Job listing cover image

Field Application Engineer till innovativt produktbolag

F

Food Radar Systems

Livsmedelsteknik
Utan krav på svenska
Göteborg, Frans Perssons väg 6 • 0-1 distansdagar
IntresseanmälanAnsökningar till den här tjänsten hanteras löpande. Starta med en anonym lönematchning för att se om dina och företagets förväntningar är kompatibla.
Kontaktperson
profile picture
Jon SpjuthBased On People
0761600916
Trivs du i en bred roll där du får jobba med installation och integration och samtidigt knyta nya kontakter? Bli en del av ett innovativt produktbolag där prestigelöshet och entreprenörsanda råder.
Vi på Food Radar Systems erbjuder revolutionerande teknologi för att ta bort främmande material i pumpbara livsmedel. Med hjälp av mikrovågsteknik kan föroreningar som trä, mjuk plast och vegetabiliska ämnen upptäckas. Nu letar vi efter dig som både vill jobba praktiskt med installationer och spela en central roll i utvecklingen av våra produkter.

Ditt jobb på Food Radar Systems

Team

Team member
Andreas
Sales & Business Developer
Candidate
Du?
Field Applikation Engineer
Team member
Alexander
Technician
Team member
Linus
CEO & Business Development
Team member
Stig
Operations
Team member
Joakim
Development Manager
Du kommer in i en sammansvetsad grupp där beslutsvägarna är korta och din insats spelar stor roll för utvecklingen framåt. I rollen samarbetar du med kollegorna i ett tidigt stadie av säljprocessen för att hitta den bästa placeringen för installation och drift av för Food Radar tekniken. Du kommer att delta aktivt i tekniska diskussioner med kunden under införsäljningsfasen. Varje kund är unik och tillsammans med kunden tar vi fram en lösning.Tillsammans med Alex och Joakim blir du ansvarig för installation och integration av teknologin globalt, vilket betyder att du kan se framemot en del resor. Du arbetar med kunden och resten av teamet för att sätta upp best practice och säkerställa att systemet används korrekt.Du och Joakim har hand om utvecklingen av teknologin och hur den bäst kan appliceras hos kunden. Du genomför felsökning där fel har uppstått och testar proaktivt komponenter för att säkerställa kvalitet och hållbarhet. Du tar fram kundspecifika konstruktionsritningar i CAD med dimensionering av rör och placering av komponenter med mera.Vi jobbar mot stora livsmedelsproducenter i bland annat USA, Sydamerika, Spanien och Italien. I rollen ingår 20-30 resdagar per år där vi förutom arbete ser till att äta gott och ha trevligt tillsammans. När vi befinner oss på hemmaplan hoppas vi att du, precis som vi, gillar att jobba på plats med kollegor (men med viss flexibilitet). När du påbörjar din anställning hos oss får du en grundlig introduktion för att du ska känna dig väl förberedd och bekväm i din nya roll.

Förmåner

Du som söker

Kompetenser
Vi ser helst att du har jobbat inom installation av komplex utrustning till processindustrin eller annan industriell verksamhet. Du har erfarenhet av konstruktionsjobb med hjälp av digitala verktyg som CAD och generellt god systemkunskap och vana av att hantera data. Vi tror att du har en relevant teknisk utbildning eller motsvarande praktisk erfarenhet. Förmågan att bygga relationer både inom och utanför organisationen värderas högt. Meriterande är erfarenhet av pumpbara flöden och beräkning av flödeshastigheter samt teknisk support och installationer utanför Norden alternativt en god vana av att möta olika kulturer. Du har också mycket goda kunskaper i det engelska språket.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som bra på att samarbeta och van vid att lösa problem tillsammans med kunder och kollegor. Att vara tålmodig och prestigelös är egenskaper vi värderar, precis som ödmjukhet och integritet. Du trivs i sociala sammanhang och anpassar din kommunikation efter olika människor. Flexibilitet är också viktigt, eftersom du ibland behöver ta dig an olika uppgifter – allt från tekniska problem till vardagliga utmaningar i företaget.
Intresserad av tjänsten?
F

Food Radar Systems - Göteborg

www.foodradar.com/

Jobba på Food Radar Systems

Det här sticker ut med oss

Vi på Food Radar är väldigt stolta över vår egenutvecklade produkt. Att den har fått ett erkännande inom livsmedelsindustrin gör oss inte mindre stolta – den bästa belöningen är att se vår teknik skydda konsumenter och öka livsmedelssäkerheten. På FRS har vi en atmosfär där prestigelöshet och entreprenörskap står i centrum. Vår kultur bubblar av engagemang och en ständig strävan efter att hitta de bästa lösningarna för våra kunder. Gemenskap är en annan viktig del av vår kultur. Därför kör vi Foodora Friday en gång i månaden, där företaget bjuder på god lunch och vi får chansen att umgås lite extra. Dessutom arrangerar vi roliga aktiviteter som middagar och andra evenemang tre till fyra gånger om året.

Arbetsplatsen

Du hittar oss på Frans Perssons väg 6 i Göteborg, i samma byggnad som RISE Agrifood and Bioscience. Området erbjuder en naturskön miljö med skog precis i närheten. Intill kontoret finner du även Delsjö Golfklubb och bra möjligheter för både löpning och cykling. För dig som kör bil finns det gott om parkeringsalternativ vid kontoret. Du som åker kollektivt hittar flera busshållplatser bekvämt nära.
IntresseanmälanAnsökningar till den här tjänsten hanteras löpande. Starta med en anonym lönematchning för att se om dina och företagets förväntningar är kompatibla.
Kontaktperson
profile picture
Jon SpjuthBased On People
0761600916