketing utgör du Planimas marknadsteam. Vi är dock fortfarande ett ganska litet bolag som jobbar nära varandra och du kommer därför även att samarbeta tätt med övriga funktioner i bolaget som till exempel vårt sälj och vårt Customer Success Team. Dina kunskaper och idéer inom området är förstås det allra viktigaste, men vi ser gärna att du är trygg i flera av de verktyg vi använder idag: Hubspot, Wordpress (Elementor), Ahrefs, GA4, Tag Manager, Albacross, Intercom, LinkedIn- och Facebook Ads m.fl. På Planima är vårt mål att alltid att jobba enligt Lean-principerna. Vi försöker undvika att lägga alltför mycket tid på långa planeringar. Istället siktar vi på att leverera värde så fort som möjligt och sen iterera oss framåt.
Personliga egenskaper
Du är en kreativ bergsbestigare med höjd! Att ta sig an utmaningar - både individuellt och tillsammans med kollegor, både inspirerar och sporrar dig. För att kunna ta dig an den här rollen så tror vi att du har flerårig erfarenhet från B2B SaaS-bolag inom tech med dokumenterad framgång av att bygga upp och driva ett inbound-maskineri som löpande genererar högkvalitativa leads. Vi tror även att du har: God förståelse för komplexa kundresor inom B2B SaaS och de insatser som krävs för att generera leads i både volym och kvalitet. Kompetens- och förståelse för alla delar av trafikdrivande SEO-arbete. Dokumenterad erfarenhet av att i en B2B SaaS-miljö, ta konkurrensutsatta sökfraser från olistade till topprankade. Erfarenhet av att agera beställare och kravställare mot externa konsulter för de processer som ägs inom ramen för Inbound-marknadsföringen. Som marknadsförare är du resultatdriven och målinriktad - men inser samtidigt att vägen till resultat går genom fokus på mänskliga relationer. Ett genuint intresse för både kollegor och av att förstå vår målgrupps vardag, utmaningar och drivkrafter är avgörande för att lyckas i rollen. Du delar Planimas syn på den iterativa arbetsprocessen och har en målsättning att snabbt komma till initiala resultat och sen förbättra både processer och innehåll löpande framåt.
Intresserad av tjänsten?
P

Planima - Göteborg

planima.se

Arbetsplatsen

Kungsgatan i Göteborg är en livlig gata i stadens hjärta, kantad av butiker, restauranger och nära till kultur och kommunikationer.
Ej aktiv
Denna tjänst är inte möjlig att söka nu