Functional Safety-expert till växande techbolag

SystemWeaver

IT-tjänster och IT-konsulttjänster
Se andra roller på SystemWeaver
Utan krav på svenska
Göteborg, Fabriksgatan 2 • 0-2 distansdagar
Göteborg, Fabriksgatan 2
0-2 distansdagar
Prioriterad ansökan
Då företaget är i direkt behov av denna kompetens hanteras ansökan omgående utan urvalsprocess. Gör en anonym lönematchning för att se om dina och företagets förväntningar är kompatibla.
Funcional safety-expert (FuSa) med en stadig fot i ISO 26262 till mindre bolag med stora kunder. På SystemWeaver blir du en del av ett tajt och engagerat team där allt fokus ligger på att förbättra bolagets kärnprodukt.
SystemWeaver är ett företag som skapar innovativa lösningar för att utveckla framtidens mjukvarudefinierade fordon. Med sin ledande mjukvara servar man både svenska och internationella kunder i utvecklingen av nästa generations fordon, oavsett om det handlar om personbilar, lastbilar, bussar eller byggmaskiner. Nu söker SystemWeaver, även känt som Systemite, dig – en FuSa-expert som med hjälp av ISO 26262 och sitt starka driv, vill vara med och leda designen av framtidens fordonssystem och mjukvara.

Ditt jobb på SystemWeaver

På SystemWeaver kommer du att tillämpa ISO 26262-standarder för att säkerställa att systemen i SystemWeaver’s mjukvara är säkra. Du kommer upprätta och fastställa faroanalys och riskbedömning (HARA), och blir en nyckelaktör i att upprätthålla bolagets position som det mest relevanta verktyget på marknaden. 

Dina närmaste kollegor utgörs av ett team av erfarna experter inom en rad olika områden, men med liknande bakgrund som du.
Du kommer att ha ett nära samarbete med hela organisationen, där fokus ligger på SystemWeaver's kärnprodukt och hur bolaget kan fortsätta att utveckla och förbättra den.

Se fram emot en dynamisk roll där du har möjligheten att arbeta nära flera ledande globala kunder, med fokus på att leverera experttjänster från Göteborgs högsta kontorsbyggnad.

Det här sticker ut med oss

Det lokala möter det globala
SystemWeaver är ett Göteborgsbolag där 30 personer samlas runt en och samma produkt. Men trots sin blygsamma storlek jobbar bolaget med några av världens mest inflytelserika företag. Som anställd ingår du i en spännande och dynamisk atmosfär där innovation är nyckeln till framgång. Samtidigt skapar företaget en trygg arbetsplats med stabila investerare och där grundarna fortfarande är en del av resan.

Förmåner

Frukost
System Weaver erbjuder frukost dagligen.
Frukt
Veckovis fruktkorg med möjlighet för säsongens frukt. Har man tur kommer Magnus (från Expert Services-avdelningen) med färska plommon.
Försäkring
Försäkringspaket via SEB ingår.
Parkering
Tillgänglig automatiserad parkering med "Park & Go" och bilpoolstjänster.
Resor
Möjlighet till arbetsresor internationellt, exempelvis Kina och England.
Cykelparkering
Cykelhotellet erbjuder säker cykelparkering med duschfaciliteter och cykelservice.
Laddstolpe för elbil
Tillgänglighet till den senaste teknologin inom elbilsladdning och betalningslösning genom Apcoa Flow-appen.
Friskvårdsbidrag
Friskvårdsbidrag på 4000 SEK per anställd.
Träning på jobbet
Systemweaver kör 15 minuters gemensamma sträcksessioner varje vecka på kontoret.
Dusch på kontoret
Duschmöjligheter tillgängliga via cykelhotellet eller gymmet.

Du som söker

Kompetenser
För att trivas i denna roll behöver du ha åtminstone fem års erfarenhet inom funktionell säkerhet, med goda kunskaper i ISO 26262 och HARA. Du har en god förståelse för säkerhetsarkitektur och processerna för mjukvaruutveckling inom branschen. Tidigare erfarenhet av arbete med SystemWeaver är mycket uppskattat men inte ett krav. Du har även goda kunskaper i engelska, och erfarenhet från programmeringsspråk som Python, XML och .NET/C# är ett plus.
Personliga egenskaper
SystemWeaver söker dig som kombinerar strategiskt tänkande med en känsla för detaljer. Du trivs i att arbeta både självständigt och i team, och har en naturlig talang för teknik. Din passion för att utveckla innovativa lösningar som matchar kundernas unika behov, tillsammans med din ambition att forma framtidens fordon, gör dig till en bra match för SystemWeaver.
Passar du på beskrivningen men det är någonting du undrar? Vi hjälper dig!

SystemWeaver - Göteborg

systemweaver.com/

Jobba på SystemWeaver

Jan och Elmira berättar hur det är att jobba på SystemWeaver!

Hållbarhet

Miljöval
SystemWeaver har miljötänket integrerat i verksamheten. Kontorsdriften karakteriseras av klimatsmart energianvändning och tågresor prioriteras inom Sverige för att reducera koldioxidavtrycket. Källsortering och återanvändning av resurser är centrala aspekter av den dagliga verksamheten, med målet att ständigt minska bolagets miljöpåverkan.

Kontorshotellet Citygate, som SystemWeaver kommer flytta in i vid årsskiftet, är certifierat enligt både WELL och den högsta nivån i LEED. Dessutom drivs byggnaden till 100 procent med lokal, förnybar el från solcellsparken i Utby.
Mångfald
På SystemWeaver är arbetsplatsen inriktad på att vara inkluderande med en representation av mångfald. På Experts Services-avdelningen är tre av åtta kvinnor och på hela bolaget är sex av 30 kvinnliga medarbetare. Det finns en tydlig vilja från bolaget att få en mer jämställd fördelning.
Förutom Sverige inkluderar personalstyrkan medarbetare från Indien, Iran och Syrien. På SystemWeaver är svenska inte ett krav, vilket öppnar dörrar för en ännu mer diversifierad grupp av medarbetare.

Personlig utveckling

SystemWeaver är inte bara en arbetsplats utan även en plats där du kan uppleva både personlig och professionell tillväxt. Nyanställda har möjlighet att samarbeta med erfarna kollegor, vilket gynnar kunskapsöverföring och samarbete. Det som gör din erfarenhet hos SystemWeaver unik är möjligheten att arbeta i ett kompakt team samtidigt som du får chansen att interagera med stora globala kunder. Dessutom finns det stora möjligheter att växa in i nya roller inom företaget.

Kontoret

Vid årsskiftet kommer SystemWeavers 30 medarbetare att flytta in på 23:e våningen i Citygate – Nordens största kontorshus. Byggnaden ligger i området Gårda i Göteborg. Här får du bland annat tillgång till restaurang, café, gym och cykelhotell.

Citygate är strategiskt placerad vid E6:an och med bil tar du dig snabbt till allt i Göteborg med omnejd. För dig som reser med buss är närmsta hållplats Vagnhallen Gårda. Även spårvagn är ett bra resealternativ, med närliggande hållplatser som Ullevi Norra och Svingeln.
Prioriterad ansökan
Då företaget är i direkt behov av denna kompetens hanteras ansökan omgående utan urvalsprocess. Gör en anonym lönematchning för att se om dina och företagets förväntningar är kompatibla.