Beräkningsingenjör till bolag inom marindesign

F

FKAB Marine Design

Utformar hållbara och innovativa fartygskonstruktioner
Uddevalla, Gustaf Mattssons väg 2 • 0-2 distansdagar
Ej aktiv
Denna tjänst är inte möjlig att söka nu
Är du en öppensinnad person som vill ha en spännande och utvecklande roll inom fartygs- och varvsbranschen? Bli en del av FKAB Marine Design, där passionen hos medarbetarna är stark och stämningen familjär.
FKAB är ett svenskt företag specialiserat inom marin design och konstruktion. Vårt arbete sträcker sig över ett brett spektrum av marina konsulttjänster, från innovativ fartygskonstruktion till hållbara marina lösningar. Nu söker vi en beräkningsingenjör som vill spela en nyckelroll i beräkningen och utvärderingen av våra marina projekt.

Ditt jobb på FKAB Marine Design

Team

Team member
Ulrika
Manager
Team member
Aron
Team Leader
Team member
Tommy
Structural Analysis Engineer
Team member
Pål
Project Manager
Team member
Jonathan
Naval Architect
Candidate
Du?
Beräkningsingenjör
Team member
Robert
Structural Analysis Engineer
På FKAB ingår du i beräkningsavdelningen där du ansvarar för beräkningar och utvärderingar inom skeppsbyggnad och relaterade områden. Du kommer att använda din tekniska kunnighet för att säkerställa hög kvalitet och tillförlitlighet i beräkningarna. Under tiden har du ett nära samarbete med kollegor för att optimera och förbättra projektresultaten.Du blir en del av ett hjälpsamt team där du gör sällskap med bland andra Ulrika, Aron, Tommy och Pål.Vi på FKAB erbjuder ett flexibelt arbetssätt med möjlighet till distansarbete, även om många av oss gillar att hänga på kontoret. Vårt huvudkontor finns i Uddevalla, men du hittar oss också i Göteborg. Här har du alltså möjlighet att välja vilket kontor du vill tillhöra.

Förmåner

Du som söker

Kompetenser
Vi ser att du har en teknisk ingenjörsexamen, gärna en skeppsbyggnadexamen. Har du koll på hur man utför hydrostat- och stabilitetsanalyser, hållfasthet-, FEM- och utmattningsberäkningar så är det väldigt bra. De flesta i gruppen arbetar inom ett/ett par av områdena. Meriterande är kunskap i FEM-programvaror som GeniE och Nastran och stabilitetsprogramvaran Delft. Det är en fördel om du är bekväm med Autocad och Inventor. Viktigast av allt är dock din vilja att lära – vilket du kommer få chansen att göra under en upplärningsperiod. Du har lätt för att kommunicera på engelska, både i tal och skrift, och vi ser helst att du har körkort B.
Personliga egenskaper
Vi ser gärna att du är en person som värderar samarbete högt, är genuint nyfiken och har en positiv inställning till nya erfarenheter. Om du dessutom trivs bland medarbetare som är engagerade i sitt arbete men också gillar att ha kul, kan du mycket väl vara vår nya beräkningsingenjör.
Intresserad av tjänsten?
F

FKAB Marine Design - Uddevalla

www.fkab.com/sv/

Hållbarhet

Miljöval
Idag optimerar vi våra fartyg för en lägre bränsle- och energikonsumtion, och det gör vi både på nyprojekteringar och befintliga fartyg. Vi analyserar hela fartyget och individuella system utifrån miljömässiga, regelmässiga, användarmässiga, energitekniska och ekonomiska perspektiv. Vi på FKAB följer stränga miljöregler och är förberedda för att i framtiden även kunna använda metanol och batterikraft.

Personlig utveckling

Vår arbetsmiljö är stöttande och öppen för alla frågor, oavsett hur länge du har varit hos oss. För nyanställda finns en omfattande upplärningsperiod på mellan sex månader upp till ett år, så att du får en stabil grund. Du som söker mer ansvar och vill dyka djupare in i större kundprojekt, har möjlighet att bli projektledare eller liknande. Här finns det goda chanser att växa in i nya roller.

Det här sticker ut med oss

På FKAB är stämningen på topp och vi sätter stort värde på våra gemensamma stunder. Vi är ett gäng som gillar att ha kul tillsammans – från den dagliga utmaningen i plankan (rekordet ligger i dagsläget på 1.20 minuter) till vårt mysiga fikabreak vid halv tre, där alla samlas för en kopp kaffe. Årets höjdpunkt är definitivt julfesten, med en cateringfirma som skämmer bort oss. I förväg gör vi en dragning om vem som ska ge en julklapp till vem (för rimlig budget), och här går rimstugan het, med en imponerande hög nivå.

Arbetsplatsen

FKAB Marine Designs kontor ligger centralt beläget på Gustaf Mattssons väg 2 i Uddevalla. Här sitter 24 av våra 30 medarbetare i ett öppet landskap på tredje våningen, i en byggnad som kallas för Pipfabriken. Hälften av gänget avnjuter en matlåda på kontoret medan andra halvan tar en lunch på stan, som många gånger slutar i en promenad. Närheten till både tåg- och busstation gör det enkelt att ta sig till kontoret kommunalt, och du som kör har tillgång till parkering alldeles intill kontoret. Vi sitter också sex medarbetare i Göteborg på Odinslundsgatan 17 där vi delar kontor med vårt systerbolag METS Technology.
Ej aktiv
Denna tjänst är inte möjlig att söka nu