Elektronikkonstruktör till ledande techbolag inom hemautomation

plejd logo

Plejd

Belysning och hemautomation
Se andra roller på Plejd
Mölndal, Krokslätts Fabriker 27a • 0-2 distansdagar
Mölndal, Krokslätts Fabriker 27a
0-2 distansdagar
Prioriterad ansökan
Då företaget är i direkt behov av denna kompetens hanteras ansökan omgående utan urvalsprocess. Gör en anonym lönematchning för att se om dina och företagets förväntningar är kompatibla.
Erfaren elektronikkonstruktör med god kommunikativ förmåga till bolag i expansiv fas. Bli en del av gänget på Plejd som skapar och utvecklar smart och enkel teknik som passar i varje hus och hem.
Plejd är ett innovativt inhouse techbolag som skapar och utvecklar smarta hemautomationssystem som är enkla och tillgänglig för alla. Idag är bolaget en av de ledande nordiska leverantörerna av smart belysning och är påväg in i en expansiv fas där de nu ska etablera sig inom nya hemautomationskategorier. Nu söker man en erfaren konstruktör med genuint intresse för design och konstruktion av elektronikprodukter som vill axla en ledande roll i teamet.

Ditt jobb på Plejd

Plejd EDE Team
Som senior elektronikkonstruktör hos Plejd är du med och utvecklar produkter och tjänster som utnyttjar nya teknik på rätt sätt och som gör vardagen enklare för elektriker i branschen. I ditt dagliga arbete kommer du att arbeta med fokus på design av kraftelektronik, mönsterkortslayout och design samt test mot EMC direktiv. Du kommer hantera både vidareutveckling av befintliga produkter men även delta i nya innovationsprojekt inom teamet.

Som elektronikkonstruktör blir du en del av Team Electronics som i dagsläget består av Anders, Eugen, Niclas, Anton, Mikael och Isak, samt teammanagern Victor. Förutom dina närmsta team kollegor kommer du även jobba nära övriga kompetenser inom elektro-teamet och hårdvaruteamet, med erfarna kollegor inom bland annat embedded, elektronikdesign, mjukvaruutveckling och test & verifiering.

Det här sticker ut med oss

Plejd verkstad
Allt under ett tak
För att kunna ge sina anställda en riktigt bra inblick i värdekedjan och produktionens utvecklingscykler har Plejd en egen fullt utrustad prototypverkstad, ett komplett elektroniklabb samt en egen fabrik för massproduktion av elektronik, vilket ger de anställda chansen att verkligen integrera med produktionen på kompetensstärkande sätt.

Förmåner

Frukost
Hos Plejd kör de lite extra fin gemensam frukost varje fredag. Utöver det finns det alltid olika frukost grejer att ta av i kyl och frys.
Frukt
Det finns alltid ett påfyllt skafferi med frukt, bars och liknande att ta av under arbetsdagen. 
Försäkring
Hos Plejd applicerar de en heltäckande försäkringslösning där bland annat Sjukvårdsförsäkring, Sjukförsäkring och Arbetsskade- & Livförsäkring ingår. 
Mentorskap
Ett upplägg för mentorskap appliceras ofta i lite större teams hos Plejd. De flesta teamen är dock små och där är det naturligt att man hjälper varandra och tröskeln för att få hjälp blir väldigt låg, även utan ett aktivt mentorskap.
Parkering
Området kring Krokslätts Fabriker erbjuder flera parkeringsmöjligheter och som anställd hos Plejd erbjuds du subventionerad parkering.
Cykelparkering
För dig som cyklar till jobbet finns det massor av möjligheter att parkera cykeln utanför kontoret.
Laddstolpe för elbil
Det finns möjlighet att ladda elbil i området kring Krokslätts Fabriker. Plejd kan även erbjuda subventionerad parkering för detta.
Utbildningsplan
Hos Plejd ges alla förutsättningar att växa och utbilda sig inom sitt område. Vare sig det handlar om att gå olika kurser eller köpa in material så är företaget generellt väldigt frikostiga med detta.
Friskvårdsbidrag
Som anställd hos Plejd får du ett friskvårdsbidrag på 4000 kr och 2 friskvårdstimmar i veckan som du får nyttja på arbetstid.
Träning på jobbet
Området kring Krokslätts Fabriker finns flera gym som går att nå till fots från kontoret, vilket gör det enkelt att på in ett träningspass innan, under eller efter arbetsdagen. En gång i veckan kommer det dessutom en yogainstruktör till kontoret och håller en klass för de som är intresserade. Ibland hyr mani även in personliga tränare för särskilda aktiviteter, som exempelvis Göteborgsvarvet.
Utrustning för hemmakontoret
Hos Plejd är de måna om att sina anställda har rätt saker i sitt arbetet, både på kontoret och hemma. Behöver du alltså något särskilt till ditt hemmakontor för att kunna utföra ditt arbete på bästa sätt så fixas detta av Plejd utan problem.
Dusch på kontoret
Ja det finns möjlighet att duscha på kontoret för den som behöver det.

Du som söker

Kompetenser
För att lyckas i den här rollen bör du ha en kandidatexamen inom elektronikingenjörskap eller liknande samt några års arbetslivserfarenhet av konstruktion (både digital och analog) av elektronik, kraftelektronik och EMC. Du bör vara bevandrad med arbetsuppgifter rörande komponentval, schematic capture & PCB design samt simulation, verifiering och testsystem som LTspice eller dylikt.
Personliga egenskaper
Öppenhet, vänlighet och talang är ord som präglar Plejds verksamhet så känner du att de matchar in på dig så har du hittat rätt. Då teamet du kommer tillhöra är ett flerspråkigt team som använder såväl svenskan som engelskan på daglig basis, bör du vara flytande i båda språken i både tal och skrift.
Passar du på beskrivningen men det är någonting du undrar? Vi hjälper dig!
plejd logo

Plejd - Mölndal

plejd.com

Jobba på Plejd

Thea och Jesper berättar om hur det är att jobba på Plejd!

Hållbarhet

Miljöval
Plejds mest aktiva miljöval är självklart de produkter de skapar. Deras energisparande produkter inom diverse hemautomation ger användarna möjlighet att styra exempelvis belysning och värmepumpar enkelt och smidigt från telefonen vilket minskar användandet av el och energi då sakerna bara behöver vara igång när det verkligen behövs.

Med flera iso-certifieringar i sina produktionsanläggningar och olika miljöstandarder och miljöpolicies att förhålla sig till tänker Plejd ständigt på hur deras arbete påverkar miljön och klimatet. De har en ständig öppen diskussion kring produktionen och hur denne kan förändras för att minska klimatavtrycket.

De viktigaste punkterna de förhåller sig till i sin miljöpolicy och i sitt produktskapande är:
  • Utveckla produkter med lång livslängd
  • Minimera transporten genom att ha en lokal produktion som ligger nära marknaden
  • Krav på att leverantörer följer svensk lag och miljöpolicies i branschen
  • Använda förbruknings och förpackningsmaterial som är enkla att återvinna
Mångfald
Som techbolag har Plejd, likt många andra, svårt att locka kvinnor till de mest tekniska rollerna. Bland de ca 180 anställda på bolaget är ca 25%, men det skiljer sig i de olika avdelningar. Vissa avdelningar är helt utan medan andra har fler, exempelvis marknad, säljs osv. Den avdelning som är mest jämn i fördelningen kvinnor och män är mekanik där det i dagsläget är 50/50.

Personlig utveckling

Plejd ser sig själva som ett bolag präglat av öppenhet, nyfikenhet och frihet och ser därför till att sina anställda har alla möjligheter att lyckas i sitt arbete. Detta gör de genom att vara generösa med utbildningsinsatser och specialinsatser, särskilt för de med mer tekniska roller. För att ge sina anställda möjligheter att utvecklas jobbar de aktivt för att vara en riktigt makerspace miljö, bland annat genom att ha en egen verkstad med 3D-printers och andra produktionsverktyg där de anställda får lägga tid på att bygga sina egna projekt och testa nya tekniker, både för privat bruk men också för att främja kunskap som vidare kan användas på bolagsnivå. På torsdagskvällen har vissa anställda lite häng tillsammans där det äter pizza, bygger spännande grejer och leker runt i makers miljön.

Mentorskap är en naturlig del hos Plejd och tillämpas på daglig nivå då bolaget präglas av kreativitet och kunskapsdelande. Nyanställda som kommer in i större team tilldelas en senior mentor under första perioden men de flesta team är så pass små att ett generellt mentorskap och kunskapsdelande alltid tillämpas i arbetet och trösklarna för att be om och få hjälp är låga.

Hos Plejd ger de även möjligheter att växa och utveckla sig vidare och göra glidningar inom organisationen. Bland de 20 team som finns är många överlappande vilket gör det enkelt att migrera internt vilket Plejd ser väldigt positivt på då detta bidrar till att kompetensen stannar kvar inom verksamheten. 

Kontoret

Plejd Kontor
Plejds kontor ligger på Krokslätts Fabriker 27A i Mölndal, i ett stort fint tegelhus. Här i sitt helt egna kontor, på tre våningar i huset, sitter ca 180 anställda som jobbar inom olika delar av företaget. Ungefär 60 procent av dessa jobbar inom tech som antingen ingenjörer eller tekniker, medan resten jobbar inom exempelvis produktion, marknad, support och ekonomi.

Kontoret är idag en blandning av öppet landskap och grupprumskoncept, ofta uppdelat på de olika avdelningarna inom bolaget. Men kontoret består också av en hel del mer spännande ytor som gör det till en mer avslappnad och social miljö än en strikt arbetsmiljö. Förutom tv-spelsrum, pingis och biljard, komplett kök med matlagningsmöjligheter och trevliga lounge ytor har kontoret även lokaler för tillverkning och olika verkstäder där de anställda kan hänga och nörda ner sig i bygg och teknik.

Kontoret ligger centralt beläget mellan Mölndal och Göteborg vilket gör det enkelt att ta sig till kontoret med både bil och kollektivtrafik från flera olika delar av stan. Två spårvagnslinjer stannar bara några hundra meter från kontoret och med dessa kan du ta dig in till Mölndal eller Göteborg på 5 respektive 15 minuter. Det går även fina cykelbanor utanför för dig som gärna tar cykeln till jobbet.
Prioriterad ansökan
Då företaget är i direkt behov av denna kompetens hanteras ansökan omgående utan urvalsprocess. Gör en anonym lönematchning för att se om dina och företagets förväntningar är kompatibla.