Fartygskonstruktör till bolag inom marindesign

F

FKAB Marine Design

Utformar hållbara och innovativa fartygskonstruktioner
Uddevalla, Gustaf Mattssons väg 2 • 0-2 distansdagar
Ej aktiv
Denna tjänst är inte möjlig att söka nu
Är du en öppensinnad person som är intresserad av en innovativ roll inom fartygskonstruktion? Bli en del av FKAB Marine Design, där passionen hos medarbetarna är stark och stämningen familjär.
FKAB är ett svenskt företag specialiserat inom marin design och konstruktion. Vårt arbete sträcker sig över ett brett spektrum av marina konsulttjänster, från innovativ fartygskonstruktion till hållbara marina lösningar. Nu söker vi dig som vill spela en nyckelroll i våra projekt där vi skapar framtidens miljövänliga fartyg som optimeras utifrån ägarnas ändamål, och som anpassas efter varvens och klassningsbolagens regler och förordningar.

Ditt jobb på FKAB Marine Design

Team

Team member
Klas
Structural- and outfitting engineer
Team member
Waqar
Structural engineer
Team member
Rebecka
Outfitting engineer
Team member
Ola
Structural engineer
Team member
Josefin
Structural engineer
Candidate
Du?
Structural- and/or outfitting engineer
Team member
Ulf
Structural engineer
Du ingår i struktur- och arrangemangsavdelningen där du bidrar i något av de pågående projekten. Här jobbar du innovativt och engagerat för att möta kundens behov och förväntningar, samtidigt som du balanserar dem mot de regler och förordningar som gäller. Med hjälp av din tekniska kunnighet säkerställer du hög kvalitet och funktion i designen.Du blir en del av ett samarbetsinriktat team där du gör sällskap med bland andra Rebecka, Josefin, Waqar och Ola. Tillsammans formar ni sjöfartens hållbara framtid samtidigt som ni bidrar till en positiv arbetsmiljö.Vi på FKAB erbjuder ett flexibelt arbetssätt med möjlighet till distansarbete, även om många av oss gillar att hänga på kontoret. Vårt huvudkontor finns i Uddevalla, men du hittar oss också i Göteborg. Här har du alltså möjlighet att välja vilket kontor du vill tillhöra.

Förmåner

Du som söker

Kompetenser
Vi tror du har en teknisk gymnasieutbildning eller bakgrund och att du har erfarenhet av AutoCAD. Om du dessutom har utbildning inom skeppsbyggnad (Naval architect) är det en stor bonus. Du har lätt för att kommunicera på engelska, både i tal och skrift, och vi ser helst att du har körkort B. Det är en klar fördel om du har erfarenhet av 3D (Inventor), och ännu bättre om du också har kunskap inom fartygsdesign och stabilitet. Viktigast av allt är dock din vilja att lära – vilket du kommer få chansen att göra under en upplärningsperiod på 6-12 månader.
Personliga egenskaper
Vi ser gärna att du är den öppensinnade personen som inte bara trivs i laget, utan också kan ta egna initiativ och vara flexibel i ditt sätt att tänka och arbeta. Struktur är A och O i det här jobbet, men vi uppskattar också din förmåga att ifrågasätta – det är så vi tillsammans skapar de bästa lösningarna. Funktion och rimlighet är nyckelord för dig som siktar på att bli en framstående fartygskonstruktör.
Intresserad av tjänsten?
F

FKAB Marine Design - Uddevalla

www.fkab.com/sv/

Hållbarhet

Miljöval
Idag optimerar vi våra fartyg för en lägre bränsle- och energikonsumtion, och det gör vi både på nyprojekteringar och befintliga fartyg. Vi analyserar hela fartyget och individuella system utifrån miljömässiga, regelmässiga, användarmässiga, energitekniska och ekonomiska perspektiv. Vi på FKAB följer stränga miljöregler och är förberedda för att i framtiden även kunna använda metanol och batterikraft.

Personlig utveckling

Vår arbetsmiljö är stöttande och öppen för alla frågor, oavsett hur länge du har varit hos oss. För nyanställda finns en omfattande upplärningsperiod på mellan sex månader upp till ett år, så att du får en stabil grund. Du som söker mer ansvar och vill dyka djupare in i större kundprojekt, har möjlighet att bli projektledare eller liknande. Här finns det goda chanser att växa in i nya roller.

Det här sticker ut med oss

På FKAB är stämningen på topp och vi sätter stort värde på våra gemensamma stunder. Vi är ett gäng som gillar att ha kul tillsammans – från den dagliga utmaningen i plankan (rekordet ligger i dagsläget på 1.20 minuter) till vårt mysiga fikabreak vid halv tre, där alla samlas för en kopp kaffe. Årets höjdpunkt är definitivt julfesten, med en cateringfirma som skämmer bort oss. I förväg gör vi en dragning om vem som ska ge en julklapp till vem (för rimlig budget), och här går rimstugan het, med en imponerande hög nivå.

Arbetsplatsen

FKAB Marine Designs kontor ligger centralt beläget på Gustaf Mattssons väg 2 i Uddevalla. Här sitter 24 av våra 30 medarbetare i ett öppet landskap på tredje våningen, i en byggnad som kallas för Pipfabriken. Hälften av gänget avnjuter en matlåda på kontoret medan andra halvan tar en lunch på stan, som många gånger slutar i en promenad. Närheten till både tåg- och busstation gör det enkelt att ta sig till kontoret kommunalt, och du som kör har tillgång till parkering alldeles intill kontoret. Vi sitter också sex medarbetare i Göteborg på Odinslundsgatan 17 där vi delar kontor med vårt systerbolag METS Technology.
Ej aktiv
Denna tjänst är inte möjlig att söka nu