Senior Data Scientist till bolag med människan i fokus

Semcon logo

Semcon

IT-tjänster och IT-konsulttjänster
Se andra roller på Semcon
Göteborg, Lindholmsallén 2 • 0-3 distansdagar
Göteborg, Lindholmsallén 2
0-3 distansdagar
Prioriterad ansökan
Då företaget är i direkt behov av denna kompetens hanteras ansökan omgående utan urvalsprocess. Gör en anonym lönematchning för att se om dina och företagets förväntningar är kompatibla.
Erfaren och passionerad Data Scientist till innovativt techbolag. På Semcon kommer du få lösa ostrukturerade och icke-standardiserade matematiska problem på ett företag som jobbar med hållbarhet i alla led.
Semcon är det internationella bolaget som hjälper kunder att omvandla teknik till unika användarupplevelser. Genom att kombinera digital spetskompetens och klassisk ingenjörskonst skapar man tekniska lösningar som gör verklig skillnad – både för människan och planeten. 
Nu söker bolaget en engagerad Data Scientist med gott om erfarenhet som vill jobba med stora icke-strukturerade data på en plats som präglas av humor och värme.

Ditt jobb på Semcon

 Kollegor på Semcon
På Semcon får du möjligheten att jobba med det fullständiga dataflödet i en pipeline. Ditt fokus kommer ligga på hur du bäst utnyttjar data genom experiment och dataanalys för att förbättra produkterna och därmed göra kunderna mer konkurrenskraftiga på sin marknad. 

Din främsta uppgift blir hjälpa kunder att fatta datadrivna beslut. Här ansvarar du för hela dataflödet – från att välja och ange korrekta data och frågor liksom aggregering och bearbetning, till att definiera mått, analysera och modellera och visualisera data på bästa möjliga sätt. 

Ditt arbete blir samarbetsinriktad, ödmjukt och kommunikativt då du jobbar externt med bolagets kunder för att förstå och lösa deras problem. 
Din närmsta chef från Semcon blir Magnus, som har lång erfarenhet från konsultbranschen.
Uppdragen är vanligtvis baserade hos kund eller på Semcons huvudkontor på Lindholmen.

Det här sticker ut med oss

Semcons medarbetare på middag
En inspirerande arbetsplats 
På Semcon händer det verkligen grejer. Varje fredag arrangeras “Thank God it’s friday”, då det serveras frukost och inspiration. Här får en medarbetare på Semcon berätta om ett inspirerande projekt eller något annat intresseväckande.
Du har också möjlighet att labba loss på kontorets labb. Där står bland annat 3D-skrivaren redo för dig och dina kreativa projekt. 
Du som gillar att småsnacka efter jobbet kan närvara på Semcons afterwork som äger rum en gång i månaden. Då bjuds det på öl, vin, alkoholfritt och chips.

Förmåner

Frukost
På Semcon har de gemensam frukost en gång i veckan.
Frukt
Det finns alltid frukt att ta av för den som vill.
Försäkring
Semcon erbjuder gruppförsäkringar till konkurrenskraftiga priser.
Parkering
Semcon erbjuder gratis parkering till sina medarbetare (förmånsbeskattat).
Resor
Minst en gång om året anordnas en resa med övernattning.
Cykelparkering
Det finns en avgränsad yta (utomhus) för både cyklar och motorcyklar. Semcon har också varmgarage inomhus för parkering av cyklar. Dessutom har man köpt in cyklar som en anställd kan låna för kortare resor i närområdet.
Laddstolpe för elbil
Laddstolpe för elbil finns.
Kollektivavtal
Semcon har kollektivavtal som utgår från Innovationsföretagen.
Friskvårdsbidrag
Hos Semcon får du ett friskvårdsbidrag på 3000 kronor per år.
Träning på jobbet
Som anställd har du tillgång till både gym och bastu på kontoret.
Utrustning för hemmakontoret
Semcon erbjuder medarbetare en engångssumma på 5000 kronor inklusive moms att använda till hemmakontoret.
Dusch på kontoret
Ja, dusch finns.

Du som söker

Kompetenser
Du behöver ha en civilingenjör eller magisterexamen i statistik, operationsforskning, matematik, datavetenskap, teknisk fysik eller liknande. Du har också jobbat åtminstone fem år i en datadriven roll med fokus på icke-strukturerade data. Förhoppningsvis har du en solid grund i matematisk statistik och sannolikhetsteori och har tillämpat matematiska färdigheter på verkliga heterogena data. Du har koll på end-to-end-upplevelse med data samt programmering och datavisualisering liksom en grundläggande förståelse för AI. Semcon tror också att du har vana av arbete med team med olika bakgrund för att rama in problem, både matematiskt och affärsmässigt.
Personliga egenskaper
Är du en kommunikativ och självständig person med ett datadrivet förhållningssätt till problemlösning? Förstår du vikten av balans mellan jobb och fritid och vill vara i en miljö som präglas av värme och humor? Då kan du mycket väl vara Semcons nya Data Scientist.Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vår kund Semcon undanber vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser.
Passar du på beskrivningen men det är någonting du undrar? Vi hjälper dig!
Semcon logo

Semcon - Göteborg

Semcon.com

Jobba på Semcon

Utvecklarna Elham och Martin berättar hur det är att jobba på Semcon!

Hållbarhet

Samhällsnytta
Semcon jobbar inom medicinteknik och hjälper på så vis människor att leva ett fullgott och aktivt liv. Företaget utvecklar användarvänliga medicintekniska produkter, säkra och effektiva läkemedel och optimerade produktionsmiljöer. Det som gör Semcon unikt är att de har en inhouse utvecklingsavdelning – Semcon Studios – som kombinerar design, medicinteknik och digitalisering med fokus på användaren.
Miljöval
Semcon ligger i framkant när det kommer till att ställa om till en cirkulär ekonomi. Man jobbar aktivt för att integrera klimatomställningen i företagets erbjudande, i kunduppdrag och i samhället i stort.
2021 valde Semcon att påskynda sin klimatagenda genom att förbinda sig till klimatmål inom ramen för Science Based Targets-initiativet. Science Based Targets är en metod för företag att sätta vetenskapligt förankrade klimatmål i linje med Parisavtalet. Samma år blev Semcon partner till Exponential Roadmap Initiative – ett internationellt nätverk för företag, organisationer och andra aktörer som samarbetar för en effektiv klimatomställning.

Semcon jobbar också med många kundprojekt inom grön teknologi, som förnybar energi och elektrifierade transportlösningar. Man utför digitaliserings- och automatiseringsprojekt som skapar möjligheter att reducera utsläpp och resursförbrukning. 
Mångfald
Semcon tror på mångfald som en väg till bättre produkter och företaget har en bra blandning av olika etniciteter. Könsfördelningen ligger på 32 % kvinnor och 68 % män och målet är att vara ett jämställt företag (40/60) inom kort.
Semcon engagerar sig i mångfald på flera sätt. Nyligen har man inlett ett pro bono-projekt tillsammans med Women in tech. Ambitionen är att väcka ett teknikintresse hos elever från Angereds gymnasieskola, framförallt tjejer. Man vill också uppmuntra dessa att söka sig till Semcon utan högskoleutbildning.
Semcon är också en stolt sponsor av PRIDE och engagerar både chefer och medarbetare i mångfaldsfrågor genom interna utbildningar.

Personlig utveckling

Semcon ser inspiration som vägen till personlig utveckling. Bland annat har företaget något man kallar för "Spicy Speaking" där inspirerande människor eller verksamheter föreläser för medarbetare. "Thank god it's friday" är ett annat återkommande evenemang där vem som helst på Semcon har möjlighet att prata om något intresseväckande inför nyfikna åhörare.

För dig som vill djupdyka i ett visst område finns möjligheten att gå med i ett av Semcons intressegrupper, så kallade CoPs (communities of practise). Kanske vill du bygga något, eller bara vara del av ett kunskapsutbyte. En av dessa grupper har till exempel byggt en luftmätare som mäter hur bra eller dålig luften är utanför Semcons kontor. 

Semcon erbjuder också utvecklingssamtal, eller så kallade CDDs (Collaboration development). Hur ofta dessa äger rum är upp till medarbetaren som också är med och driver sin egen utveckling.

Kontoret

Semcon huvudkontor
Semcons kontor i Göteborg, som också är företagets HQ, ligger på Lindholmsallén 2 på Hisingen. Här huserar Semcons olika avdelningar med sina 350 anställda. Kontorshuset ligger fint beläget precis vid vattnet och bjuder på en fantastisk utsikt över stan som tornar upp sig på andra sidan älven.

Oavsett om du kör bil, åker kommunalt, cyklar eller går så är det enkelt att ta sig till kontoret. Det går flera busslinjer precis utanför som tar dig in till stan eller vidare ut på Hisingen snabbt och smidigt och dessutom bjuder området på fina cykel- och gångvägar åt båda håll. 

Lindholmen erbjuder en mängd olika lunchalternativ, men för dig som inte vill ge dig ut på lunchjakt finns en extern restaurang på själva kontoret. Där har du också möjlighet att värma medtagen mat. 
Prioriterad ansökan
Då företaget är i direkt behov av denna kompetens hanteras ansökan omgående utan urvalsprocess. Gör en anonym lönematchning för att se om dina och företagets förväntningar är kompatibla.