Lösningsarkitekt till växande bolag

Logotyp Optimity

Optimity

Optimering av försörjningskedjor
Se andra roller på Optimity
Stockholm, Mäster Samuelsgatan 3 • 0-2 distansdagar
Stockholm, Mäster Samuelsgatan 3
0-2 distansdagar
Prioriterad ansökan
Då företaget är i direkt behov av denna kompetens hanteras ansökan omgående utan urvalsprocess. Gör en anonym lönematchning för att se om dina och företagets förväntningar är kompatibla.
Erfaren lösningsarkitekt till växande bolag. På Optimity hjälper du företag som Löfbergs och Orkla att optimera sina varukedjor – hela vägen från tomatodlarens plantage till ketchupflaskan i konsumentens varukorg.
Optimity har som uppdrag att optimera komplexa varuflöden i företags försörjningskedjor. Bolaget bildades i Sydney men har också kontor i Singapore, USA, Nya Zeeland och Sverige. Nu söker man dig som är nyfiken på Supply Chain-processer och som är redo för en ny utmaning.

Ditt jobb på Optimity

arbetsteam optimity
På Optimity kommer du hantera flera olika projekt samtidigt, och dessa brukar sträcka sig från fyra till tolv månader. Uppbackad av ett gäng duktiga konsulter blir din huvudsakliga uppgift att utforma lösningar för kund. 
 
Rollen som lösningsarkitekt handlar till stor del om att tolka kundens behov. Ju mer du vet om kundens utmaningar – desto enklare att utforma produkten.
Du kommer jobba med befintliga kunder för att utveckla kundrelationer och förbättra lösningar, men också ansvara för och leda implementering av nya kunder. Utöver detta är du med och deltar i demos och presale-möten tillsammans med anställda i säljteamet. 
 
Inledningsvis är du delaktig i projekt där du har chans att lära känna Optimitys programvara och hur den är konfigurerad. Du har sällskap av ett gäng kollegor med varierande roller, däribland Tomas, Jens, Oğuzhan, Elin, Josefine och Gustav.
På Optimity har du möjlighet att jobba på distans men vi ser gärna att du är på kontoret ett par dagar i veckan.

Det här sticker ut med oss

Machine learning stock optimity
Machine Learning
Optimity använder en kombination av machine learning och matematisk optimeringsteknik för att lösa utmaningarna med planering av försörjningskedjor. Vill du alltså jobba på ett företag i teknikens framkant är det här din stora chans.
 
Kunder i världsklass
Flera spännande kunder använder sig av Optimitys kompetenser för både optimering av försörjningskedjor och forecasting för sälj, produktion och distribution. Här hittar vi bolag som Löfbergs (det svenska kafferosteriet) och livsmedelsjätten Orkla som äger flera stora livsmedelsmärken i Sverige – bland annat Anamma, Abba och Felix.

Förmåner

Försäkring
Hos Optimity täcks du av en gruppliv- och gruppolycksfallsförsäkring. Dessutom erbjuds du en på tjänstepensionsförsäkring.
Mentorskap
Seniora personer stöttar alltid de mindre erfarna vid behov.
Resor
De svenska kontoren har åkt skidor i alperna eller Åre varje år sedan bolaget startade. I år planerar man också att alla kontoren för första gången ska träffas alla tillsammans och åka till Thailand en vecka i November.
Cykelparkering
Cyklar du till jobbet finns det parkering utanför alla Optimitys kontor.
Kollektivavtal
Optimity är kollektivanslutna och tillämpar ITP1.
Utbildningsplan
Konkreta planer för utbildningsplaner och kompetensutveckling läggs upp för varje individ. 
Friskvårdsbidrag
Hos Optimity får du ett friskvårdsbidrag på maxbeloppet 5000 kr per år.
Träning på jobbet
Olika fysiska aktiviteter, som badminton eller padel, arrangeras med jämna mellanrum på alla optimitys kontor.
Utrustning för hemmakontoret
För dig som jobbar hemma och behöver komplement till utrustningen kan Optimity fixa dator och mobiltelefon. Andra saker, som exempelvis ståbord, kan diskuteras. 
Dusch på kontoret
Ja det finns möjlighet att duscha på alla kontoren.

Du som söker

Kompetenser
Optimity ser helst att du har ett antal års erfarenhet av implementering inom SCM-relaterad funktionalitet i ERP-projekt. Det är meriterande om du har jobbat med Supply Chain-mjukvara. Förhoppningsvis har du goda kunskaper i SQL eller liknande.
Det är viktigt att du behärskar det engelska språket och kanske har du ett intresse av projektledning.
Personliga egenskaper
För att passa i rollen bör du vara en analytisk och nyfiken person som är öppen för nya möjligheter och redo att anta nya utmaningar.
Passar du på beskrivningen men det är någonting du undrar? Vi hjälper dig!
Logotyp Optimity

Optimity - Stockholm

Optimitysoftware.com

Jobba på Optimity

Appkonsulten Nicole och Produktmanagern Pontus berättar om hur det är att jobba på Optimity!

Hållbarhet

Samhällsnytta
Optimity jobbar med att optimera komplexa varuflöden i företags försörjningskedjor. Ofta handlar det om optimering av livsmedelskonsumenters lager och logistik för att minska antal varor som når sista förbrukningsdag innan de kommit fram och hunnit bli sålda, vilket i sin tur leder till mindre kasserade varor och lägre CO2 utsläpp. 
Mångfald
Företaget har idag 24 stycken anställda i Sverige varav 20% är kvinnor. De eftersträvar en bra blandning av kön men är medvetna om bristen på kvinnor i branschen och vet att de inte är helt lätta att rekrytera. 

Alla som jobbar på Sverigekontoret idag är svenskar men med kontor i bland annat Australien, Singapore och USA blir mångfalden och blandningen större på hela företaget. Rätt kompetenser är det som genomsyrar besluten om vem eller vilka som blir anställda hos Optimity. Kön, ålder eller etnicitet har alltså inte någon betydelse och de hoppas uppnå en bra mix bland de anställda till resultat av detta. 

Personlig utveckling

På Optimity är de positiva till att de anställda vidareutvecklar sig i sitt arbete genom egna idéer och egna initiativ och välkomnar att personalen lär sig nya områden inom applikationen. 

Alla nyanställda hos Optimity går igenom en introduktionsperiod där olika relevanta personer på företaget håller i små utbildningar för den nye. Det börjar med en första introduktion med James som sitter i Australien, sen följer olika one on one möten där man får lära sig olika delar i applikation och träffa de olika utvecklarna. Utöver det följer en period där seniora personer stöttar den nye på en daglig basis tills de kommit in i arbetet.

Kontoret

Gatan utanför Optimitys kontor
Optimitys Stockholmskontor, som också är företagets huvudkontor i Europa, ligger på Mäster Samuelsgatan 3 i Stockholm. I ljusa moderna lokaler på 4:e våningen sitter 15 stycken anställda, som alla jobbar som utvecklare eller applikationskonsulter. 

Kontor ligger precis intill Östermalmstorg och det centrala läget gör det lätt att ta sig till och från kontoret med både buss och tunnelbana, men också med cykel om man föredrar det. Här har du också närhet till flera trevliga restauranger och cafeer för lunch och fika men också en hel del trevliga AW spots till eftermiddagarna. 
Prioriterad ansökan
Då företaget är i direkt behov av denna kompetens hanteras ansökan omgående utan urvalsprocess. Gör en anonym lönematchning för att se om dina och företagets förväntningar är kompatibla.