Job listing cover image

Cybersecurity Lead Engineer till innovativt produktbolag

S

SystemWeaver

IT-tjänster och IT-konsulttjänsterSe andra roller på SystemWeaver
Utan krav på svenska
Göteborg, Fabriksgatan 2 • 0-2 distansdagar
IntresseanmälanAnsökningar till den här tjänsten hanteras löpande. Starta med en anonym lönematchning för att se om dina och företagets förväntningar är kompatibla.
Kontaktperson
profile picture
Gustav ZellmanMereo Talent
031-363 27 86
Cybersecurity lead engineer med fokus på ISO 21434 till litet bolag med stora kunder. På SystemWeaver blir du en del av ett expanderande och engagerat team där du jobbar i gränslandet mellan kundprojekt och intern produktstrategi.
På SystemWeaver är ett företag som skapar innovativa lösningar för att utveckla framtidens mjukvarudefinierade fordon. Med vår ledande mjukvara servar vi både svenska och internationella kunder i utvecklingen av nästa generations fordon, oavsett om det handlar om personbilar, lastbilar, bussar eller byggmaskiner. Nu letar vi på SystemWeaver (även känt som Systemite) efter dig – en cybersecurity lead engineer, som vill ta en ledande expertroll inom cybersäkerhet och representera avdelningen Expert Services.

Ditt jobb på SystemWeaver

Team

Team member
Magnus
VP Expert Services
Candidate
Du?
Cybersecurity Lead Engineer
Team member
Elmira
Cybersecurity Engineer
Team member
Jan
Application Engineer
Team member
Ali
Product Owner Compliance
I rollen blir du Magnus (VP) högra hand i de flesta frågor som rör cybersäkerhet. Du kommer att vara en tankeledare, bygga och dela kunskap samt driva kompetensutveckling internt och externt.Du kommer att utföra anpassade lösningar och vara ett tekniskt stöd till SystemWeaver’s kunder, med en konstant inriktning på att säkerställa att projekten fortskrider enligt plan. Din expertis kommer att vara avgörande – du kommer att ge feedback och påverka produktutvecklingen med insikter inhämtade direkt från marknaden och kundernas behov.Extern kommunikation är också en central del av din roll. Genom att dela insikter vid konferenser och online bidrar du till att öka medvetenheten och positionera SystemWeaver som ledande inom sitt område. Inom organisationen kommer du att vara en inspirerande drivkraft och stärka teamet genom rekrytering, mentorskap och kontinuerlig kunskapsdelning.Du blir en del av ett team med erfarna specialister där ni jobbar i den optimala knutpunkten mellan kundprojekt och intern produktstrategi. Se fram emot en roll som erbjuder stor frihet och enorm variation, med möjlighet arbeta nära flera ledande globala kunder, med fokus på att leverera experttjänster från Göteborgs högsta kontorsbyggnad.

Förmåner

Du som söker

Kompetenser
För att passa i rollen behöver du ha ett par års erfarenhet inom cybersäkerhet, med minst fem års erfarenhet av liknande arbete. Du har kunskaper i ISO 21434 och en god förståelse för säkerhetsarkitektur och processerna för mjukvaruutveckling inom branschen. Tidigare erfarenhet av arbete med SystemWeaver är mycket uppskattat men inte ett krav. Du har även goda kunskaper i engelska, och erfarenhet från programmeringsspråk som Python, XML och .NET/C# är ett plus.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som har ett strategiskt tänkande, ett öga för detaljer och förmågan att arbeta både självständigt och som en del av ett team. Du har en naturlig fallenhet för teknik och en passion för att skapa innovativa lösningar som uppfyller kunders unika behov och krav. Du behöver inte nödvändigtvis komma från en ledarroll, det viktigaste är att du har specialistkunskaper inom cybersäkerhet och viljan att växa vidare i din roll. Din drivkraft att vara med och forma framtidens fordon gör dig till en idealisk kandidat för den här rollen.
Intresserad av tjänsten?
S

SystemWeaver - Göteborg

systemweaver.com/

Jobba på SystemWeaver

Jan och Elmira berättar hur det är att jobba på SystemWeaver!

Hållbarhet

Miljöval
SystemWeaver har miljötänket integrerat i verksamheten. Kontorsdriften karakteriseras av klimatsmart energianvändning och tågresor prioriteras inom Sverige för att reducera koldioxidavtrycket. Källsortering och återanvändning av resurser är centrala aspekter av den dagliga verksamheten, med målet att ständigt minska bolagets miljöpåverkan. Kontorshotellet Citygate, som SystemWeaver kommer flytta in i vid årsskiftet, är certifierat enligt både WELL och den högsta nivån i LEED. Dessutom drivs byggnaden till 100 procent med lokal, förnybar el från solcellsparken i Utby.
Mångfald
På SystemWeaver är arbetsplatsen inriktad på att vara inkluderande med en representation av mångfald. På Experts Services-avdelningen är tre av åtta kvinnor och på hela bolaget är sex av 30 kvinnliga medarbetare. Det finns en tydlig vilja från bolaget att få en mer jämställd fördelning.Förutom Sverige inkluderar personalstyrkan medarbetare från Indien, Iran och Syrien. På SystemWeaver är svenska inte ett krav, vilket öppnar dörrar för en ännu mer diversifierad grupp av medarbetare.

Personlig utveckling

SystemWeaver är inte bara en arbetsplats utan även en plats där du kan uppleva både personlig och professionell tillväxt. Nyanställda har möjlighet att samarbeta med erfarna kollegor, vilket gynnar kunskapsöverföring och samarbete. Det som gör din erfarenhet hos SystemWeaver unik är möjligheten att arbeta i ett kompakt team samtidigt som du får chansen att interagera med stora globala kunder. Dessutom finns det stora möjligheter att växa in i nya roller inom företaget.

Det här sticker ut med oss

SystemWeaver är ett Göteborgsbolag där 30 personer samlas runt en och samma produkt. Men trots sin blygsamma storlek jobbar bolaget med några av världens mest inflytelserika företag. Som anställd ingår du i en spännande och dynamisk atmosfär där innovation är nyckeln till framgång. Samtidigt skapar företaget en trygg arbetsplats med stabila investerare och där grundarna fortfarande är en del av resan.

Arbetsplatsen

SystemWeavers 30 medarbetare sitter på 23:e våningen i Citygate – Nordens största kontorshus. Byggnaden ligger i området Gårda i Göteborg. Här får du bland annat tillgång till restaurang, café, gym och cykelhotell.Citygate är strategiskt placerad vid E6:an och med bil tar du dig snabbt till allt i Göteborg med omnejd. För dig som reser med buss är närmsta hållplats Vagnhallen Gårda. Även spårvagn är ett bra resealternativ, med närliggande hållplatser som Ullevi Norra och Svingeln.
IntresseanmälanAnsökningar till den här tjänsten hanteras löpande. Starta med en anonym lönematchning för att se om dina och företagets förväntningar är kompatibla.
Kontaktperson
profile picture
Gustav ZellmanMereo Talent
031-363 27 86