Konsultchef till växande teknik- och designbyrå

Logotyp QueensLab

QueensLab

Teknik och design
Se andra roller på QueensLab
Främjar mångfald
Stockholm, Stora Nygatan 33 • 0-3 distansdagar
Stockholm, Stora Nygatan 33
0-3 distansdagar
Prioriterad ansökan
Då företaget är i direkt behov av denna kompetens hanteras ansökan omgående utan urvalsprocess. Gör en anonym lönematchning för att se om dina och företagets förväntningar är kompatibla.
Ansvarsfull och teknikkunnig allt-i-allo person till techbyrå präglad av skaparglädje och kreativ teknik. Bli en del av en kunglig skara av nyfikna utvecklare och designers som kombinerar spännande projekt med den senaste tekniken i branschen.
QueensLab är ett modernt och nytänkande bolag vars mål är att brygga gapet mellan utveckling och design. Genom att att kombinera stimulerande projekt och utmanande teknik ger QueensLab dig chansen att skapa och utveckla framtidens kreativa lösningar. Nu söker motiverande och nyfiken individ som vill växa in i och ta en stor ansvarsroll där man får möjlighet att ta hand om QueensLabs växande verksamhet i Stockholm.

Ditt jobb på QueensLab

För dig som axlar rollen som konsultchef väntar en spännande tid där du får vara involverad i flera delar av bolaget och ansvara för flera viktiga funktioner. Här kommer du ansvara för att driva upp kontoret med rekrytering, sälj och personalansvar, och helt enkelt vara en ledande figur i expansionen av QueensLab i Stockholm. Du kommer rapportera direkt till koncern-VDn och får möjlighet att bygga en ledningsgrupp kring dig.

Som konsultchef kommer du bli en del av men också ansvara det lilla teamet av Queens som sitter på Stockholmskontoret. På daglig basis kommer du leda, stötta och motiverar ditt team men även ansvara för mer konkreta tasks, som teammöten, löneförhandlingar, kompetensutveckling, sjukfrånvaro och semestrar. Utöver ditt Stockholmsteam kommer några av dina kollegor vara Stefan, Stefanos och Tilda.

Det här sticker ut med oss

Labba med QueensLab
Ungefär fyra gånger om året arrangeras så kallade OpenLabs, ett uppskattat event bland de anställda där de får mötas upp och labba tillsammans i team. Varje lag består av olika kompetenser inom teknik och design som kompletterar varandra och gynnar projektet. Förutom gänget på QueensLab bjuder man även in externa kunder och företag att delta. Varje vecka får du som anställd även ägna dig åt InLabs, alltså 4 timmar som du kan använda dig av för att utvecklas inom precis det område du vill.

Förmåner

Frukost
Frukost i form av mellanmål och dricka finns möjligt att beställa för den som vill ha.
Frukt
Frukt finns att ta och äta varje dag.
Försäkring
Som anställd täcks du av en privat vårdförsäkring och en tjänstepensionsförsäkring.
Mentorskap
Det finns inget satt upplägg för mentorskap hos QueensLab men kulturen på företaget är otroligt hjälpsam och ingen lämnas i sticket. Vare sig man är ny eller varit anställd länge, junior eller senior, så finns det alltid hjälp att få om man behöver den.
Resor
Flera gånger om året görs roliga happenings och kick-offer för alla anställda på kontoret. Dessutom kan du som anställd åka till det nyöppnade kontoret i Lissabon och jobba därifrån under en period om du vill det.  
Utbildningsplan
Individuella planer läggs upp för de anställda med regelbundna avstämningar och uppföljningar. Alla på QueensLab deltar också i 4 timmars kompetensutveckling varje vecka i form av InLabs där de gemensamt jobbar i olika spännande projekt för att utvecklas och lära sig nya saker.
Friskvårdsbidrag
På QueensLab erbjuds du ett friskvårdsbidrag på 5000 kr per år.
Träning på jobbet
Som anställd på QueensLab har du rabatt på Nordic Wellness träningsanläggningar.
Utrustning för hemmakontoret
Om du behöver finns det utrustning att få för att komplettera ditt hemmakontor.
Dusch på kontoret
Det finns möjlighet att duscha på kontoret. 

Du som söker

Kompetenser
För att passa i rollen som konsultchef bör du ha några års erfarenhet av rollen och tidigare ha hanterat både projektledning och personalansvar, gärna på något bolag som rör sig inom IT och webbutveckling. Även erfarenhet av sälj och rekrytering är bra att ha med sig in i den här rollen så att du vet hur du ska bygga starka och långsiktiga relationer som stärker bolaget.
Personliga egenskaper
För att platsa in hos QueensLab är det passande om du är både nyfiken och trygg och våga styra och ställa men också testa på nya områden för att vidga både din och bolagets vyer. Då jobbet innebär mycket arbete med andra människor, både internt och externt, är det bra om du trivs med upplägget, gillar att samarbeta med andra och stormtrivs i det sociala rummet.
Passar du på beskrivningen men det är någonting du undrar? Vi hjälper dig!
Logotyp QueensLab

QueensLab - Stockholm

queenslab.se

Jobba på QueensLab

Daniel, en av företagets duktiga utvecklare, berättar hur det är att jobba på QueensLab!

Hållbarhet

Miljöval
De anställda på QueensLab jobbar med hållbarhet genom att källsortera på alla kontor och att prioritera resor med tåg om digitala möten inte är ett alternativ.
Mångfald
QueensLab strävar efter att ha en bra blandning av både etniciteter och kön inom företaget. Idag representerar de anställda flera olika etniciteter, både i och utanför Europa, och könsfördelningen bland de anställda är ca 70% män och 30% kvinnor. För att jämna ut kurvan arbetar de aktivt med att rekrytera fler kvinnor till företaget, dels genom att skriva målgruppsanpassade jobbannonser men också genom att samarbeta med olika skolor och organisationer, exempelvis Women in Tech och Tjejer som kodar.

På QueensLab rekryterar de med kompetens som bas och alla välkomnas oavsett ursprung, religion, kön osv. De är övertygade om att mångfald och inkludering ger dynamiska grupper och projekt där alla kan bidra med olika perspektiv och att mångfald ger företaget, kunderna och samhället bättre lönsamhet.

För att försäkra sig om att QueensLab är en inkluderande arbetsplats där alla anställda mår bra och behandlas på ett rättvist sätt använder de sig av löpande medarbetarundersökningar där de anställda får lyfta positiva och negativa områden samt lämna förslag på förbättring. Resultaten av medarbetarundersökningarna lyfts på ledningsgruppsmöten där det också diskuteras eventuella åtgärder och förbättringsområden inom företaget. 

Personlig utveckling

Kompetensutveckling och personlig utveckling är något som är högt prioriterat hos QueensLab. Varje vecka anordnas 2-4 timmars kompetensutveckling, så kallade InLabs, där de anställda får arbeta med olika projekt inom sina specifika teknikområden i syfte att lära sig och utvecklas i sina kunskaper. InLabsen sker veckovis och kompletteras med individuella kompetensutvecklingsmöten var 6:e månad. 

InLabsen är också ett tillfälle där det är möjligt för individen att arbeta fram olika karriärvägar i syfte att antingen byta roll eller ta roller med större ansvar inom sitt område. Flera anställda hos QueensLab har gjort detta genom att ta teamledarrollen inom sitt specifika teknikområde.

Kontoret

QueensLabs kontor i Stockholm ligger på tredje våningen i ett hus på Stora Nygatan 33 i Gamla Stan. I ett delat kontor sitter det idag 10 stycken anställda men på sikt vill QueensLab bli upp till 50 stycken på Stockholmskontoret. De anställda utgör en blanding av olika utvecklare och designers som jobbar tillsammans mot olika kunder till bolaget.

Kontoret ligger i en gammal rustik miljö och är uppbyggt av stora konferensrum och trevliga gemensamhetsytor. Det centrala läget ger goda kommunikationer med kollektivtrafiken och erbjuder närhet till mängder av trevliga krogar och restauranger i området.
Prioriterad ansökan
Då företaget är i direkt behov av denna kompetens hanteras ansökan omgående utan urvalsprocess. Gör en anonym lönematchning för att se om dina och företagets förväntningar är kompatibla.