Kravanalytiker till miljönyttig organisation

Logotyp Halmstads energi och miljö

Halmstads Energi och Miljö

Miljötjänster
Se andra roller på Halmstads Energi och Miljö
Samhällsnytta
Aktiva miljöval
Främjar mångfald
Halmstad, Svartalundsvägen 2 • 0-2 distansdagar
Halmstad, Svartalundsvägen 2
0-2 distansdagar
Prioriterad ansökan
Då företaget är i direkt behov av denna kompetens hanteras ansökan omgående utan urvalsprocess. Gör en anonym lönematchning för att se om dina och företagets förväntningar är kompatibla.
Nyfiken kravanalytiker med bra servicekänsla till växande bolag. Bli del av en organisation i förändringsresa där fokus ligger på att skapa en enkel och hållbar vardag för samhället i stort.
Halmstads Energi och Miljö är regionens ledande energi- och avfallsbolag. Här jobbar man för ett hållbart och fungerande samhälle både i närtid och för kommande generationer.
Nu söker man dig – en nyfiken kravanalytiker som vill vara en viktig budbärare i utvecklingen av effektiva, smarta och hållbara lösningar.

Ditt jobb på Halmstads Energi och Miljö

Arbetsteam HEM
Halmstad Energi och Miljö (även HEM) bygger ett team som både ska stötta bolaget med innovativa lösningsförslag och arbeta kostnadseffektivt genom smart datahantering. Här blir du en värdefull kollega och bryggan mellan IT och verksamhet. 

Din främsta uppgift blir att driva insamling av användarnas behov och omvandla dessa till tydliga krav som du på ett förståeligt och pedagogiskt sätt förmedlar vidare. Du jobbar tätt ihop med Hanna som också är kravanalytiker, och tillsammans bygger ni upp kravhanteringen på HEM. 

Du blir del av utvecklingsteamet bestående av kravanalytiker, lösningsarkitekter, utvecklare och verksamheter som jobbar brett inom krav, design och driftsättningar. Förutom Hanna gör du också sällskap med kollegor som Daniel och Jenny.

Det här sticker ut med oss

Nöjda kollegor
Nöjda medarbetare
Hos HEM är medarbetarna verkligen nöjda. I sin senaste medarbetarundersökning undersökte HEM bland annat sitt eNPS, alltså Employee Net Promotor Score. eNPS är ett vanligt sätt att mäta företagets medarbetarnöjdhet, hur medarbetarna uppfattar sin arbetsgivare och hur troligt det är att de skulle rekommendera företaget som arbetsplats. HEMs score landade på 23, på en skala där 0 – 20 är bra och 20 – 50 är mycket bra, ett resultat de är väldigt stolta och glada över.

Ergonomi i fokus
Människorna på HEM vet att du jobbar som allra bäst när kroppen mår bra. Därför har arbetsplatsen olika ergonomiska redskap utspridda på kontoret, som är fria att använda för att ge dig ett bättre och mer ergonomiskt arbetssätt.

Förmåner

Försäkring
Försäkringar tillämpas enligt kollektivavtalet.
Mentorskap
Alla nyanställda tilldelas en fadder under den första tiden på företaget.
Parkering
Det finns en stor parkering precis utanför kontoret där det är gratis att parkera.
Cykelförmån
Hos HEM finns det elcyklar att låna om man exempelvis ska göra ärenden under lunchen.
Cykelparkering
Det finns cykelparkering på flera ställen runt kontoret, bland annat vid parkeringen precis utanför.
Laddstolpe för elbil
På parkeringen utanför kontoret finns det flera platser där man kan ladda sin elbil.
Kollektivavtal
HEM använder sig av ett kollektivavtal som är avtalat för energibranscherna (Sobona BÖK energi).
Utbildningsplan
För att en anställd ska kunna utvecklas i sitt arbete tas individuella utbildningsplaner fram i samråd med närmsta chef.
Friskvårdsbidrag
HEMs personal får 2000 kr i friskvårdsbidrag.
Träning på jobbet
Till och från anordnas rörlighetsträning som exempelvis crossfit och liknande. HEMs anställda får också rabatt på ett flertal olika träningsanläggningar.
Utöver egen träning anordnar HEMs personalföreningen olika turneringar, som padel, golf och bowling.
Dusch på kontoret
Det finns möjlighet att duscha på kontoret.

Du som söker

Kompetenser
HEM ser helst att du har en akademisk examen inom relevant område. Du får gärna ha några års erfarenhet av systemnära kravarbete, både av att analysera och specificera krav. Förhoppningsvis kan du det här med att modellera komplexa krav och beroenden, och kanske är du också bekväm med att leda och facilitera workshops. 
Personliga egenskaper
Känner du dig träffad av ord som nyfiken och strukturerad? Har du lätt för att uttrycka dig i både tal och skrift? I så fall kan du vara helt rätt person för HEM.

Tjänsten är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning kommer genomföras i enlighet med bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Krav för att få tjänsten är svenskt medborgarskap och godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Du behöver också B-körkort.

Kontaktperson
Hanna Larsen Carter
Saco
035-191574

Claes Andersson
Facklig representant - Vision
035-191641
Passar du på beskrivningen men det är någonting du undrar? Vi hjälper dig!
Logotyp Halmstads energi och miljö

Halmstads Energi och Miljö - Halmstad

Hem.se

Jobba på Halmstads Energi och Miljö

Eric som jobbar som chef för verksamhetsutveckling berättar om hur det är att jobba på Halmstads Energi och Miljö.

Hållbarhet

Samhällsnytta
Halmstads Energi och Miljö är regionens ledande energi- och avfallsbolag och bidrar till samtliga delar i ett fungerande och hållbart samhälle. HEM förser idag både företag och hushåll i Halmstad med el, värme, kyla, sophantering och energitjänster. HEM ingår även i flera initiativ med miljönyttiga ändamål. Tillsammans med Högskolan i Halmstad driver det ett projekt vars mål är att göra Halmstad till en “smart city” genom att energieffektivisera och minska effekttoppar hos kunder men också internt på företaget.
Miljöval
Som ett miljöföretag gör HEM allt de kan för att vara så klimatneutrala som möjligt. De jobbar aktivt med ekologiskt hållbarhet och deras miljötänk genomsyrar allt de gör, både internt och externt. 

  • De källsorterar allt avfall som uppkommer i verksamheten.
  • Alla fordon som används hos HEM är eldrivna och sopbilarna körs på förnybart HVO-bränsle.
  • De är noga med att deras leverantörer och entreprenörer känner till HEMs riktlinjer för miljö och arbetsmiljö och att de bedriver sina egna verksamheter i linje med dessa.
Mångfald
HEM präglas av en positiv och jämlik människosyn och vill erbjuda attraktiva och utvecklande arbeten oavsett kön, ursprung, religion eller liknande. Då företaget främjar kompetensbaserad rekrytering ser de först och främst till individers kunskaper och värderar sedan individers inre och yttre olikheter som ytterligare tillgångar till företaget. 

För att främja mångfald är HEM även aktiva i flera olika arbeten och initiativ. De är bland annat huvudsponsorer till Prideveckan och visar sitt stöd genom att både gå i paraden och flagga utanför kontoret under Prideveckan. Utöver det arbetar de årligen med ett program för social hållbarhet där individer som står långt ifrån arbetsmarknaden erbjuds en anställning på företaget.

Personlig utveckling

HEM jobbar aktivt med personlig utveckling hos de anställda och stöttar de flesta initiativ som läggs fram. För nyanställda är fadderskap och kunskapsdelning en naturlig del i introduktionen till företaget. De främjar också flera olika initiativ kring internrekrytering som ger medarbetarna möjlighet att växa in i nya roller på företaget.

Kontoret

Kontoret hos Halmstads Energi och Miljö
Halmstads Energi och Miljös huvudkontor ligger på Svartalundsvägen 2, mitt emellan Halmstad centrum och handelsområdet Flygstaden. I ett öppet och hemtrevligt kontorslandskap sitter 140 anställda med olika kompetensområden, bland annat Distribution, ekonomi, sälj, IT, HR och kommunikation. 

Kontoret är lätt att ta sig till med både bil, buss, cykel och till fots och tiden in till centrala Halmstad är knappa 15 minuter. Både handelsområdet Flygstaden och centrum erbjuder mängder med trevliga lunchställen men för den som vill hålla sig nära finns möjligheten att beställa lunch som levereras direkt till kontoret. 
Prioriterad ansökan
Då företaget är i direkt behov av denna kompetens hanteras ansökan omgående utan urvalsprocess. Gör en anonym lönematchning för att se om dina och företagets förväntningar är kompatibla.