IT Datacenter Specialist till internationellt storbolag

Geely logo

Geely Business Center

IT-tjänster
Se andra roller på Geely Business Center
Utan krav på svenska
Göteborg, Pumpgatan 1 • 0-2 distansdagar
Göteborg, Pumpgatan 1
0-2 distansdagar
Prioriterad ansökan
Då företaget är i direkt behov av denna kompetens hanteras ansökan omgående utan urvalsprocess. Gör en anonym lönematchning för att se om dina och företagets förväntningar är kompatibla.
Nyfiken och lättsam IT Datacenter Specialist till ledande bolag inom fordonsindustrin. På Geely Business Center jobbar du med infrastrukturen på en platt organisation med en gemytlig känsla.
Geely är en ledande mobilitetsleverantör med fokus på teknisk innovation och med ett engagemang för hållbar utveckling. Bolaget är ägare till biljättar som Volvo Car Group och Lotus Cars. 
Nu söker Geelys Göteborgsbaserade kompetenscenter Geely Business Center en nyfiken IT Datacenter Specialist som vill bredda sina kompetenser och bli del av en familjär arbetsplats. 

Ditt jobb på Geely Business Center

Geely arbetsteam
På Geely Business Center blir din främsta uppgift att planera och bygga företagets datacenterinfrastruktur. Du kommer även få stötta upp och utbilda 1st och 2nd line inom avancerad felsökning och blir en viktig resurs i projekt och leveranser inom datacenter både internt och till kund. 

Du tar lead vid planeringen av uppdateringar och säkerhetsuppdateringar för enheter kopplade till leveransen och jobbar med dimensionering inom området. Tillsammans med andra team ansvarar du för leveransen av både uppdateringar och uppgraderingar. I rollen ingår viss dokumentation och arbete med kunskapsbasartiklar. 

På Geely blir du del av IT-driftsteamet. I ditt arbete får du uppbackning av kollegor som Patrik, Claes, Joakim och Jesper med flera.
Geely Business Center ligger i Geelys nybyggda innovationscentrum Uni3 på Lindholmen i Göteborg. Här jobbar du i en platt organisation med alla funktioner på samma våningsplan.

Det här sticker ut med oss

Lär känna kinesiska högtider
Då Geely är ett Kina-ägt bolag firar man inte bara svenska högtider, utan även kinesiska. Till exempel är det fest på kontoret när det kinesiska nyåret infaller. Då kan du se framemot dans, tårta, kinesiska godsaker och mycket annat. Festligt värre!

Storbolag med gemytlig känsla av ett småbolag 
Trots de 140 medarbetarna har Geely Business Center den gemytliga känslan av ett småbolag. Här kan vem som helst haka på snacket vid kaffemaskinen, och då alla sitter på samma våningsplan är det lätt att haffa den du behöver – vd:n Boel inräknad. Då bolaget fortfarande är i uppstartsfas finns ännu inga satta strukturer, vilket betyder att du som anställd får vara med och sätta ton för arbetsklimatet på kontoret. 

Förmåner

Frukt
Fruktskål finns alltid tillgängligt.
Försäkring
Geely har gruppförsäkringar som finns inkluderat i teknikavtalet. Utöver det erbjuder man även en sjukvårdsförsäkring.
Parkering
Parkering finns. (Förmånsbeskattad)
Resor
Inga regelrätta resor men det förekommer.
Cykelförmån
Du kan leasa en cykel i två år till ett förmånligt pris. Här ingår alltifrån elcykel till mountainbike.
Cykelparkering
Det finns cykelparkering i källaren. Här har du också tillgång till omklädningsrum.
Laddstolpe för elbil
Laddstolpe för elbil finns tillgängligt.
Kollektivavtal
På Geely omfattas du av teknikavtalet.
Utbildningsplan
Individuella utbildningsplaner finns.
Friskvårdsbidrag
På Geely får du 3000 kronor per år i friskvårdsbidrag.
Träning på jobbet
Gym (SATS) finns på plats i källaren där ett medlemskap kostar 150 kr i månaden. Via Geely får du också rabatt på gymkedjor som Nordic Wellness.
Dusch på kontoret
Dusch finns tillgängligt.

Du som söker

Kompetenser
För att passa i rollen behöver du ha antingen en universitetsexamen inom IT eller 5 års motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har jobbat minst ett par år inom området där du fått bred kompetens inom server och lagringslösningar samt olika teknologier. Kanske har du jobbat med automatisering av serverdistribution (Ansible och Terraform), hanterat serverorder från företag och IT och arbetat i servicedesk som 3rd line för relaterade uppdrag. 
Förhoppningsvis har du lätt för engelska då det är huvudspråket på företaget.
Personliga egenskaper
Geely hoppas att du är en nyfiken och lättsam person med ett sug efter att bredda dina kompetenser och lära dig de olika miljöerna. Om du också är självgående, har ett proaktivt sätt att jobba på och en god känsla för kundservice så kan du mycket väl passa som Geelys nya IT Datacenter Specialist. 
Passar du på beskrivningen men det är någonting du undrar? Vi hjälper dig!
Geely logo

Geely Business Center - Göteborg

Jobba på Geely Business Center

Patrik och Lotta berättar hur det är att jobba på Geely!

Hållbarhet

Miljöval
Geely är en bransch i total transformation där man jobbar aktivt mot elektrifiering. Företaget arbetar i teknikens framkant för att göra transporter mer hållbara.
Produkter som inte längre behövs inom företaget återvinns eller återanvänds om möjligt.
Geely har minskat sitt resande under de senaste åren och de flesta möten på global nivå genomförs nu via Teams.
Kontoret på Geely Business Center har källsortering och arbetsplatsen erbjuder förmånscykel.
Mångfald
Geely Business Center har en bra blandning av män och kvinnor där 43% är kvinnor och 57% män. Det finns också många kvinnor bland de högre posterna på företaget. På kontoret är engelska det naturliga arbetsspråket och det finns inga krav på att kunna svenska. På hela Geely jobbar människor med omkring 40 olika kulturer. Då man är ett Kina-ägt bolag finns en tradition att fira vissa kinesiska högtider, något som brukar vara väldigt populärt hos medarbetarna.

Personlig utveckling

På Geely anpassas kompetensutveckling helt till individen. Här får du växa inom de områden du tycker är kul och finner intressanta. Bolaget är noga med att sätta upp mål, följa upp och ge feedback åt de som vill utvecklas. Här promotas också fria konferenser där föredrag om teknik och utveckling ingår och där medarbetare får en chans att träffa likasinnade. 

Som nyanställd på Geely får du bra med stöttning. De första sex månaderna backas du upp av en teamleader eller någon som jobbar inom samma område som du.

Kontoret

Den svenska delen av Geely håller till i Göteborg i Uni3 by Geely, ett slags kontorscampus på Pumpgatan 1 på Lindholmen som i dagsläget huserar flera Geelybolag, som CEVT, Geely Design och Lynk & Co. I huvudbyggnaden sitter också Geelys svenska holdingbolag och koncernfunktioner. Campuset består av total 5 byggnader som byggts med de fem elementen trä, eld, jord, metall och vatten som inspiration kombinerat med det svenska glasarvet. I de olika husen hittar man bland annat kontorsplatser/c.-working spaces, auditorium, design studio, café & restauranger, öppen innergård och hotell.

Att ta sig till Geelys kontor går snabbt och smidigt med bil, buss, färja eller cykel. Kontorets lokala läge på Lindholmen öppnar möjligheterna för att sig in till stan eller vidare ut på hisingen med flera olika transportsätt.
Prioriterad ansökan
Då företaget är i direkt behov av denna kompetens hanteras ansökan omgående utan urvalsprocess. Gör en anonym lönematchning för att se om dina och företagets förväntningar är kompatibla.