Senior Windows Servertekniker som siktar mot molnet

Logotyp Avanix

Avanix

IT-tjänster
Mölndal, Ålegårdsgatan 5 • 0-1 distansdagar
Mölndal, Ålegårdsgatan 5
0-1 distansdagar
Prioriterad ansökan
Då företaget är i direkt behov av denna kompetens hanteras ansökan omgående utan urvalsprocess. Gör en anonym lönematchning för att se om dina och företagets förväntningar är kompatibla.
Senior IT-tekniker med kunskap inom server och nätverk samt en förkärlek för Azure till ungt, växande IT-bolag. På Avanix blir du en del av ett tajt och drivet gäng som inte bara siktar mot toppen, utan också ser till att ha kul på vägen.
Avanix är det unga, externa företaget som levererar IT som tjänst. Här arbetar man på plats på kontoret med att förbättra kunders IT-miljöer.
Nu söker man dig som jobbat med windows server och nätverk men som även har en förkärlek för automation samt Azure och som vill jobba nära dina kollegor. Medarbetarna är väl insatta i Intune vilket kommer bli ett av dina primära verktyg.

Ditt jobb på Avanix

Avanix Team
Avanix är ett externt IT-företag som funnits i tre år. Här läggs stort fokus på automatisering, centralisering och proaktiva lösningar. 
Då företagets tjänst är att vara kundens förlängda IT-avdelning kommer du jobba i ett team på kontoret och hyrs alltså inte ut som en resurs. 

Din uppgift som IT-tekniker blir att löpande implementera förändringar och förbättringar för kund. I rollen ingår alltifrån sätta upp servrar och se till att dessa rullar och går på bästa sätt men även arbete med nätverk och automatisering av manuella arbetsuppgifter. Erfarenhet inom SCCM alternativt Intune är ett stort plus.
Du kan se framemot ett varierat jobb med stor chans till utveckling, både via intern kunskapsdelning och genom utbildande kurser. Dina närmsta kollegor blir IT-teknikern och livsnjutaren Björn, samt David, som både är ruttad IT-tekniker och ambitiös musiker.
Då Avanix idag består av fem personer kommer du jobba tätt ihop med samtliga på företaget.

Det här sticker ut med oss

Avanix på mässa
Framtidens IT
Avanix revolutionerar IT-branschen när det kommer till att ha en extern IT-avdelning. Här jobbar man proaktivt och använder sig av den senaste tekniken utifrån Microsofts delar. Företaget bidrar också med samhällsnytta och ökad hållbarhet genom att vara med och starta och driva sociala företag.

Omättliga på fika
Något mindre revolutionerande men som definitivt är värt att nämna är Avanix omättliga kärlek till fika. Det ska helst fikas två gånger om dagen (om inte mer) och målet är att ta in en professionell bullbakare på självaste semmeldagen.

Förmåner

Frukost
På Avanix fikas det en till två gånger om dagen.
Frukt
Det finns ofta tillgång till frukt.
Försäkring
Som anställd på Avanix täcks du av en pensionsförsäkring.
Parkering
Tillgång till parkering finns, liksom laddmöjligheter.
Resor
Fram tills nu har det funnits få möjligheter att resa, men i höst planerar man en gemensam resa till Berlin.
Cykelförmån
Cykelförmåner erbjuds till dig som anställd.
Cykelparkering
För dig som cyklar till jobbet finns det möjlighet att parkera den utanför kontoret.
Laddstolpe för elbil
Laddstolpe för dig som kör elbil kommer finnas tillgängligt inom kort. 
Kollektivavtal
Avanix har ett kollektivavtal som speglar Unionens.
Utbildningsplan
Som en del av RAKen görs en individuell plan för alla anställda.
Friskvårdsbidrag
För anställda på Avanix ingår friskvårdsbidrag på max 5000 kr.
Träning på jobbet
Om du gillar löpning har du som anställd chans till regelbundna joggingturer tillsammans med medarbetarna på Avanix.
Utrustning för hemmakontoret
Vid behov får medarbetare tillgång till utrustning för sitt hemmakontor.
Dusch på kontoret
Det finns möjlighet att duscha på kontoret.

Du som söker

Kompetenser
Avanix ser att du har jobbat åtminstone 5 år inom IT-branschen där du skaffat dig goda kunskaper i serverdrift, nätverk och Azure AD. Du vet hur man administrerar SharePoint och Teams och har djupare kunskap i felsökning av Microsoft 365.
Har du dessutom bra koll på nätverk och säkerhet och är mer än måttligt bekväm i Windows Server, GPO, AD och SCCM med flera är det är stort plus.
Personliga egenskaper
Är du en öppensinnad person som älskar att utvecklas, vill vara med och påverka din arbetsplats och tycker om att ha roligt? Perfekt! Då kommer du nämligen stortrivas på Avanix.
Passar du på beskrivningen men det är någonting du undrar? Vi hjälper dig!
Logotyp Avanix

Avanix - Mölndal

avanix.se

Jobba på Avanix

Grundarna Staffan och Henrik berättar hur det är att jobba på Avanix!

Hållbarhet

Samhällsnytta
Avanix har för avsikt att bidra med samhällsnytta och ökad hållbarhet i samhället genom att vara med och starta och driva sociala företag.
Tillsammans med Vägen ut!-kooperativet driver man IT-företaget Aspektra som ger unga vuxna med diagnoser inom autismspektrat en chans att komma ut i samhälle och arbetslivet. Dessa erbjuds arbetsträning och även anställning i företaget.
Miljöval
Medarbetarna kör elbilar, och tåg prioriteras vid resor inom landet. Källsortering sker i den mån det är möjligt.
Man använder sig främst av produkter från Microsoft, en verksamhet som är koldioxidneutral och satsar på att bli koldioxidnegativt år 2030.
 
Avanix har även ett tätt samarbete med Vägen ut!-kooperativet. Tillsammans har de skapat IT-företaget Vägen ut! Aspektra, som återvinner datorer och annan utrustning. Målsättningen är att bidra till en cirkulär ekonomi.
Mångfald
I dagsläget består Avanix av fyra medarbetare där samtliga är män. I takt med att företaget växer är målet att få en större mix av både män och kvinnor samt blandade nationaliteter.

Personlig utveckling

Avanix jobbar aktivt med personlig utveckling och erbjuder medarbetare månatliga RAK-samtal (RAK=Resultat, Aktivitet, Kunskap). Här går man igenom den anställdes kompetens och resultat och ser till att tillgodose utvecklingsbehov genom interna och externa utbildningar. Avanix har också som mål att vid 2025 rankas som en av Sveriges bästa arbetsgivare (Great Place to Work).

Kontoret

 Avanix kontor
Avanix kontor ligger på Ålegårdsgatan 5 i ett mindre industriområde strax söder om Mölndal Centrum. Här sitter samtliga 4 anställda i en modern lokal med mötesrum, köksdel och större gemensamma ytor. I samma byggnad sitter även Avanix nära samarbetspartner Vägen ut!-kooperativet.

Kontoret nås enklast med bil men för dig som gärna åker kollektivt går det även bra att ta sig hit med buss. Närmaste busshållplats ligger bara några hundra meter bort och därifrån kan du ta dig in till Mölndal Centrum på ca 15 minuter. Från Mölndal tar du dig enkelt vidare in till Göteborg eller andra delar av stan med buss, spårvagn eller pendeltåg.
Prioriterad ansökan
Då företaget är i direkt behov av denna kompetens hanteras ansökan omgående utan urvalsprocess. Gör en anonym lönematchning för att se om dina och företagets förväntningar är kompatibla.