Embeddedutvecklare till tekniskt konsultföretag

Logotyp Prevas

Prevas

IT-tjänster
Se andra roller på Prevas
Aktiva miljöval
Göteborg, Mårten Krakowgatan 2 • 0-3 distansdagar
Göteborg, Mårten Krakowgatan 2
0-3 distansdagar
Prioriterad ansökan
Då företaget är i direkt behov av denna kompetens hanteras ansökan omgående utan urvalsprocess. Gör en anonym lönematchning för att se om dina och företagets förväntningar är kompatibla.
Engagerad embeddedutvecklare till företag i teknisk framkant. På Prevas blir du del av ett familjärt gäng som varvar hållbart förbättringsarbete med en och annan kul aktivitet.
Prevas är företaget som med hög teknisk kompetens och stor påhittighet erbjuder helhetslösningar, tjänster och produkter till företag inom branscher som fordon och industri. Här bidrar man med teknologi, metoder och arbetssätt som fokuserar på hållbarhet. Nu söker Prevas flera hängivna utvecklare som brinner för smarta tekniska lösningar och vill jobba med hårdvarunära utveckling och programmering på hög nivå.

Ditt jobb på Prevas

Bild av team på Prevas
Som embeddedutvecklare får du möjligheten att arbeta med projekt i framkant av modern embeddedutveckling och vara med och påverka hur produkter blir till, från start till leverans. Arbetet drivs ofta i projektform och dessa kan variera i både inriktning och storlek. De flesta projekten sker ute hos kund men det förekommer också inhouseprojekt. I ditt dagliga arbete kommer du att delta i skarp utveckling av produkter inom ett brett sortiment av projekt och kunder.

I ditt arbete får du uppbackning av ett team som består av utvecklarna Niranjan, Per, Sarah, Gustav och Matias samt projektledaren Josefin och konsultchefen Gustav.

Det här sticker ut med oss

Bild av robothand
Tydliga core values
Delade grundvärderingar är nyckeln till Prevas framgång och gör organisationen mer agil och dynamisk. Värderingarna är principer som vägleder det dagliga beteendet i förhållande till både kunder och kollegor och när dessa respekteras och alla inblandade agerar i enlighet med dem, manifesterar Prevas sin unika företagskultur. På Prevas sammanfattar de sina värden i akronymen BOAT – Business driven, Open-minded, Active och Team player.

Business driven
För Prevas innebär att vara affärsdriven, att vara hjälpsam, uppmärksam och engagerad. Det är avgörande för att man ska kunna ta klientens perspektiv för att förstå sina utmaningar och behov, och göra det som är bäst för dem. Genom att vara affärsdrivna etablerar de långsiktiga, hälsosamma relationer.

Open-minded
Med ett öppet sinne undviker Prevas aldrig att överväga idéer och åsikter som är annorlunda än vad vi är vana vid. Här betraktar de förändring som en potentiell möjlighet, även om det kräver att de lämnar sin komfortzon.

Active
I Prevas organisation värderar de handling och ambition högt. Det är alltid bättre att prova saker, göra saker och agera istället för att vänta, tveka och vara passiv. De bästa handlingsvägarna är de som genomförs. Genom handling skapar de geniala lösningar för en bättre värld.

Team player
På Prevas arbetar de tillsammans i team, oavsett om det är ett team av kollegor, kunder eller partners, då de tror starkt på att samarbete leder till större prestationer.

Förmåner

Försäkring
Som anställd hos Prevas täcks du av flera kollektivavtalade försäkringar som TFA , TGL, Tjänstereseförsäkring, Sjukförsäkring samt en gratis gruppförsäkring de första 12 månaderna av anställningen.
Mentorskap
Mentorskap är en naturlig del i introduktionsprogrammet för alla medarbetare hos Prevas.
Cykelparkering
För dig som cyklar till kontoret finns det massor av parkeringar tryggt och säkert inomhus på entréplan. Där finns även dusch, omklädningsrum och utrustning för cykelvård.
Laddstolpe för elbil
Möjligheten att ladda sin elbil finns på den allmän parkering utanför kontoret.
Kollektivavtal
Prevas är kollektivanslutna.
Utbildningsplan
Hos Prevas tillämpar de personliga utbildningsplaner med utgångspunkt från individen och dess behov. Eventuella utbildningskostnader, vid exempelvis webbaserade utbildningar, betalas av företaget.
Friskvårdsbidrag
Hos Prevas får du ett friskvårdsbidrag på 4000 kr per år.
Träning på jobbet
På Prevas har de en egen Sports academy där de tillsammans provar på nya sporter och aktiviteter utanför jobbet ca 2 gånger per kvartal.

Du som söker

Kompetenser
För att passa i rollen bör du ha en ingenjörsexamen inom exempelvis elektroteknik, mekatronik, datateknik eller liknande samt några års erfarenhet av produktutveckling inom inbyggda system. God kunskap i programmeringsspråk som C++, C eller Python är bra att ha. Likaså erfarenhet av Embedded Linux, sensorteknik och mikroprocesser.
Personliga egenskaper
Ditt engagemang och intresse för teknik och embeddedutveckling är vad som sporrar dig att hitta nya lösningar och effektiva stöd. Det är bra om du har lätt för att kommunicera, interagera med andra och känner igen dig i egenskaper som kundorienterad och lösningsorienterad.
Passar du på beskrivningen men det är någonting du undrar? Vi hjälper dig!
Logotyp Prevas

Prevas - Göteborg

prevas.se

Jobba på Prevas

Hållbarhet

Miljöval
Prevas källsorterar sitt avfall på kontoret och reser först och främst med tåg när resor behövs. De har också ett miljötänk vid inköp av produkter och tjänster till kontoret men även till konferenser, events och personaltillställningar.

Hållbarhet är den röda tråden i allt Prevas gör, och även om de små medlen är viktiga sker Prevas riktiga hållbarhetsarbete genom det arbete de gör ute hos sina kunder. Både interna och externa arbeten görs i samspel med deras egen hållbarhetskalender där olika månader har olika temaområden som speglar ett eller flera av FNs mål i agenda 2030. Det handlar bland annat om minskad miljöpåverkan, social hälsa, cirkulära samhällen, jämnställdhet och överkomsumtion av jordens rersurser.
Mångfald
I dagsläget är ca en fjärdedel av Prevas anställda kvinnor men man jobbar aktivt på flera sätt för att höja den siffran, inte bara på det egna företaget men också i branschen i stort. Bland annat engagerar de sig i olika female networking konferenser och sponsrar en middag, som hålls av Chalmers, för unga kvinnliga ingenjörer. Man jobbar även med att öka den en etnicitetiska mångfalden inom företaget då det ses som en viktig punkt där det i dagsläget finns möjligheter till förbättring.

Personlig utveckling

Personlig utveckling är en viktig fråga för Prevas och något man löpande följer upp med medarbetarna. De ser gärna att deras anställda ligger i framkant i olika kompetenser varför utveckling blir en viktig del av arbetet. Alla anställda på företaget får individuella utvecklingsplaner där stora möjligheter till utveckling finns. Prevas samarbetar bland annat med olika digitala plattformar, utbildningar och även universitet, som exempelvis Harward Online training, för att öka utvecklingsmöjligheterna. Vidare anser dem det viktigt att anställda drar nytta av sitt nätverk för att vidareutvecklas i sitt arbete. Därför jobbar de med learning lunches där både medarbetare och externa experter bidrar med kunskap över en lunch.

Prevas jobbar efter en konsulttriangeln där leverans, sälj och utveckling är de tre faktorer som hela tiden utvecklas i jämn takt med varandra för att skapa de bästa förutsättningarna för de anställda.

Även mentorskap är en viktigt fråga inom företaget och blir därmed en naturlig del i introduktionsprogrammet när det anställs nya personer. Hur mycket eller lite energi som läggs i mentorskapet beror på profilen på den anställde, men både juniorer eller seniorer får det stöd de behöver för att lyckas.

Kontoret

Platinan Prevas
Prevas kontor ligger i den nybyggda Platinan – en samlingsplats för kontor, coworking och events, precis intill Göteborgs centralstation. Här på 13:e våningen sitter företagets 55 anställda på 353 kvm i öppet landskap, med vacker utsikt över staden och med flera mötesrum och andra gemensamma ytor. Kontorets layout genomsyras av genomtänkta hållbara materialval och inredning där individen står i fokus, med moderna och flexibla attribut och fönster från golv till tak för maximalt ljusinsläpp.
Prioriterad ansökan
Då företaget är i direkt behov av denna kompetens hanteras ansökan omgående utan urvalsprocess. Gör en anonym lönematchning för att se om dina och företagets förväntningar är kompatibla.